maritbet girişmaritbet
Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu kentsel dönüşümle çözüldü

Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu kentsel dönüşümle çözüldü

Antalya’da 30 bin tapu sahibini ilgilendiren Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu, bölgenin Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilmesiyle çözüme kavuştu.

Antalya Aksu İlçesi Çalkaya Mahallesi'nde 30 yıldır çözülemeyen mülkiyet sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla tarihe karıştı. Çalkaya Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı ilan edilen Aksu'da yaklaşık 30 bin tapu sahibi bu kararı bekliyordu.

GELİŞİM VE PROJE ALANI

Çok kısa süre içinde tapu şerhlerinin kaldırılacağını açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yaklaşık 30 yıllık Aksu -Çalkaya sorununu çözecek tarihi bir karar alarak, bölgeyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan ettik. Hep söylüyoruz destek sizden, hizmet bizden” dedi.

DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Tapu şerhlerinin en geç 2019 Ocak-Şubat ayına kadar kaldırılacağını kaydeden Türel, şunları kaydetti: “Aksu-Çalkaya bölgesi muhteşem bir yaşam alanı olacak. Yeni bir kentsel dönüşüm projemizi de Çalkaya bölgesinde gerçekleştireceğiz. Burada sosyal donatı alanları başta olmak üzere eğitim kurumları, resmi kurumlar, parklar, çocuk oyun bahçeleri, kapalı spor salonları gibi alanlar oluşturulacak.”

DEĞERİ ARTACAK

“Çalkaya'da da muhteşem bir dönüşüm başlayacak, bu bölge Antalya'nın en değerli alanlarından biri olacak. Bakanlarımızın katkısı ile ele alınan bu sorun Cumhurbaşkanımızın himayesinde tamamen çözülmüştür. Cumhurbaşkanımızın Antalya'ya karşı gösterdiği ilgi, şu ana kadar kronik bütün sorunların çözmemize vesile olmuştur.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu kentsel dönüşümle çözüldü
  • 30.05.2018 17:10

Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu kentsel dönüşümle çözüldü

Antalya’da 30 bin tapu sahibini ilgilendiren Aksu-Çalkaya mülkiyet sorunu, bölge ...