maritbet girişmaritbet
Ulu Önder Atatürk Adana’da da anılacak!

Ulu Önder Atatürk Adana’da da anılacak!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. Yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. Yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinliklerle anılacak.

Adana Valiliği'nce organize edilecek olan kutlamalar kapsamında kent genelinde saatler 09.05'i gösterdiğinde tüm bayrakların yarıya indirileceğine dikkat çekilirken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için düzenlenen '73. Yıl Anma Töreni'ne ise Atatürk Parkı ev sahipliği yapacak.

Saat 08.30'da başlayacak olan törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak ve sonrasında da saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulmasının ardından, bando eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylenerek, ay-yıldızlı Türk bayrağı göndere çekilip, sonrasında yarıya indirilecek. Aynı anda Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nün yanı sıra fabrikalar sirenleri, motorlu araçlar ve lokomotifler klaksonlarını 2 dakika çalarak, anmaya katılacağının altı çizildi.

Atatürk Parkı'ndaki törenin tamamlanmasının ardından anma etkinlikleri Seyhan Kültür Merkezi'ndeki programla devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce organize edileceği belirtilen söz konusu programda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın söyleneceği ve sonrasında da günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanan programın yapılacağı bildirildi. Öte yandan, Atatürk Parkı içinde yer alan Atatürk Anıtı önünde de izci gruplarının 08.00-17.00 saatleri arasında 'saygı nöbeti' tutacağı ifade edilirken, eğitim kurumlarının da kendi bünyesinde Atatürk'ün ölümünün 73. yıldönümü nedeniyle anma törenleri düzenleyeceği kaydedildi.

Son nokta

Yorum Yaz