maritbet girişmaritbet
Tuzla’daki dev projenin inşaatı başladı! Venedik, Tuzla'ya gelecek!

Tuzla’daki dev projenin inşaatı başladı! Venedik, Tuzla'ya gelecek!

Tuzla’da marina, AVM ve otel gibi birçok fonksiyonu içinde barındıran dev projenin inşaatı başladı. Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, projenin su kanalları ve denize yapılması planlanan adacıklarıyla Venedik gibi olacağını söyledi

İstanbul'un gelişen bölgesi Tuzla'ya 510 bin metrekarelik uluslararası ölçekte dev bir yatırım geliyor. Türkiye'de mimari konseptiyle bir ilk olacak projede, büyük bir marina, denizin üstünde adalardan oluşan bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve su oyunları eğlence parkı yer alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesi'nin desteklediği ve Via Properties tarafından yapılacak olan projenin sosyo-kültürel anlamda Tuzla'ya ciddi bir değer katacağını ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yıllık 25 milyon ziyaretçi beklediklerini belirterek, projenin bölgenin ekonomik kalkınmasını da destekleyeceğini söyledi. Yazıcı, AVM, otel ve deniz dünyasının birleştiren projenin ayrıca 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını da vurguladı.
Marina projesiyle birlikte bölgeye olan talebin artacağını ifade eden Yazıcı, “Projemizle birlikte Tuzla'ya yatırımlar artacaktır. Zaten projeyi ilan ettiğimizden beri inşaat sektörünün önemli firmaları yeni konut projeleri üretimine başlamıştı. Bu projelerin devamı gelecektir” dedi. Tuzla'nın gelişime çok açık bir bölge olduğunun altını çizen Yazıcı, projeyle birlikte marina, AVM ve suyla ilgili her şeyin yer aldığı deniz dünyasının bölgeye gelecek olmasının Tuzla'nın değerini iki katına çıkaracağını dile getirerek, “Kanallarla, balinalarıyla, deniz dünyasıyla Venedik vari bir proje olacak” dedi.

2015 Mart'ta tamamlanacak
Projenin inşaatının başladığını belirten Yazıcı, “İnşaat 1,5 aydır sürüyor. 183 bin metrekarelik deniz dolgusu büyük ölçekte bitti. Hızlı ilerliyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi 2015'in Mart ayında tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Projeyle birlikte bölgenin nüfus yoğunluğunun da artacağını hatırlatan Yazıcı, “Projeyi yapmaya başladığımız zamandan itibaren altyapı çalışmalarını da hızlandırdık. Ulaşım, yol çalışmaları başladı. Marmaray, E-5, TEM ve metroya ulaşım çalışmalarına zaten geçtiğimiz yıl başlamıştık” diye belirtti.

Projenin lansmanının iki kez ertelendiğini hatırlatan Yazıcı, çok kısa bir zamanda lansman yapacaklarını da belirtti.

Her ihtiyacı karşılayacak
Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşım modeli kapsamında Teknik Yapı tarafından gerçekleştirilen Evora İstanbul bölgenin en büyük projesi olarak ön plana çıkıyor. Etaplar halinde satışa sunulan proje yaklaşık 5 bin konuttan oluşuyor. Ağustos 2014'te tamamlanması planlanan proje içinde ilkokulu, kreşi, parkı, tıp merkezi ve camisi olan bir şehir kuruluyor.

Suyun üstüne karma proje
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesi'nin desteklediği ve Via Properties tarafından yapılacak olan proje 250 milyon dolara mal olacak. Yılda 25 milyon ziyaretçi getirmesi beklenen proje 2015'te tamamlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Büyükşehir Belediyesi'nden ihale usulü ile 120 milyon 750 bin liraya 30 yıllığına Via Properties'e kiralanarak kullanım hakkı verilen projede, 850 yat kapasitesine sahip marina, denizin üstünde adalardan oluşan bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel, su oyunları eğlence parkı ile 2 bin araçlık otopark olacak. Şehrin en uzun sahil şeridine sahip Tuzla projesi,  turizme ve ekonomiye katkı sağlayacak.

Yeni şehir Tuzla
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çılgın projelerinden biri olan ‘İstanbul'a İki Şehir' projesinin Tuzla'da yapılacağının açıklanmasıyla bölgede hareketli günler yaşanıyor. Yeni üniversiteler, marina ve konut projeleriyle İstanbul'un gelişen bölgeleri arasında yerini alan Tuzla'da, gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinin yatırımları da bölgenin çehresini değiştirdi.

Metro ve Marmaray gibi projelerle ulaşım aksının da genişletildiği Tuzla'da, hızlı trenle de tüm ulaşım vasıtalarına erişim kolaylaşırken, 3. Köprü ile bölgenin gelişimini tamamlaması amaçlanıyor.

Hülya Çaylak

Yorum Yaz