maritbet girişmaritbet
Sefaköy Köprüsü Ayamama Deresi'nin ıslahı için yıkılıyor!

Sefaköy Köprüsü Ayamama Deresi'nin ıslahı için yıkılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayamama Deresi ıslah çalışmaları kapsamında Sefaköy Köprüsü'nün yıkılacağını açıkladı. Çalışmaların 22 Eylül Pazar günü başlayacağını belirten yetkililer, alternatif güzergahları da belirledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ayamama Deresi ıslah çalışmaları kapsamında Sefaköy Köprüsü'nün yıkılacağını açıkladı. Çalışmaların 22 Eylül Pazar günü başlayacağını belirten yetkililer, alternatif güzergahları da belirledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada; Ayamama Deresi'nde gerçekleştirilen ıslah çalışmaları nedeniyle Sefaköy Köprüsü'nün yıkılacağını belirterek yerine kullanılabilecek alternatif güzergahlar hakkında bilgi verdi.

Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Ayamama Deresi'nde halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yan kuruluşu İSKİ Genel Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalar kapsamında, dere kesitinin yetersiz olduğu yol geçişlerinin ve köprülerin yenilenmesine devam ediliyor. Ayamama Deresi'nin ıslah çalışmaları kapsamında, bu amaçla Küçükçekmece Tevfikbey Mahallesi'ndeki derenin akışını engelleyen Sefaköy Köprüsü yıkılarak dere genişliği 12 metreden 25 metreye, yüksekliği de 4 metreye çıkarılacaktır.”

“Sefaköy Köprüsü ıslah çalışmasının ardından dere bandına göre yeniden inşa edilecektir” diyen yetkililer, açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“İnşa süresince Basın Ekspres Yolu'ndan Sefaköy'e giriş istikametindeki Sefaköy (Değirmenbahçe) Köprüsü'nü kullananlar, köprünün 500 metre ilerisindeki, inşa çalışması yıkım çalışmasından önce tamamlanan ve servis yolu köprüsü olarak hizmete alınan alternatif yolu kullanacaklardır. Bu süre zarfında Değirmenbahçe Caddesi'nin Sefaköy giriş-çıkışındaki araç ve yaya trafiği, alternatif olarak yapılan güzergahtan sağlanacaktır. İnşaat süresince trafik işaret ve işaretçilerine hassasiyetle uyulması gerekmektedir. 22 Eylül 2013 Pazar günü başlayacak olan çalışmanın dört ayda tamamlanması hedeflenmektedir.”

5 BİN 560 METRE DERE ISLAHI YAPILDI

Ayamama Deresi'nin son durumu ile ilgili de bilgi verilen açıklamada 5 bin 560 metre dere ıslahı yapıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İSKİ Genel Müdürlüğüne devredilmeden önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Müdürlüğünce sürdürülen dere ıslahı çalışmaları kapsamında Ayamama Deresi'nde bugüne kadar (İBB ve İSKİ) 5 bin 560 metre dere ıslahı yapıldı. Bunun için 110 milyon 100 bin TL harcandı. Halen, Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar ve Küçükçekmece tarafında devam eden, 3 bin 250 metrelik kısımdaki ıslah çalışmalarının maliyeti ise 25 milyon TL olarak öngörülüyor. Çalışmalar kapsamında, Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile E-5 karayolu arasında yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki bir hatta, Ø2400-2800 mm çaplarındaki atıksu kolektörlerinin inşaatı tamamlandı. E-5 karayolunun güneyinde açıktan Marmara Denizi'ne akan atık sular geçici su alma yapısıyla toplanarak arıtma tesisine aktarıldı.”

KÖPRÜNÜN KUZEYİNDE BİN 400 METRE DERE ISLAHI TAMAMLANDI

Kesiti yetersiz olan E-5 karayolu geçişinin genişletildiğinin belirtildiği açıklamada, “Yine kesitleri yetersiz olan E-5 Havalimanı Dönüş Köprüsü ile Basın Ekspres Geçişi Köprüsü yeniden inşa edildi, böylece eski dere kesiti yaklaşık 4 katına çıkarıldı. Dere ıslah çalışması halen Bakırköy Dünya Ticaret Merkezi ile Küçükçekmece Sefaköy Köprüsü arasındaki kısımda devam etmektedir. Bu bölgede yaklaşık bin 400 metre dere ıslahı tamamlandı. Sefaköy Köprüsü'nün kuzeyinde yaklaşık bin 200 metrelik kısımda da dere ıslah çalışmaları başlamıştır. Ayrıca daha önce su baskınına uğrayan Ayamama Deresi'nin Kaynarca kolunda da 304 metre ( 5 x 3,5 mt kutu kesit) dere ıslahı tamamlandı. E-5 karayolu ile TEM otoyolu arasında bulunan dere ıslah çalışmalarında ayrıca dere sağında ve solunda yürüme yolu planlanmış olup, bunun da inşaatına başlanmıştır. Ayamama Deresi'nin ana kolu 22 kilometre, yan kolları ise 20 kilometre uzunluğundadır” denildi.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...