maritbet girişmaritbet
Suudi Arabistan, Kilis’e 10 bin kişilik konteyner kent kuracak!

Suudi Arabistan, Kilis’e 10 bin kişilik konteyner kent kuracak!

Türkiye-Suudi Arabistan El Ele Kampanyası kapsamında, Suudi yardım kuruluşu temsilcisi Halit El-Selam ile AFAD Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli vatandaşlar için yardım paketi protokolüne imza koydu

 

Türkiye-Suudi Arabistan El Ele Kampanyası kapsamında, Suudi yardım kuruluşu temsilcisi Halit El-Selam ile AFAD Başkanı Fuat Oktay, Suriyeli vatandaşlar için yardım paketi protokolüne imza koydu.

Oktay, protokol töreninde yaptığı konuşmada, 91 bin 219 Suriyelinin kamplarda kaldığını, bu sayının her geçen gün arttığını bildirdi. Türkiye olarak Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılanması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirten Oktay, 12 çadır kent ve 1 konteyner kentte hizmet verdiklerini anlattı.

Uluslararası camiayı, kamplara destek olmaya davet eden belirten Oktay, şunları kaydetti:

''Suudi Arabistan'da devletin desteklediği ama yardımlarını Suudi halkından toplayan yardım kuruluşunun, bugüne kadarki en net ve en büyük çerçevesi belirlenmiş yardım teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili belirli bir süredir çalışıyoruz. Bugün de iki tarafın ne zaman hangi yardımı yapacağı konusu netleşti. Hem kendilerine teşekkür ediyoruz hem de diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek teşkil etmesi için önemli olduğunu düşünüyoruz.''

Halit El-Selam ise Türkiye'nin Suriyelilere yaptığı hizmeti hiçbir yerde görmediğini ifade ederek, Türkiye'nin komşularına çok güzel sahip çıktığını söyledi.

Yardım kuruluşlarının, ''Müslüman birbirinin kardeşidir'' hadisiyle hareket ettiklerini dile getiren El-Selam, kendilerinin de Suriyeli kardeşlerinin acısını hissederek yola koyulduklarını belirtti.

Suudi Arabistan'da, Türkiye'deki Suriyeliler için başka projelerin de gündemde olduğunu bildiren El-Selam, bunların onaylandıktan sonra uygulamaya konacağını kaydetti.

Çadır, pirinç, hurma, battaniye yardımı

Gıda, hijyen ve çocuk malzemelerinden oluşan 30 bin koli ihtiyaç malzemesini, Suud Yardım Kurulu Türkiye bürosu ile koordineli olarak AFAD veya Kızılay'a teslim edecek Suudi yardım kuruluşu, bin 200 çadır, 50 ton hurma, 100 ton pirinç, 50 ton muhtelif gıda maddesini de 10 uçakla getirterek Gaziantep Havalanı'nda Kızılay yetkililerine teslim edecek.

Kilis'te AFAD tarafından belirlenen alana, idaresi AFAD Başkanlığı'nda olmak üzere tüm sosyal donatıları ve altyapısıyla 2 bin konteynerlik, 10 bin kişi kapasiteli kamp kuracak yardım kuruluşu işletme masraflarını da karşılayacak.

Türkiye'deki Suriyeli vatandaşların kaldığı çadır kentlerde ve konteyner kentlerde kullanılmak üzere 10 ambulans ve 4 cenaze aracı alacak yardım kuruluşu, AFAD'ın belirleyeceği bir alanda prepabrik hastane yaptıracak.

Türkiye'den satın alınacak 30 bin battaniye Suriye vatandaşlarına dağıtılmak üzere Suudi Yardım Kurulu Türkiye bürosu ile koordineli olarak Kızılay'a teslim edilecek.

Cumhuriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Suudi Arabistan dev enerji projesini rafa kaldırdı
  • 02.10.2018 17:40

Suudi Arabistan dev enerji projesini rafa kaldırdı

Dünyanın en büyük güneş enerjisi projesine imza atacağını duyuran Suudi Arabista ...

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!
  • 29.08.2018 16:44

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!

İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 12 bin 851 kişinin yurt dışında istihdamın ...

Dünyanın yaşanabilir illeri listesinde Türkiye’de yerini aldı!
  • 10.08.2018 17:02

Dünyanın yaşanabilir illeri listesinde Türkiye’de yerini aldı!

Araştırma sitesi Numbeo dünyanın yaşanabilir illerini araştırdı. O iller içerisi ...

Suudi Arabistan'ın yeni projesi Qiddiya'nın temeli atıldı
  • 30.04.2018 16:35

Suudi Arabistan'ın yeni projesi Qiddiya'nın temeli atıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad yakınlarında dünyanın en büyük eğlence kentler ...

Suudi Arabistan, Katar'ı kanal projesi ile ayıracak!
  • 08.04.2018 00:52

Suudi Arabistan, Katar'ı kanal projesi ile ayıracak!

Suudi Arabistan’ın Katar ile olan 60 kilometrelik kara sınırına kanal açma proje ...