maritbet girişmaritbet
7 yılda bitmedi!

7 yılda bitmedi!

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Mağdurları Derneği, 2007 yılında bitirilmek üzere başlatılan Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi'nin halen tamamlanmamış olmasına tepki gösterdi

İnsanlar sindirildi

Gecekondu yıkımlarından önce türlü vaatlerle insanların kandırıldığını ve söz konusu projede büyük bir "rant" döndüğünü iddia eden Çolak, şöyle devam etti: "Malesef demek olarak haklarımızı tam olarak arayamıyoruz çünkü muhatap bulamıyoruz. 3 ay, 5 ay derken yıllar geçti. Melih Gökçek'e her sorulduğunda, 'İnşallah 2 ay sonra çekilişi yapıyoruz' yanıtını veriyor. İnsanlar sindirilmiş durumda. Haklarım aramak yerine susmayı tercih ediyorlar.”

Gecekonduların yıkımı öncesinde verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne süren Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Mağdurları Derneği Başkanı Aykut Çolak, "Bütün umutlarını bu konutlara bağlayan hak sahibi insanlar, verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle dert sahibi oldu" dedi. Çolak ayrıca, birkaç kez kura çekimi yapılacağı söylenmesine rağmen bazı bahanelerle kura işlerinin ertelenmesine tepki gösterdi.

Kullanılmadan eskidi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde çalışmalarına devam edilen Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 8 bin 300 konutun inşaa edilmesi planlandı.
30 ayda tamamlanacağı açıklanan projenin üzerinden 78 ay geçtiğini ve şimdiye kadar tamamlanan 3 bin 800 konutun ise sahiplendirilmediğini belirten Aykut Çolak, "Konutlar, tamamı bitirildikten soma kura çekilerek hak sahiplerine iade edilecek. Ancak tamamlanan binalar henüz içine insan girmeden eskidi. Geçtiğimiz kış binaların tüm su tesisatları patladı, camları kırıldı, dış cephe boyaları ise soldu. Kullanılmayan daire dökülür. Hangi mantık ve sebeple insanları halen mağdur etmeye çalışıyorlar anlamıyoruz" diye konuştu.

Ne oturabiliyor, ne satabiliyor

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi Mağdurları Demeği Sekreteri Arif Kement ise, bir diğer önemli sorunlarını "mülkiyet" olarak gösterdi. Kendisi gibi konutun hak sahiplerine verilmesini bekleyen çok sayıda mağdurun olduğunu anlatan Kement, "İlk imzayı atan ilk konutu alacak şeklinde kandırıldık. Şu an maddi sıkıntılar içindeyim.
Banka borçlarım var ama ödeyemiyorum. Bize konutların teslim edileceğinin vaat edildiği tarihin üzerinden tam 4 yıl geçti.
Şimdi satıp borçlarımı ödemek istiyorum ancak sözleşme gereği satamıyorum. Bu nedenle benim gibi mağdur olan, şirketi batan, elindeki avucundakini satan arkadaşlarımız oldu. Artık sabır taşı çatladı" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz