maritbet girişmaritbet
Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı için yıkım kararı yok!

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı için yıkım kararı yok!

Okmeydanı ile ilgili imar planının Beyoğlu Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından çıkan, “Yıkım başlayacak” haberlerini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yanıtladı

 

Okmeydanı ile ilgili imar planının Beyoğlu Belediye Meclisi tarafından onaylanmasının ardından çıkan, “Yıkım başlayacak” haberlerini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a sorduk...

Yaklaşık 1 milyon 650 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve Piripaşa, Piyalepaşa, Fetihtepe, Kaptanpaşa ve Keçecipirimahallelerini içine alan Okmeydanı imar planı, çarşamba günü Beyoğlu BelediyeMeclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. İmar planının kabul edilmesiyle Okmeydanı'nda bulunan binlerce evin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacağı haberleri yayıldı. Konuyu sorduğumuz Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tam aksini söylüyor. İmar planıyla, Okmeydanı'nın 30 bölgeye bölündüğünü ve daha sonra da yenilenmesinin hedeflendiğini ancak bunu zorla yapmayacaklarını anlatan Demircan şunları söyledi:

50 YILLIK SORUN

 “Yıllardır yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşlara tapusunu imar hakkıyla birlikte vermek istedik. Eğer önce tapuları verip sonra da imar planı yapsaydık, arsası, binası yola veya yeşil alana gidecek olanlar mağdur olacaktı.” Hak sahiplerinin rayiç bedellerle ilgili olarak da yanıltıldığını belirten Demircan, şöyle devametti: “Rayiçler emlak beyan değerinin iki katı olacak. Bu oran gerçek değerin yüzde 20'sine karşılık geliyor. Ayrıca bedel belirlenirken arsanın büyüklüğü değil, binanın kapladığı alan hesaplanacak. Metrekare değeri ortalama 400-450 TL olacak. Örneğin 100 metrekare bir bina için vatandaş 40-45 bin TL ödeyerek tapusunu alabilecek. Eğer binada 10 hak sahibi varsa bu para 10'a bölünecek.” 50 yıldır tapu alamayan Okmeydanı halkının artık bu sorundan kurtulacağını söyleyen Demircan, karar İBB ve Anıtlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra tapuları dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

KARAR HALKIN

Tapu verilmesinin ardından binaların yıkımıyla ilgili kararı hak sahiplerinin vereceğini anlatan Demircan, “İsteyen kendi yıkar yenisini yapar, isteyen bize gelir biz yıkar yenisini yaparız. İsteyen de böyle yaşamaya devam eder. Meclis'te kabul edilen imar planı, yıkım kararı değil” dedi.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı
  • 27.09.2018 14:43

Okmeydanı'ndaki dönüşüm infografikle anlatıldı

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Okmeydanı Kentsel Dönüşümü'ü Beyoğl ...

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor
  • 22.09.2020 09:33

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülüyor

İstanbul Üsküdar'da bulunan Çamlıca Tepesi'ndeki eski anten vericilerin sökümüne ...

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi
  • 31.08.2020 09:26

Yuvam Bahçeşehir Evleri için kuralar çekildi

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bah ...

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”
  • 16.08.2020 15:10

“Esenler'de 96 bin 100 konutun, 56 bini dönüştü”

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları il ...

Okmeydanı kentsel dönüşümüne infografik damgası!
  • 27.09.2018 09:26

Okmeydanı kentsel dönüşümüne infografik damgası!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, infografik filimle anlatıldı. ...

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı
  • 11.06.2018 12:39

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı

İstanbul Okmeydanı'nda 100 bin kişiyi ilgilendiren dönüşüm için ilk kazma vuruld ...