maritbet girişmaritbet
2B ve deprem yasa tasarısı imzada

2B ve deprem yasa tasarısı imzada

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamuoyunda "2-B yasası" olarak bilinen düzenlemenin, "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Arazileri Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı" olarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamuoyunda "2-B yasası" olarak bilinen düzenlemenin, "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Arazileri Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı" olarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi. Arınç ayrıca Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da imzaya açıldığını açıkladı.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yıllardan beri söz konusu edilen, ancak anayasal engel nedeniyle iptal olan, bazı kanunların birlikte ele alınmasıyla kamuoyunda kısaca "2-B Yasası" olarak bilinen tasarının da Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiğini bildirdi. Düzenlemenin, "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Arazileri Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi, Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı" olarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildiren Arınç, 15 maddelik tasarı TBMM'ye sevk edildiğinde kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Arınç, kanun tasarısıyla afet riski altındaki alanların ve bu alanlar dışında tespit edilen, afet sonrasında can ve mal kaybına yol açması muhtemel yapıların bulunduğu alanların iyileştirilmesi, tasfiyesi ve dönüşümünün amaçlandığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekefin de Bakanlar Kurulu'nda kendi alanıyla ilgili bir konuda hem bilgi, hem de müjde verdiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye olimpiyatlar ve dünya kupasından sonra en büyük uluslararası organizasyonlarından olan Expo'lardan birine ilk defa ev sahipliği yapma imkanına kavuştu.
2016 yılında düzenlenecek çiçek ve çocuk temalı botanik exposuna ev sahipliği yapması 23 Kasım 2011 tarihinde kabul edildi ve expo bayrağı ülkemize teslim edilmiş. Expo Antalya 2016'da 20'inci botanik exposu olarak yapılacak."

Riskli alanlar belirlenecek

Afet durumunda can ve mal kaybı tehlikesi arz eden riskli alanlar Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Bu alanlarda ve bu alanlar dışındaki riskli binalarda imar ve yapılaşma durdurulacak. Söz konusu alan ve yapılara elektrik, su ve gaz verilmeyecek, maliklerle anlaşılarak riskli yapılar yıktırılacak. Arınç, imzaya açılan düzenlemenin teknik bir kanun olduğunu, bununla ilgili bilgilerin kamuoyuna daha sonra duyurulacağını söyledi.


Milliyet Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • 19.12.2011 16:44

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü anlattı ve deprem ...

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi
  • 17.11.2011 14:21

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satılması ile ilgili olarak ...