maritbet girişmaritbet
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk binicilik tesisi Isparta Atabey’de açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk binicilik tesisi Isparta Atabey’de açıldı!

Atabey ilçesinde kaymakamlıkça yaptırılan binicilik tesisinin, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk binicilik tesisi olduğu bildirildi

 

Atabey ilçesinde kaymakamlıkça yaptırılan binicilik tesisinin, Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk binicilik tesisi olduğu bildirildi.

Binicilik tesisinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Atabey Kaymakamı Sedat İnci ile davetliler katıldı.

Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, Türk kültüründe atın çok önemli yeri olduğunu, insanın hayatında at olduğu zaman mutlu olacağını söyledi.

Türklerin, ata başka milletlerden daha farklı baktığına dikkati çeken Oğuz, ''At, bize tarihimizi hatırlatır. Başımızı öne eğdirmeyen, muazzam bir tarihe sahibiz. İşte o tarihin her safhasında milletimiz atla beraber olmuştur, atla, hayatı ve mücadeleyi bir arada sürdürmüştür'' dedi.

''Türkün hayatında at her zaman farklı bir yer işgal etmiştir'' diyen Oğuz, bu nedenle Atabey Kaymakamı İnci'nin kendisine böyle bir proje ile geldiğinde çok olumlu tepki verdiğini kaydetti.

Bu tesislerin ilim şehri Isparta'nın gelişimine büyük katkı sağlayacağını anlatan Oğuz, ''İnşallah bu tesis daha iyilerin yapılmasına vesile olur'' diye konuştu.

Atabey Kaymakamı İnci de 20 aydır görev yaptığı Isparta'da önceliğinin eğitim olduğunu kaydetti. Bu nedenle imkanlarının tamamını eğitim için harcadıklarını anlatan İnci, amaçlarının öğrencileri eğiterek önce kendilerine, daha sonra diğer insanlara saygılı olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

 Atabey gibi küçük yerlerin en önemli dezavantajının kültürel ve sportif etkinliklerin yapılabileceği alanların kısıtlılığı olduğunu vurgulayan İnci, ''İstanbul, Ankara'daki kolejlerde okuyan öğrencilerin sahip olduğu imkanlara Anadolu yaşayan Anadolu evladının sahip olması gerekiyor. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gerekiyor'' dedi.

Bu kapsamda binicilik tesisi açmaya karar verdiklerini ifade eden İnci, ''Valimiz Memduh Oğuz'un teşvikleri ile Türkiye'de ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı at biniciliği merkezini açtık. Atabey 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu'na bağlı olacak tesis, 25 bin metrekare alanda kurulu. Tesiste, her yaştan öğrenci ve vatandaş eğitim alabilecek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından İnci, Vali Oğuz'a günün anısına plaket verdi. Vali Oğuz ise plaketi, törene birlikte geldiği Somalili Züleyha Ahmed'e hediye etti.

Oğuz ve İnci, daha sonra binicilik tesisini gezdi.

Murat Yolcu/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk binicilik tesisi Isparta Atabey’de açıldı!
  • 21.11.2012 09:02

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk binicilik tesisi Isparta Atabey’de açıldı!

Atabey ilçesinde kaymakamlıkça yaptırılan binicilik tesisinin, Türkiye'de Milli ...