maritbet girişmaritbet
Trabzon'da 26 dere ıslah çalışmaları, atık su arıtma ve taşkın hasarların onarımı yapılacak!

Trabzon'da 26 dere ıslah çalışmaları, atık su arıtma ve taşkın hasarların onarımı yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon ve Doğu Karadeniz'deki ekoturizm potansiyelini yeterince değerlendiremediklerini ve yöredeki doğa, yayla ve av turizmini yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, ''Deniz turizminden insanlar usandı. Şimdi başka şeyler arıyor ekoturizm, av turizmi, yayla turizmi gibi'' dedi

 

Bakan Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve bakanlık yetkilileri ile Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret etmek için Valilik'e geldi. 
     
Valilik özel defterini imzalıktan sonra Kızılcık'ı makamında ziyaret eden Eroğlu daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2013 yılının bakanlıkları açısından Trabzon'da hamle yılı olacağını söyledi. 
     
Bakanların bir yere giderken eli boş gitmediğini ifade eden Eroğlu, ''Bizim bir usulümüz var, bir yere giderken eli boş gitmiyoruz. Biz de buraya heybemiz dolu olarak geldik. Trabzon'a gelirken 2013 yılı için tam 40 tane müjde ile geldik. Bu projelerin toplam maliyeti de 248 milyon 235 bin lira'' diye konuştu. 
     
Bu projelerden 30'unun DSİ, 5'inin Orman Genel Müdürlüğü, 4'ünün Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, birinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün projesi olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, projelerin 26'sının dere ıslah çalışması, diğerlerinin ise atık su arıtma, taşkın hasarların onarımı gibi çalışmalar olduğunu ifade etti. 
     
Trabzon'da bu yıl 9 bin 400 dekar alanda ağaçlandırma yapıp 820 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını, milyonlarca fidan yetiştireceklerini ve bin 500 dekar alanda çığ kontrol tesisi yapacaklarını ifade eden Eroğlu, çığ kontrol sisteminin ilk kez yapılan bir sistem olduğunu söyledi. 
     
Türkiye'de başlattıkları Ceviz Eylem Planı çerçevesinde Trabzon'da da çalışma yapacaklarını anlatan Eroğlu, ''Ceviz o kadar önemliki yüzde 60'ını dışarıdan ithal ediyoruz. Beyin fonksiyonları için çok elzem ve şifalı bir besin maddesi. Dolayısıyla biz bütün Türkiye'de Ceviz Eylem Planı başlattık. Trabzon'da da yüz dekarlık alanda bu sene başlayacağız ama devam edeceğiz. O orman köylüsünü kalkındırmak için ORKÖY dediğimiz orman köylerini destekleme çerçevesinde de 1 milyon 700 bin liralık kredi vereceğiz'' diye konuştu. 
 
     
''Trabzon'da 7 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurulacak''
 
     
Bakan Veysel Eroğlu, Trabzon ve Doğu Karadeniz'deki ekoturizm potansiyeline de işaret ederek, şöyle konuştu: ''Biz Trabzon ve Doğu Karadeniz'deki ekoturizm potansiyelini yeterince değerlendiremiyoruz. Doğa, yayla turizmi paraşütle atlamadan tutun da av turizmine kadar bunlar hakikaten çok para getiriyor. Bunları burada yaygınlaştırmak istiyoruz. Deniz turizminden insanlar usandı. Şimdi başka şeyler arıyor ekoturizm, av turizmi, yayla turizmi gibi.'' 
     
Trabzon ve yörenin güzelliklerini tüm dünyada tanıtmak istediklerini anlatan Eroğlu, Trabzon'da 7 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuracaklarını söyledi. 
     
Su taşkınları açısından da önemli olan bu istasyonlar sayesinde internet vasıtasıyla anlık olarak hava durumu hakkında bilgi alınabileceğini belirten Eroğlu, ''Turist geldiği zaman ilk baktığı şey gideceği yerde hava durumu nasıl, ilk önce ona bakar. Bizde yurt dışına giderken ilk önce oranın hava durumu rapor edilir'' ifadesini kullandı. 
     
Trabzon'a bu yıl 40 ayrı yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, ''Trabzon Trabzon olalı böyle bir yatırım görmedi'' diye konuştu. 
     
Açıklamanın ardından Vali Kızılcık, Bakan Eroğlu'na telkari işçiliğiyle yapılmış fincan takımı armağan etti. 
     
Tuncay Bekar/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor
  • 21.07.2023 10:18

Trabzon Şehir Hastanesinin yapımı hızla devam ediyor

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta yapımı devam eden Trabzon Şehir Hastanes ...

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor
  • 07.04.2021 11:04

Trabzon tarihi vilayet binası, aslına uygun olarak hizmet vermeye hazırlanıyor

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaklaşık 2 ay önce ihale süreci tamamlanan ve yer ...

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor
  • 05.09.2019 13:53

Uzungöl'de yıkımlar başlıyor

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan ...