maritbet girişmaritbet
Timsah'ın yeni mabedini Uzunlar İnşaat yapacak

Timsah'ın yeni mabedini Uzunlar İnşaat yapacak

Bursaspor'un yeni stadı "Timsah Arena"nın yapım ihalesini Uzunlar İnşaat kazandı. Timsah figüründen esinlenilerek tasarlanan yeni stadyum, 45 bin seyirci kapasiteye sahip olacak.

Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah Emlak

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena'nın önceki gün yapılan ihalesinde 33 Milyon 553 bin TL ile en düşük teklifi Uzunlar İnşaat sundu. Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadını Varyap ile birlikte inşa eden Uzunlar İnşaat, ihalenin onaylanmasının ardından Timsah Arena'nın inşaatına başlayacak. Stadyumun yapılacağı Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne ait 64 bin metrekarelik arazinin kullanım hakkı 49 yıllığına Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde bulunuyor.

Hedef 450 günden önce bitirmek
Sabah'ın sorularını yanıtlayan Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Numan Uzun, ihale sürecinin tamamlanmasıyla stadın inşaatına hemen başlayacaklarını belirtti. Hedeflerinin iş bitirme süresi olan 450 günden daha önce stadı tamamlayıp Bursaspor'un hizmetine sunmak istediklerini dile getiren Uzun şöyle konuştu: "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yaklaşık maliyeti 50 milyon 200 bin TL olan yeni stadın ihalesine 31 firma katıldı. En düşük teklifi 33 milyon 553 bin TL ile biz verdik. İhalenin resmi sonucu önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklanacak."

Bursaspor'un ligde yoluna başarıyla devam ettiğini hatırlatan Numan Uzun, "Bursaspor ve ateşli taraftarları tüm ülke tarafından yakından takip ediliyor. Seyrantepe' deki başarımızı Bursa Timsah Arena'da da tekrarlamak istiyoruz. Oradaki tecrübelerimizi buraya aktaracağımızdan kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz