maritbet girişmaritbet
10 soruda Fikirtepe imar planı

10 soruda Fikirtepe imar planı

Fikirtepe ve çevresini yeni bir çehreye kavuşturacak olan'1/ 1000 Ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama İmar Planı', İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi

 Fikirtepe ve çevresini yeni bir çehreye kavuşturacak olan'1/ 1000 Ölçekli Fikirtepe ve Çevresi Uygulama İmar Planı', İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi. 'Bu planla Fikirtepe nasıl bir dönüşüme yaşanacak?' Merak edilen soruları Kadıköy Belediyesi İmar ve şehircilik Müdürü Erol Özyurt cevapladı.
İşte Fikirtepe'yi bekleyen yeni gelişmeler...

1 Plan hangi bölgeleri kapsıyor?
Fikirtepe'nin tamamına yakınını kapsıyor. Eğitim, Dumlupınarve Merdivenköy Mahalleleri'nin de bir kısmını oluşturanı30 hektarlık alan. 2003'te bu bölgede 6 bin civarında yapı bulunuyor.

2 Kime yapılaşma hakkı veriliyor?
Planda emsaller, etaplar halinde belirlenmiş. 200 metrekareye kadar olan parsellerde emsal 1.10, yükseklik 2 kat, 201 ile 600 metrekare arasında emsal 1.65, yükseklik 4 kat,601 metrekareden yüksek yerlerde yükseklik serbest. Hiçbir parselin tamamı donatı alanına gitmiyor, mutlaka yapılaşma hakkı veriliyor.
 

3 Emsaller neden Kadıköy'e oranla yüksek tutuldu?
Kadıköy'de ayrık nizam yapıların hiçbirinde bu kadar yüksek emsal yok. Ortalama 2.07'dir. Çünkü Fikirtepe'de dönüşümün sağlanabilmesi için mutlaka sıradışı birşeyler gerekiyordu. Yoksa özendirici olmaz. Dönüşüm için fazla emsal gerekiyordu ki Büyükşehir Meclisi bunu verdi.
 

4 Planı hangi kurum hazırladı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladı,Kadıköy'ün de emeği çok.
 

5 Planda kamu binalarının durumu nasıl görünüyor?
Bölgenin yakınında hastane olarak Göztepe SSK var. Planda okullar korunuyor.
Kamuya terklerden oluşan alanlara da okul, yeşil alan yapılabilecek.
 

6 Cadde ve sokaklar değişecek mi?
Mevcut yolların hepsi kullanılmayacak.
Planda yer alan yolların hepsi genişleyecek, dar yol olmayacak. Kalkan yolların alanları da yeşil alan olarak oradaki insanlara hizmet edecek.
 

7 Fikirtepe'nin görünüşü nasıl olacak?
Planda emsali yüksek olan bir yapılaşma var. Nüfus artacak.
 

8 Bölgede mülk sahibi olan herkes plana katılmak zorunda mı?
Hayır, herkes katılmak zorunda değil.
Tamamen isteğe bağlı, kimseye zorlama yok.
 

9 Kentsel dönüşümün olumsuz örnekleri de var. Fikirtepe'de de bu yaşanır mı?
Hayır. Onların mülkiyet dokuları farklı. Burası tamamen şahıs parselleri. Bu planla kimsenin kimseyi bir yere gönderme ihtimali yok.


10 Süreç nasıl işleyecek?
Plan, 1 ay askıda kalacak. İtirazlara göre değerlendirme yapılacak. 3 ay sonra da uygulamaya geçilecek. Fikirtepeliler şimdilik planın askıdan inerek yürürlüğe girmesini beklesin. Muhtarlarla toplantılar yapıyoruz. Muhtarların takipçisi olsunlar.

  • Etiketler:

Yorum Yaz