maritbet girişmaritbet
ODTÜ’den geçecek yol Eskişehir yolu tarafında kalacak!

ODTÜ’den geçecek yol Eskişehir yolu tarafında kalacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kampüs arazisindeki yol güzergahıyla ilgili açıklamaları üzerine, "Sayın Bakanla konuşulan yol, Anadolu Bulvarı’nın devamı olan ve ODTÜ’nün sınır bölgesinden kuzey-güney doğrultusunda geçen yol değil, Eskişehir Yoluna paralel olarak doğu-batı yönünde ODTÜ’nün içinden geçmesi istenen bir başka yoldur" açıklamasında bulundu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın kampüs arazisindeki yol güzergahıyla ilgili açıklamaları üzerine, "Sayın Bakanla konuşulan yol, Anadolu Bulvarı'nın devamı olan ve ODTÜ'nün sınır bölgesinden kuzey-güney doğrultusunda geçen yol değil, Eskişehir Yoluna paralel olarak doğu-batı yönünde ODTÜ'nün içinden geçmesi istenen bir başka yoldur" açıklamasında bulundu.

ODTÜ basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Bayraktar'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamaya dayanarak, "ODTÜ içinde bir yol açacağız, ODTÜ rektörünü davet ettim, ‘Sen talepte bulun' dedim. Kendisi talep ettiği halde ODTÜ yine eylem yapıyor" şeklinde bir ifadeye haberlerde yer verildiği anımsatıldı.

Basında yer aldığı şekliyle, ODTÜ Yerleşkesinden geçirilmesi planlanan iki yolun karıştırıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ODTÜ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında, Sayın Bakan'ın daveti üzerine 2011 yılı yaz aylarında yapılan görüşmede konuşulan yol, Anadolu Bulvarı'nın devamı olan ve ODTÜ'nün sınır bölgesinden kuzey-güney doğrultusunda geçen yol değil, Eskişehir Yoluna paralel olarak doğu-batı yönünde ODTÜ'nün içinden geçmesi istenen bir başka yoldur. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2007'de plana koyduğu ve doğu-batı yönünde hemzemin olarak (yüzeyden) geçtiği için kampüsü ikiye bölecek olan Eskişehir Yolu'na paralel bu yol, Danıştay tarafından iptal edilmiştir. Bu durum aynı toplantıda Sayın Bakan'a aktarılmıştır. Eskişehir Yoluna paralel olan yolun, ODTÜ'nün Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarında da savunduğu gibi, hemzemin olarak (yüzeyden) değil bir tünel olarak yapılması Sayın Bakan tarafından da uygun görülmüştür. Bu ikinci yol Bakanlık onayına sunulan planda tünel olarak yer almıştır."

Bayraktar ile yapılan görüşmeden sonra, Anadolu Bulvarı'nın devamı olan yol ile ilgili bir plan değişikliğinin yapılmadığı vurgulanarak, basında yer alan ifadelerin, diğer yolla ilgili olduğunun düşünüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Anadolu Bulvarı'nın devamı olan yolun, doğal çevre ile 100. Yıl-Çiğdem mahallelerinin sosyal dokusu ve fiziksel çevresi üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerin yetkililer tarafından değerlendirilmesinin, bölge sakinleri ile görüşülmesinin ve mümkün olan proje iyileştirmelerinin sorunun çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde
  • 04.05.2023 16:52

Japon mimarın tasarımı "kağıt masura evi" deprem bölgesinde

Japon mimar Shigeru Ban'ın kağıt ve yonga levha gibi geri dönüştürülmüş çevre do ...

Çimentonun konut maliyetine etkisi ne kadar?
  • 12.03.2022 14:34

Çimentonun konut maliyetine etkisi ne kadar?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman ve Dr. Aslı Ak ...

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor
  • 28.10.2017 09:28

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor

ODTÜ arazisinin yanından geçirilecek yol için kaldırılan ağaçların karşılığı ola ...

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak
  • 01.10.2017 16:10

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ a ...

ODTÜ'de yol çalışmaları başladı
  • 10.09.2017 09:15

ODTÜ'de yol çalışmaları başladı

Bilkent Şehir Hastanesi trafiğini rahatlatmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi ...

ODTÜ'den geçecek yolda anlaşmaya varıldı!
  • 09.09.2017 10:20

ODTÜ'den geçecek yolda anlaşmaya varıldı!

Bir dönem Ankara'nın gündemine oturan ODTÜ yol tartışması nihayet sonuca bağland ...