maritbet girişmaritbet
Adana Modern Şehirler yolculuğunun ilk durağı oldu

Adana Modern Şehirler yolculuğunun ilk durağı oldu

Türkiye’nin değişim hızında önemli bir kilometre taşı olan “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki 26 Şubat’ta Adana’da yapıldı.

Rönesans GY ana sponsorluğunda ve Emlak GYO'nun katkılarıyla, Hafele ve Yıldız Entegre'nin sponsorluğunda düzenlenen zirvenin bir sonraki adresi Antalya olacak.

Türkiye'nin kentsel dönüşümünün bugüne kadar yapılen en kapsamlı buluşması olan Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında 26 Şubat 2015 tarihinde Adana Sheraton Otel'de gerçekleştirildi. Zirveye ayrıca mobilya ve kapı donanımlarının yenilikçi markası Häfele ile yonga levha ve MDF sektöründeki pazar lideri Yıldız Entegre, Dünya Gazetesi ve Cnbc-e katkıda bulundu. 

“Kentsel dönüşüm sadece binaların yenilenmesi değildir” 

Plansız ve imarsız yapılaşmanın sorun olarak karşımıza çıktığı Türkiye'de son yıllarda hızla sayıları artan kentsel dönüşüm projeleri artık büyük kapsamlı toplantılarda ele alınıyor. Adana özelinde yapılan zirvede açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Şehirleşmede bugüne kadar sınıfta kaldığımız doğrudur” dedi. 

Sözlü, “Kentsel dönüşüm projelerini, sadece binaların yenilenmesi olarak ele alırsak yine sınıfta kalırız. Kentsel dönüşüm şehircilik adına kaybedilen zamanın telafi edilmesi için bir fırsattır. Sadece binaların yenilendiği değil, altyapı problemlerinin giderildiği model kapsamında, şehirlerimizi bütüncül bir anlayışla rehabilite edeceğiz” diye ekledi. 

Adana'da Seyhan Nehri çevresinin kentsel dönüşümde öne çıkan bölgeler arasında yer aldığını anlatan Sözlü, yaklaşık 2 milyon nüfusu olan Adana'da modern şehircilik konusunda ciddi potansiyel olduğunu da vurguladı. 

“Rönesans Adana'ya yatırım yapıyor” 

Adana başta olmak üzere Türkiye'de çok önemli projelere imza atan Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ni destekliyor ve gerekeni yapıyoruz. Zirvede modern şehircilik ve kentsel dönüşüm süreçlerinin gelişmesi adına önemli adımlar atıldığı kanısındayız” dedi.

Bölgeye yatırım yaptıklarını hatırlatan ve Adana'nın Rönesans Gayrimenkul için önemli bir bölge olduğuna değinen Yanıkömeroğlu, “Optimum AVM, bu bölgede yaptığımız dönüşüme bir örnektir. Başlatmış olduğumuz PPP projeleriyle Adana'daki yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye açıkladı. 

Sosyal sorumluluk adına modern şehirlerin kurulmasa harç konmalı” 

Yıldız Entegre İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız'da modern şehre ulaşmak için kentsel dönüşümün mutlaka yapılması gereken bir devrim olduğunu vurgulayarak, “Kentsel dönüşüme hemen arka sokaktan, yani gözün gördüğü ilk noktadan başlamak gerekiyor. Kenti değiştirmek aynı zamanda o bölgedeki toplumu da dönüştürmek anlamına geliyor” dedi. 

Yıldız, kendi faaliyet alanlarında örnekler vererek, “Gayrimenkul ve mobilya sektörlerine ürün ve hizmet üreten bir grup olarak, Türkiye'nin kentsel dönüşüm projelerini önemsiyoruz. Modern şehirlerinin inşasında rol almanın aynı zamanda sosyal sorumluluk olduğu kanısındayız. Bu nedenle doğru planlanmış kentsel dönüşüm projelerini gönülden destekliyoruz” diye konuştu. 

“Bölgeye ilgi artacak”

Kentsel dönüşüm konusunda yapılan etkinliklerde her zaman sponsor olarak yer alan Hafele'nin İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun ise bu süreçte devlet, kamu ve özel sektör olmak üzere üç kesiminde birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

“Adana, ekonomi, sanayi ve finans alanlarında Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yerini aldı. Şimdi, yeni bir kentsel yapılaşma modeli ile Türkiye'ye örnek olmaya hazırlanıyor” diyen Uytun; “Adana halkının çağdaş standartlarda yaşam alanlarına kavuşması, yeterli kaynak kullanımı, özenli malzeme seçimi ve güçlü projelerle mümkün olabilir. Adana'ya yeni bir ticari hareket getirerek, bölgeye olan ilginin de artacağı kanısındayız” diye sözlerine devam etti. 

Bundan sonraki durak Antalya

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana'dan sonraki adresi Antalya olacak. Bursa ve İstanbul'da da gerçekleşecek bu zirve, Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecinde en önemli adımlar arasında değerlendiriliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana'daki deprem nedeniyle Kozan-Feke kara yolu ulaşıma kapandı
  • 25.07.2023 12:07

Adana'daki deprem nedeniyle Kozan-Feke kara yolu ulaşıma kapandı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı
  • 25.07.2023 11:27

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı

Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Du ...

Kozan'daki depremin hemen ardından arazide toz bulutu oluştu
  • 25.07.2023 11:05

Kozan'daki depremin hemen ardından arazide toz bulutu oluştu

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi ...

Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de eğitim öğretim yeniden başladı
  • 13.03.2023 09:59

Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de eğitim öğretim yeniden başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de öğ ...

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı
  • 07.03.2023 16:48

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı

"Asrın felaketi"nden etkilenen iller arasında bulunan Adana'da, konteyner üreten ...