maritbet girişmaritbet
Muhsin Yazıoğlu Parkı Esenyurt'ta açıldı!

Muhsin Yazıoğlu Parkı Esenyurt'ta açıldı!

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı dualarla açıldı Esenyurt’ta duygu dolu bir törenle park açılışı gerçekleşti

 

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı dualarla açıldı Esenyurt'ta duygu dolu bir törenle park açılışı gerçekleşti
 
Türkiye'nin yetiştirdiği büyük bir siyaset ve devlet adamı, BBP eski Genel?Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı Esenyurt Örnek Mahallesinde bir parka verildi.
 
Halkın hizmetine açılan Muhsin Yazıcıoğlu parkında spor alanlarından, oyun alanlarına, kafeteryadan restorana bütün detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılmış.
 
Yazıcıoğlu parkı açılışına yoğun katılım Esenyurt'un 18'nci parkı Muhsin Yazıcıoğlu parkının açılış törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti İstanbul Milletvekilleri; Bülent Turan, Harun Karaca, Mehmet Muş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karaca, BBP İl Başkanı Fikri Daş, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer ve yönetim kurulu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Esenyurt Belediye Meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu, Esenyurt Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Dualar ve şiirler duygusal anlar yaşattı
Açılış töreni mehter takımının marşları ardından, dünya en güzel Kur'an okuma şampiyonu Hafız Salman Okumuş 'un Kur'an okumasıyla başladı. Salman Okumuş'un okuduğu dualar sonrasında, Esenyurt Belediye Meclis üyesi Ali Murat Alatepe'nin okuduğu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun “Üşüyorum” şiiri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
 
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na Muhsin Yazıcıoğlu'nun makalelerinin, şiirlerinin yer aldığı üç ciltlik bir kitap hediye etti.
 
Kadıoğlu “ Adı Esenyurt'ta yaşayacak”
Ev sahibi Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, parkın bulunduğu alanın çukur ve atıl bir vaziyette olduğunu yapılan çalışmalar ile güzel bir mekân haline getirildiğini söyledi. Başkan Kadıoğlu, “ Muhsin Yazıcıoğlu bir dava adamı, bir siyas  erk, bir parti lideri olmasının ötesinde bir gönül adamıydı. Yazıcıoğlu büyük bir dava adamı
ve Türk halkının kalbinde taht kurmuş ilkeli ve dürüst bir insandı. İlçemizde en küçüğü 10 dönüm olan onlarca park yaptık. Bunlardan Örnek Mahallemizde yapmış olduğumuz bu parka merhum Genel Başkanın adını verme fikri meclisimizde hemen kabul gördü. Onun adını artık bizde gururla Esenyurt'ta yaşatacağız” dedi.
 
Bülent Turan “ Esenyurt'ta her hafta bir açılış”
Başkan Kadıoğlu ardından Esenyurt'tan sor mlu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan “ Her hafta Esenyurt'ta bir açılış programındayız. Biz kurdele kesmekten, ama belediyemiz proje üretmekten yorulmadı. Bugün İstanbul en önemli ilçelerinden olan, konutta birinci olan, 500 bin nüfuslu Esenyurt'ta yeşil alanda da birinci olma hedefi olan bambaşka bir heyecan dolu belediye çalışmalarını hep birlikte görmekteyiz. Durmak yok yola devam anlayışının Esenyurt'ta ne denli bir değişim ve ne kadar büyük işler başardığını bugün görüyoruz. Bugün herhangi bir parkı açmıyoruz. Adıyla çok özel müstesna bir isim Muhsin Yazıcıoğlu'nun verildiği özel bir parkı hizmete açıyoruz. İstanbul'a ve Esenyurt'a hayırlı olsun diliyorum” dedi.
 
Nevzat Pakdil “ Muhsin Yazıcıoğlu'nu bugün yâd ediyoruz”
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ardından, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil yaptığı konuşmasında, Esenyurt'a yaptıkları il  belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu tebrik ettiğini söyledi. Pakdil “ Bizler farklı siyasi partilerin mensupları olabiliriz. Fakat aynı dava içinde olarak bu millet ve memleket için yapılanlarda heyecan duyuyorsak aynı yolda mücadele veren insanlarız demektir. Bugün, milletin inançlarına karşı duran tanklara selam durmam diyen bir genel başkanın adını yâd etmek için buradayız. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibinin bu güzel parkı inşa ederek rahmetli genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini vermesinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Gülefer Yazıcıoğlu teşekkür etti
Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'in konuşması ardından Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu yaptığı konuşmasında, eşinin isminin böyle güzel bir parka verilmesinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ve tüm ekibine teşekkür ederek, Esenyurt halkına hayırlı olmasını diledi.
 
Mustafa Dectici “ Millet sevdalısı bir liderdi”
Açılış töreninde son olarak konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun milletine, devletine yüreğini açan maneviyatçı bir insan olduğunu söyledi. BBP Genel Başkanı Mutafa Destici eski genel başkanlarının adının bu parka verilmesinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nateşekkür etti. Destici, “ Muhsin Yazıcıoğlu demokrattı. Fakat kendisine hiçbir zaman demokrat olmayarak, milletine namlusunu döndürmüş tanka selam durmam diyen bir millet sevdalısı liderdi. 55 yıllık ömrünün, 7-8 yıllık bir dilimi cezaevlerinde, hücre cezaları ve sorgulamalarıyla geçmiştir. Cezaevinden çıkıp şahadetine kadarki toplam süre 21 yıldır. Ama öyle bir ömür sığdırmıştır ki bu kısa süreye, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar her yerde iz bırakmış, gönül vermiş, oradaki insanların dertleriyle ilgilenmiştir. Rahmetli genel başkanımız gönül insanıydı. Nereye gittiyse oradakilerin sevgisini, saygısını kazanmıştır.'' Dedi.
 
Tören konuşmaları sonrasında, kurdele kesimi ile gerçekleşen açılışın ardından parkı gezen davetliler 18 bin metrekarelik parkın proje ve düzenleme olarak muhteşem olduğunu söylediler. Esenyurt Belediyesi tarafından yemek ikramı ile açılış programı sona erdi.
 
Muhsin Yazıcıoğlu Parkı Teknik özellikleri,
Toplam 18 bin m² alandan oluşan Muhsin Yazıcıoğlu Parkında, 10 bin m² çim alan, 1500 m² kapalı halı saha, 1300 m² süs havuzu, 450 m² basketbol sahası, 450 m² voleybol sahası, 450 m² tenis kortu, 270 m² restaurant ve kafeterya binası, 165 m² idari bina, Kameriyeler, Çocuk oyun alanları, Fitness grupları, 40 araçlık otopark, 250 metre kauçuk yürüyüş yolu, 357 adet ağaç, 650 adet çalı dikilerek hizmete hazır hale getirildi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor
  • 25.06.2020 10:21

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede şiddetli yağış sonrası meydana gelen selden etkilene ...

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak
  • 17.04.2018 09:38

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak

Esenyurt'ta yürürlüğe koyulacak olan bir uygulama ile tüm cadde ve sokaklardaki ...

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!
  • 14.04.2018 15:28

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ”2018 yılı 1 Aralık itibarıyla bir ...

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’
  • 15.12.2015 09:54

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’

Esenyurt’ta yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Makrom Yapı ile ilgili id ...

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!
  • 10.01.2015 10:28

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!

İstanbul’da bakımsız, derme çatma barakalarda satışı yapılan ve kesilen kurbanlı ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...