maritbet girişmaritbet
Tunceli Perisuyu HES projesini protesto edenler ortalığı karıştırdı!

Tunceli Perisuyu HES projesini protesto edenler ortalığı karıştırdı!

Perisuyu üzerinde yapılacak HES’i protesto eden göstericiler, bastıkları şantiyeyi savaş alanına çevirdi

Perisuyu üzerinde yapılacak HES'i protesto eden göstericiler, bastıkları şantiyeyi savaş alanına çevirdi.

Göstericilerin şantiye içindeki binaların içine girmesiyle birlikte şantiye yakınlarında bulunan Koçyliğitler Jandarma Karakolu'na bağlı birlikler, kalabalığı uzaklaştırmak için havaya ateş açtı. Göstericiler atölyeleri ateşe verdiği sırada bu kez özel güvenlikçiler de ellerindeki uzun namlulu silahlarla havaya uyarı ateşi açtı. Ateşle birlikte galeyana gelen göstericiler, şantiye içindeki birçok iş makinesini tahrip etmeye devam etti. Göstericilerin şantiye sahası içindeki herşeyi tahrip etmesi üzerine bazı özel güvenlikçiler, bu kez hedef gözeterek ve nişan alarak göstericilerin yakınına ateş etmeyi sürdürünce öfkeli kalabalık şantiye alanı dışına çıktı.

Göstericilerin, şantiye yakınındaki yakıt tanklarını ve özel güvenlikçileri taşıyan bir aracı da ateşe vermesinin ardından, patlamalar meydana geldi. Bunun üzerine göstericiler hızla şantiye sahası dışına doğru kaçarak bölgeden uzaklaştı.

Göstericilerin şantiye sahası dışına kaçması ile birlikte şantiye alanı, patlamalara karşı boşaltılırken bazı işçiler, büyük tehlikeyi göz alarak yangınları söndürmeye çalıştı. Ancak yangının büyümesi ile birlikte yakıt tanklarında patlama meydana geldi. Bunun üzerine işçiler de şantiya alanı dışına çıkmak zorunda kaldı.

Olay sonrası Tunceli'nin Nazimiye ve Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nden bölgeye çok sayıda jandarma birliği sevk edildi. Güvenlik güçleri şantiye alanında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaşanan olaylarda göstericilerin darp ettiği 4 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı güvenlikçiler Elazığ'daki hastanelere kaldırılırak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri olaylarla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tunceli Perisuyu HES projesini protesto edenler ortalığı karıştırdı!
  • 26.07.2012 06:56

Tunceli Perisuyu HES projesini protesto edenler ortalığı karıştırdı!

Perisuyu üzerinde yapılacak HES’i protesto eden göstericiler, bastıkları şantiye ...