maritbet girişmaritbet
Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülecek!

Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülecek!

Trabzon'da basın açıklaması düzenleyen iş adamları derneklerinden KARGİD, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, TSGİAD ve KASİYAD Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması yönünde açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a destek verdiklerini belirttiler

Trabzon'da basın açıklaması düzenleyen iş adamları derneklerinden KARGİD, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, TSGİAD ve KASİYAD Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin cami olarak ibadete açılması yönünde açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a destek verdiklerini belirttiler. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleşen basın açıklamasında gurup adına açıklamayı geçekleştiren MUSİAD Trabzon Şube Başkanı M. Hanefi Mahitapoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını desteklediklerini ifade etti.

CAMİSİ'NİN TAPUSU FATİH VAKFI'NA AİTTİR

Yapılan tartışmalar ile ortamın gerilmeye çalışıldığını ifade eden MUSİAD Şube Başkanı M.Hanefi Mahitapoğlu 'Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Ayasofya Müzesi'ni cami olarak ibadete açılacağını ifade etmesinden sonra, Trabzon kamuoyunda bu konuda tartışma başlatılmak istenmiştir. Bir tarafta Ayasofya'nın müze olarak kalmasını isteyenlerle, diğer tarafta cami olarak ibadete açılmasını isteyenler var. Ayasofya'nın müze olarak kalmasını isteyenlerin en önemli gerekçeleri Trabzon turizmine katkı sağladığı, ibadete açılırsa turizmin bundan olumsuz yönde etkileneceğidir. Söz konusu gerekçelerin yerinde olmadığını geçmişte ve şu an yaşanan tecrübelerle sabittir. Trabzon Ayasofya Camisi'ni görmek isteyen hiçbir turist 'burası müze değildir' diye ziyaretten vazgeçmez, ya da ziyaretten men edilemez. Ayasofya Camisi'nin tapusu Fatih Vakfı'na aittir. Vakıflarda ise vakfedilenin nasıl kullanılacağı vakfeden tayin eder. Vakfedenin tayin edeceği amacı ise kimse değiştiremez' dedi.

SADAKA-İ CARİYE OLARAK KIYAMETE KADAR KALSIN

Mahitapoğlu, vakfedenin gayesinin yerine getirilmesinin şart olduğunu dile getirerek 'İçinde yaşamaktan gurur duyduğumuz güzel Trabzon'umuzu fethedip Müslüman Türk Milletine açan Yüce Fatih burayı camii olarak vakfetmiştir. Vakfedenin gayesi buranın camii olması ve İslami terimlere göre Sadaka-i Cariye olarak kıyamete kadar kalmasıdır. Ayasofya ibadete açılarak bu gaye gerçekleştirilmelidir. Ayasofya'nın Camii olarak ibadete açılması, milletimizin bu şehrin Fatihi'ne karşı manevi borcudur. Sayın Bülent Arınç'ı bu açıklamalarından dolayı tebrik ediyor, bu konudaki kanaatlerimizi kamuoyuna saygı ile arz ediyoruz' diye konuştu.

k

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Ayasofya Müzesi ibadete açılınca duvar işlemeleri paravanlarla kapatıldı!
  • 21.07.2013 13:53

Trabzon Ayasofya Müzesi ibadete açılınca duvar işlemeleri paravanlarla kapatıldı!

Trabzon Ayasofya Müzesi ibadete açılınca fresklerin üstü paravanla örtüldü. Müze ...

Trabzon'un Ayasofya'sı, 52 yıl sonra ibadete açıldı!
  • 29.06.2013 08:30

Trabzon'un Ayasofya'sı, 52 yıl sonra ibadete açıldı!

Trabzon'un Ayasofya Mahallesi'nde bulunan ve uzun süre müze olarak kullanılan Ay ...

Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülüyor!
  • 18.06.2013 11:39

Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülüyor!

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarihî yapılarından biri olan 800 yıllık Ayasofy ...

Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülecek!
  • 03.08.2012 15:30

Trabzon Ayasofya Müzesi camiye dönüştürülecek!

Trabzon'da basın açıklaması düzenleyen iş adamları derneklerinden KARGİD, MÜSİAD ...