maritbet girişmaritbet
Mudanya Sahil Projesi start alıyor!

Mudanya Sahil Projesi start alıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Seçim öncesi Mudanya için verdikleri sözlerin çoğunu yerine getirdiklerini, gerçekleştirilemeyen sözlerin ise izin prosedürlerine takıldığını söyledi

 

Başkan Altepe, "Mudanya için verdiğimiz sözlerin çok ötesinde hizmetler ürettik. Sözlerimiz arasında İstanbul´a gemi koymak yoktu, gemi koyduk. Böylelikle Bursa, Türkiye gündemine girdi” dedi.
 
Başkan Altepe, AK Parti Mudanya İlçe Teşkilatı´nın Uğur Mumcu Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısında konuştu. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman´ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Başkan Altepe´nin yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Öztürk, Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan da katıldı.
 
"Türkiye gündemine girdik" 
Büyükşehir Belediyesi´nin tarihindeki en büyük çıkışı İstanbul´a deniz otobüsü seferleri koymakla yaptığını ve bu girişimin Bursa´yı Mudanya nezdinde Türkiye gündemine taşıdığını vurgulayan Başkan Altepe, bu tür yatırımların Mudanya´nın turizm kenti olma potansiyelini ortaya koyduğunu ifade etti. İstanbul´a her gün karşılıklı 2 sefer yapan Bursa Deniz Otobüsleri´nin ortalama 1000 yolcu taşıdığını ve bu sayının yaz ayları itibariyle 4 bine çıkmasını hedeflediklerini belirten Başkan Altepe, "Bundan sonraki hedefimiz inşallah, mart ayının ilk haftasında deniz uçaklarını bu körfezden İstanbul´a kaldırmak ve 15 dakikada indirmek olacak. Önümüzdeki ay Mudanya ve Bursa, muhtemelen yine Türkiye gündemine girecek" diye konuştu.
 
Sahil projesi start alıyor 
Başkan Altepe, konuşmasında Mudanya´da yapılması planlanan ve seçim sözleri arasında yer alan sahil projesine de değindi. Seçim öncesi verdikleri sözlerin çoğunu yerine getirdiklerini, yerine getirilemeyen sözlerin de izin prosedürüne takıldığını vurgulayan Başkan Altepe, "Türkiye şu anda en parlak dönemini yaşıyor çünkü iktidarda tek parti var. Güçlü bir başbakan, güçlü bir bakanlar kurulu, hükümet var. Şartlar uygun olsa da izin almamız şartlar kadar kolay olmuyor. Sahil projesiyle ilgili çalışmalarımızı ilk günden itibaren aynı kararlılıkla sürdürüyoruz. İmralı İskelesi´yle ilgili izinleri aldık. İnşallah ilgili bakanlık onayından sonra, sahil projemize de en kısa zamanda başlayacağız. Fore kazıkları, art niyetli bazı kişilere inat Mudanya sahillerine çakacağız" şeklinde konuştu. 
 
"Yatırım hareketliliği kazandırdık"
Konuşmasında yerine getirilen seçim sözlerine de yer veren Başkan Altepe, ´Bizim için büyük bir heyecan´ dediği Mudanya´nın gerçekleştirilen hizmetlerle Bursa´nın gerçek bir vitrini olacağını kaydetti. Mudanya´nın en iyi olması için ne gerekiyorsa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya çalıştıklarını, başta tarihi eserler, yollar ve kavşaklar olmak üzere verdikleri desteklerle ilçede sürdürülen alt ve üst yapı çalışmalarına hareketlilik kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Tren istasyonuyla start alan faaliyetlerimiz, Çakal ve Bademli derelerinin ıslah edilmesiyle devam etti. İlk kez bizim dönemimizde yapılan ıslah çalışmaları sayesinde dereler, şehir suyuyla buluşmuş oldu. Zeytin Hali´ni düzenleyerek yeniden hizmete aldık. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Hasan Paşa Hamamı´nın restorasyon çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki günlerde ise Tahir Ağa hamamlarının restorasyon çalışmalarına start vereceğiz. Diğer projeler de prosedürler aşıldıkça peyderpey gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.
 
"Büyükşehir moral kaynağımız" 
Toplantıda söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, dış politika ve yerel seçimler konusunda parti olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. AK Parti olarak her zaman insan merkezli çalıştıklarını vurgulayan Öztürk, sürdürülebilir kalkınma ve büyüme için insan hassasiyetinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti. 
 
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, ilgisi ve bütçesiyle Büyükşehir Belediyesi´nin ilçenin moral kaynağı olduğunu söyledi. Ürettikleri hizmet ve yatırımlarda Büyükşehir Belediyesi´nin lokomotif görevini üstlendiğini ifade eden Aktürk, faaliyet raporları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Tirilye Belde Belediye Başkanı Ali Turan, merkeze bağlı ilçelerin tarihte ilk kez bu dönemde çoklu hizmetler aldığını kaydetti. İlçelere gösterilen ilgide Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin büyük emeği olduğunu belirten Turan, gelecek seçim döneminde de Başkan Altepe´yi Büyükşehir makamında görmek istediklerini ifade etti. 
AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Mudanya´nın ihya edildiğini vurguladı. Kahraman, konuşmasında ilçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmalara değindi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüme 6,6 milyar harcandı
  • 06.07.2018 12:36

Kentsel dönüşüme 6,6 milyar harcandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, kentsel dönüşüm kapsamın ...

Çöpten üretilecek elektrik enerjisi yaygınlaştırılacak
  • 03.07.2018 15:40

Çöpten üretilecek elektrik enerjisi yaygınlaştırılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, katı atık düzenli depola ...

Bakanlıktan ev alacaklara EKB uyarısı!
  • 13.03.2018 11:41

Bakanlıktan ev alacaklara EKB uyarısı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ev alırken ya da kiralarken binanın Enerji Kimlik ...

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'
  • 19.01.2018 11:52

'Isı yalıtımıında kalitesiz, ucuz mal seçmeyin'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk "Bir binayı projelendirir ...

Floresan lambalar ve tasarruflu ampuller için uyarı!
  • 15.01.2018 14:39

Floresan lambalar ve tasarruflu ampuller için uyarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, floresan lambalar ve tasarruflu ...

41 ilin gürültü haritası 2019 sonunda tamamlanacak
  • 20.12.2017 14:21

41 ilin gürültü haritası 2019 sonunda tamamlanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, gürültünün çevre kirlili ...