maritbet girişmaritbet
Nemrut Kaldera Gölü, Ramsar Alanı olarak ilan edilecek!

Nemrut Kaldera Gölü, Ramsar Alanı olarak ilan edilecek!

Nemrut Kaldera Gölü'nün, Ramsar Alanı olarak ilan edilmesi çalışmasında sona gelindi. İlanla Türkiye'nin Ramsar listesindeki alan sayısı 14 olacak

 

Nemrut Kaldera Gölü'nün, Ramsar Alanı olarak ilan edilmesi çalışmasında sona gelindi. İlanla Türkiye'nin Ramsar listesindeki alan sayısı 14 olacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen yıl Aralık ayının son haftasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca başkanlığında Ulusal Sulak Alan Komisyonu 2012 Yılı II. Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Ulusal Sulak Alan Komisyonu'nun 2012 Yılı I. Olağan Toplantısı'nda alınan karar dolayısıyla başlatılan Nemrut Kaldera Gölü'nün Ramsar Alanı ilan edilmesi çalışmalarının sonuna gelindiği belirtildi.

Ramsar Sözleşmesi'ne 1994 yılında taraf olan Türkiye, bugüne kadar Sultan Sazlığı, Seyfe Gölü, Burdur Gölü, Manyas (Kuş) Gölü ve Göksu Deltası, Akyatan Lagünü, Kızılırmak Deltası, Uluabat Gölü ve Gediz Deltası, Yumurtalık Lagünü, Meke Gölü, Kızören Obruğu ve Kuyucuk Gölü'nü Ramsar Sözleşme listesine dahil ettirdi. Nemrut Kaldera Gölü'nün de ilanı ile bu sayı 14 olacak.

Türkiye, Ramsar Sözleşmesi ile listede yer alan sulak alanları olmak üzere, sınırları içerisindeki bütün sulak alanları korumayı, geliştirmeyi ve akılcı kullanmayı uluslararası düzeyde taahhüt etmiş oluyor.

Toplam alanı 1 milyon hektarı aşan 300'den fazla sulak alana ev sahipliği yapan Türkiye'nin 135 sulak alanı, uluslararası öneme sahip kabul ediliyor.

Hüseyin Gazi Kaykı/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nemrut Kaldera Gölü, Ramsar Alanı olarak ilan edilecek!
  • 03.01.2013 13:32

Nemrut Kaldera Gölü, Ramsar Alanı olarak ilan edilecek!

Nemrut Kaldera Gölü'nün, Ramsar Alanı olarak ilan edilmesi çalışmasında sona gel ...