maritbet girişmaritbet
Yalova’da kurulacak 4 OSB bölgedeki 8 bin işsize umut oldu!

Yalova’da kurulacak 4 OSB bölgedeki 8 bin işsize umut oldu!

Yalova'ya kurulması planlanan Taşıt Yan Sanayi, Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisa, Gemi İhtisas ve Bilişim OSB'lerin kentteki işsizlik sorununu ciddi oranda çözeceği belirtildi

Yalova'ya kurulması planlanan Taşıt Yan Sanayi, Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisa, Gemi İhtisas ve Bilişim OSB'lerin kentteki işsizlik sorununu ciddi oranda çözeceği belirtildi. Türkiye'de işsizlik oranı 2010 yılı TUİK verilerine göre yüzde 11.9 iken, Yalova'da bu oran yüzde 14.4 şeklinde gerçekleşti. 2011 yılı TUİK verileri henüz açıklanmadı, ancak Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde 2011 yılı kayıtlı işsiz sayısı 8 bini buldu. Kentteki işsizliği tetikleyen nedenlerin başında yatırım eksikliğinin geldiğine işaret eden Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Canımova, 4 yeni OSB'nin bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracağını bildirdi.

Canımova, Yalova'da işsizlik oranının 2009 yılı TUİK verilerine göre yüzde 17.8 olduğunu, 2010'da bu rakamın yüzde 14.4'e gerilediğini söyledi. 2009-2010 tarihleri arasında yüzde 3.4 düşüş gerçekleşmesine karşın kentteki işsizlik oranının yüzde 11.9 olan Türkiye ortalamasının üzerinde seyrettiğini belirten Canımova, "2010 yılı TUİK verilerine göre, Yalova işsizlik oranında ülke genelinde 7'inci sırada bulunuyor. İstihdam oranında 55, işgücüne katılma oranında ise 42'inci sırada yer alıyor. 2011 yılı verileri henüz açıklanmadı ancak Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne 2011 yılı kayıtlı işsiz sayısı ortalama 8 bin. Bu veriler doğrultusunda 2011 işsizlik oranı beklentimiz yüzde 12 civarında. Diğer yandan 2011'de bin 21 kişiye 2 milyon 405 bin TL işsizlik ödeneği verildi"açıklamasını yaptı.

Yalova'da işsizlik rakamlarının yüksek seyretmesinin başlıca nedeninin yatırım eksikliği olduğuna dikkati çeken Canımova, bu noktada kente kurulması planlanan Taşıt Yan Sanayi OSB, Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB, Gemi İhtisas OSB ve Bilişim OSB'nin büyük bir boşluğu kapatacağına duyduğu inancı dile getirdi. İstihdam sağlanmasında en önemli faktörün ilave çalışma alanları yaratılması olduğuna değinen Canımova, yeni OSB'lerin hizmete girmesiyle birlikte kentteki işsizlik rakamlarında ciddi oranlarda düşüş beklediklerini belirtti. Yatırımların kente uygun olmasının önemine de işaret eden Canımova, "Örneğin Bilişim OSB, nitelikli elemanla çalışılması ve daha fazla katma değer yaratması açısından ideal bir yatırım. Kayıtlarımıza göre işsizlerimiz bu sektöre uygun nitelikte. Çiçekçilik OSB de bilgi birikimi ve nitelikli insan gücü potansiyeli açısından uygun bir sektör" diye konuştu. Canımova, işgücü arz ve talebinin eşleşmemesi ile nüfus artışının kentte işsizliği tetikleyen diğer nedenler olduğu bilgisini verdi.

Makro ekonomik tedbirlerin yanı sıra yeni girişimcilerin ve yatırımların artırılması, var olanların da desteklenmesi gerektiğini anlatan Canımova, mesleki eğitimlere yönelik işverenlerden ve vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda gerekeni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Gülay Soydan Pehlevan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova'da yeni OSB ve lojistik üssü kuruluyor!
  • 08.09.2015 12:51

Yalova'da yeni OSB ve lojistik üssü kuruluyor!

Son dönemde yabancı gayrimenkul yatırımcısının büyük ilgi gösterdiği Yalova'da y ...

Yalova'ya 4 OSB ve 2 büyük liman geliyor!
  • 17.06.2013 08:17

Yalova'ya 4 OSB ve 2 büyük liman geliyor!

Sanayi kenti mi, turizm kenti mi olması gerektiği yönündeki tartışmalara son nok ...

Yalova’da kurulacak 4 OSB bölgedeki 8 bin işsize umut oldu!
  • 02.08.2012 10:38

Yalova’da kurulacak 4 OSB bölgedeki 8 bin işsize umut oldu!

Yalova'ya kurulması planlanan Taşıt Yan Sanayi, Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisa, ...