maritbet girişmaritbet
Zeki Aslan  24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!

Zeki Aslan 24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!

Gece gökyüzüne bakıyorsunuz. Tek bir yıldız bile yok. Şehrin biraz dışına çıktığınızda ise karşınızda tüm güzelliği ile yıldızlar şöleni. Sebep: Işık Kirliliği. Peki ışık gerçekten kirletir mi? Doğa, çevre ve insan hayatı üzerine etkileri neler? Türkiye’de durum ne ve nereye gidiyor?

PLD Türkiye, geçen sene “Karanlığı Aramak” serisi ile başladığı ışık kirliliği ile ilgili bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Türkiye'de ışık kirliliği konusunda uzun senelerdir çalışmalar yürüten Prof. Dr. Zeki Aslan'ın deneyimlerini paylaşacağı etkinlik “City Dark” film gösterimi ile son bulacak.

Şehir ışıkları arasında yabancılaştığımız karanlık ve ışıldamalarını unuttuğumuz yıldızlar için bir ‘uyanış' filmi olan The City Dark, belgesel niteliğinde bir çalışma. Film, bilinçsiz aydınlatmanın kültürel, fiziksel ve hatta psikolojik etkileri üzerine gerçekleştirilmiş araştırmalar ve çözümlemeler ile dünyanın gömüldüğü ışık kirliliğini ve sonuçlarını ortaya koyuyor.

Tarih: 24 Eylül 2013, Salı, Saat: 19:00, Yer: Tasarım Atölyesi Kadiköy (TAK) 

Program:
19:00 – 19:45: Prof.Dr. Zeki Aslan, TİKE (Türkiye Işık Kirliliği Engelleme Çalışmaları)
19:45 – 20:40: City Dark Belgesel Film Gösterimi

http://pldturkiye.com/pld-turkiye-etkinlikleri/turkiyede-isik-kirliligi-semineri.html

Kısaca PLD Türkiye hakkında:

1998 yılından bu yana dünyanın tek mimari aydınlatma tasarımı dergisi olarak hayatını sürdüren Professional Lighting Design, Almanca, İngilizce ve Çince'den sonra 2005 yılından beri Türkçe olarak yayımlanıyor. Profesyonel Aydınlatma Tasarımcıları Derneği (PLDA) resmi yayın organı olan PLD, pazardaki yeni ürün ve trendleri, ışığı ele alış biçimiyle diğerlerinden ayrılan mimari ve iç mimari uygulamaları, uluslararası tanınmış aydınlatma tasarımcılarının ve mimarların süzgecinden geçiriyor. PLD Türkiye, aynı zamanda 2007 yılından beri PLDA derneğinin misyonu olan aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ve aydınlatma tasarımı ile ilgili bilincin artırılması için Türkiye'de aydınlatma tasarımı merkezli workshop, seminer gibi etkinlikler düzenlemektedir. Daha fazla bilgi için: www.pldturkiye.com/pld-turkiye-etkinlikleri

TAK Hakkında
Kadıköy'ün mekansal sorunlarının çözümünde strateji ve tasarım kavramlarını bir araya getirerek, stratejik tasarım yönetimi yaklaşımı ile yürütülen Tasarım Atölyesi Kadiköy (TAK), kamu, özel ve sivil sektör iş birliği ile yürütülen bir Tasarım Atölyesidir. Kadiköy Belediyesi, ÇEKÜL Vakfı ve Kentsel Strateji tarafından kurulan ve ortak işletilen TAK, Kadıköylüler, Tasarımcılar, Gönüllüler, Öğrenciler,  Destekçiler ve Kadıköy Belediyesi'nin ulusal ve uluslararası iş birlikleri kurarak fikir üretecekleri ve ürünlerini kamuoyu ile paylaşabilecekleri yenilik ve yaratıcılık mekanıdır.

http://www.kadikoytasarim.org

Fragmanı izlemek için tıklayın

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak
  • 15.05.2014 12:12

‘Mimaride Işık’ etkinliği 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak

2011 yılından beri düzenlenen Mimaride Işık etkinliğinin, bu yıl “Mimaride Işık ...

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor
  • 02.11.2013 10:17

Mimaride Işık, Vol. 3 ile seri devam ediyor

PLD Türkiye'nin düzenlediği Mimaride Işık etkinliğinin üçüncüsü Mimaride Işık Vo ...

Zeki Aslan  24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!
  • 06.09.2013 14:30

Zeki Aslan 24 Eylül’de Türkiye’deki ışık kirliliğini anlatıyor!

Gece gökyüzüne bakıyorsunuz. Tek bir yıldız bile yok. Şehrin biraz dışına çıktığ ...

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!
  • 01.10.2012 13:49

Vestel ve PLD Türkiye işbirliği Taksim Tünel’i gerilla ışığıyla kuşattı!

Düşük ve temiz enerji tüketimiyle bilinen LED aydınlatma teknolojisini Türkiye’y ...