maritbet girişmaritbet
TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel Karabük'ü ziyaret etti!

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel Karabük'ü ziyaret etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Kentsel yenileme çalışmalarına ağırlık vererek, "2023 yılına kadar 500 bin konut daha yapacağız" dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Kentsel yenileme çalışmalarına ağırlık vererek, "2023 yılına kadar 500 bin konut daha yapacağız" dedi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, beraberinde Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile birlikte Karabük'e gelerek Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Karabel ve Şahin burada Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile bazı mahalle muhtarları ile birlikte basına kapalı toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, bir dizi incelemelerde bulunmak ve yeni yapılacak TOKİ konutları için kente geldiklerini söyleyerek, "Başbakanımızın bize tevdi ettiği 2023 yılına kadar ikinci 500 bin konut hedefimiz daha var. 2011 seçimlerinden sonra bunu üstlendik ve bugüne kadar 40 bin civarında konutu tamamlamış olduk. Çalışmalarımızı bundan sonra daha çok kentsel yenileme doğrultusunda ağırlıklı olarak devam edeceğiz. Yeni Afet Yasasının çıkması ile birlikte afet riski taşıyan bölgelerde kentsel yenileme çalışmalarımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yerel yönetimlerle devam edecektir" dedi.

Tarihi yapılara da kredi verdiklerini ve üst limitlerinin 105 bin lira olduğunu açıklayan Karabel, "Eğer şahıs olarak taleplerde bulunulursa Türkiye genelinde yaptığımız gibi Safranbolu'da gerekli kredi işlemleri başlatıp yenileme çalışmalarını yerinde görerek izleyerek kredilerimizi vererek tamamlatacağız" ifadesini kullandı.

Karabel ve Şahin daha sonra kentsel yenileme çalışmaları kapsamında yapımı devam eden Soğuksu TOKİ binalarında incelemelerde bulundu. Heyet daha sonra 2007 yılında yapımı tamamlanan ve alt gelir vatandaşlara tahsis edilen Fatih Mahallesindeki TOKİ binalarına geçti. Burada özellikle kış aylarında yaşanan binaların alt kısımlarının su alması yönünde sıkıntı çektiklerini söyleyen vatandaşlar binaların dere yatağından 1 metre 65 kot altında olduğunu söyledi.

Milletvekili Şahin, su alan binaların bodrum katında yaptığı inceleme sonrası TOKİ Başkanına, "sağlam yapılmadığı takdirde bu binaların su alacağı tahmin edilmemiş mi" diye sordu. Bunun üzerine, TOKİ yetkilisi binaların atık su giderleri ve alt yapı sularının belediyenin hattına bağlandığını ve bu sistemin devre dışına bırakıldığından sıkıntı yaşandığını iddia etti. Duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, kat atık su sisteminin 2.5 yıldır çalıştığını söyleyerek, "Her defasında buraya gelen heyet aynı şekilde rapor veriyor. Bu sıkıntının belediyenin mi yoksa vatandaşın mı olduğunu çözemiyor. Bizim sistemde hiçbir problem yok. 2.5 yıldan beri tek bir problem yok" diye karşılık verdi.

Daha sonra araya giren Milletvekili Şahin, şunları söyledi: "Burada yaşanan sorunu ayak üstü fikirlerin tartışmasında çözemeyiz. Bu teknik bir çalışmadır. Kışın burada su belli bir seviyede binaların altına doluyorsa burada ciddi bir sorun vardır. Vatandaşlar şikayetlerinde ve huzursuzluklarında haklıdırlar.

Teknik bir çalışmanın burada yapılmasında ve bu tespitler sonucunda bir öneri ortaya konulmalı. Bu öneriyi ortaya koyarak sorunları nasıl ortadan kaldırırız diye fikir üretmemiz lazım."

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve Milletvekili Mehmet Ali Şahin, daha sonra yapımı devam eden Şirinevler Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunduktan sonra Bürnük köyüne ve oradan da Ovacık ilçesine gitti.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ'den Karabük'teki yurt binasının satışı hakkında açıklama!
  • 09.08.2021 16:35

TOKİ'den Karabük'teki yurt binasının satışı hakkında açıklama!

Toplu Konut İdaresi, "Karabük'te 6 yıldır boş bekletilen yurt binasının, yarı fi ...

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor
  • 28.11.2013 14:04

Ahmet Haluk Karabel TOKİ projelerini anlatıyor

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Mahall Ankara projesi ve TOKİ'nin yeni projele ...

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ
  • 24.01.2012 17:50

DEPREM BÖLGESİNE TOPLU KONUT MÜJDESİ

Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel, deprem ile yıkılan Van’ın yeniden yapılandırıl ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Karabel, örnek konutları inceledi
  • 24.11.2011 16:49

Karabel, örnek konutları inceledi

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Van için üretilen örnek konutta incelemelerde ...

Karabük TOKİ Konutları'na ait görseller!
  • 20.07.2016 17:00

Karabük TOKİ Konutları'na ait görseller!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Karabük'te inşa ettiği konutlar. ...