maritbet girişmaritbet
'Akıllı belediye başkanı kentsel dönüşüm yapmaz'

'Akıllı belediye başkanı kentsel dönüşüm yapmaz'

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, dönüşümün çok zor olduğunu, buna rağmen bu projenin yapılması gerektiğini söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Usta, bölgede 1/5000'lik kentsel dönüşüm planlarının onaylandığını ve askıya çıktığını ifade etti.

Planlar askıda, önerileri bekliyoruz

Konuyla ilgili önemli detaylar veren Hasan Tahsin Usta ‘Bu plana itirazı veya önerisi olanları bekliyoruz. Böyle planlar askıya çıkar ve iner. Ancak biz vatandaşlarımız dahil herkes haberdar olsun diye imar planlarını askıda tutuyoruz. Biz, planlarla ilgili maketleri de hazırlattık. Bu saatten sonra uzlaşma çalışmaları başlıyor. Uzlaştığımız bölgelerde 1/1000'lik planlar hazırlanacak ve uygulama kısmına geçilecek' diye konuştu.

1400 bina yıkıldı, hak sahipleriyle görüşmeler sürüyor

Dönüşümün her kesimi çok yakından ilgilendirdiğini belirten Hasan Tahsin Usta ‘Kentsel dönüşümün asıl sahibi hak sahipleridir. Uzlaşma sağladığımız bölgelerde 1/1000'likleri onaylatıp başlayacağız. Ancak uzlaşma sağlayamadığımız bölgeleri zamana bırakacağız. Gaziosmanpaşa'da şu anda 432 hektarlık alanda dönüşüm sürüyor. Bunların 1400 adeti yıkılmış binalar. Kira süreci devam ediyor ve neredeyse bu süreç bitmek üzere. Bu nedenle ilk olarak dönüşüme o bölgeden başlayacağız' ifadelerini kullandı.

Bakanlık, belediyelerin önünü açıyor

Kentsel dönüşümün durduğuna dair sürekli haberler çıktığını belirten Usta ‘Devletin verdiği kira bedelini ödüyoruz. Bazı bölgelerde bu katkının da üzerine çıkabiliyoruz. Bölgelerimizde kentsel dönüşüm duraksamaya uğradı, tersine döndü ve rantsal dönüşüm diye yaygaralar koparılmaya başlandı. Hatta Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin dönüşümün önünü tıkadığını iddia ettiler.  Bakanlık, belediyelerin özellikle dönüşüm yapması açısından önünü açıyor. İddialar kesinlikle gerçek dışı' dedi.

Dönüşümde parti ayrımı yok

Kentsel dönüşümü de her partinin belediyesine destek verildiğini söyleyen Usta ‘Dönüşümün sadece AKP'li belediyelerde devam ettiği gibi bir algı vardı ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yaptığı açıklamalarda bunun böyle olmadığını dile getirdi. Özellikle bakanlığın tüm gücünün belediyelerin arkasında olduğunu deklare etti. Kentsel dönüşümün yapılmadığına dair Gaziosmanpaşa'da da iddialar ortaya atıldı. Biz, dönüşüm ofislerinde halkımızı toplayıp bilgiler verdik' şeklinde konuştu.

Tüm bileşenler faal olmalı

Kentsel dönüşümün uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Usta ‘Planlama süreci, uygulama sürecinden daha uzun sürmekte. O yüzden vakit uzayabiliyor. Kentsel dönüşüm devlet, finans ve hak sahipleri ayaklarından oluşuyor. Bu zeminde uzlaşma sağlandığı takdirde kentsel dönüşümün var olduğu anlamı ortaya çıkar' dedi.

Dönüşüm akıllı başkan işi değil ama cesaret gerekli

Sürecin zorluğunu mecazi anlamda değerlendiren Usta ‘Kentsel dönüşümü akıllı bir belediye başkanı yapmaz ancak biz bu risklere girmezsek olmaz. Çünkü dönüşümün mutlaka yapılması lazım. Hak sahiplerinin de dahil olduğu kentsel dönüşümün sürecini başarılı bir şekilde yürütmeliyiz. Şehirlerin yenilenmesi için dönüşüm büyük bir fırsat' şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı
  • 23.02.2018 17:33

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel ...

Hasan Tahsin Usta, GOP'taki kentsel dönüşmü anlattı!
  • 16.11.2017 15:24

Hasan Tahsin Usta, GOP'taki kentsel dönüşmü anlattı!

Süleyman Ekşi İnşaat tarafından inşa edilen Ahes Misal İstanbul'un lansmanına ka ...

Hasan Tahsin Usta, GOP Plevne'nin temel atma töreninde konuştu
  • 30.03.2017 10:55

Hasan Tahsin Usta, GOP Plevne'nin temel atma töreninde konuştu

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüş ...

Hasan Tahsin Usta’dan emlaktasondakika’ya özel açıklamalar
  • 09.07.2015 12:25

Hasan Tahsin Usta’dan emlaktasondakika’ya özel açıklamalar

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçedeki kentsel dönüşüm proje ...

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!
  • 02.05.2015 09:49

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, bölgede kentsel dönüşümde hiçb ...

Gaziosmanpaşa'da dönüşümün master planı son seviyede!
  • 09.02.2015 12:20

Gaziosmanpaşa'da dönüşümün master planı son seviyede!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 6. Kentsel Dönüşüm Bürosu'nun ...