maritbet girişmaritbet
Mersin’de Akdeniz Oyunları için yapılan stadyumda 2 bin 850 kişi çalışıyor!

Mersin’de Akdeniz Oyunları için yapılan stadyumda 2 bin 850 kişi çalışıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Haziran ayında gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen stadyum için 2 bin 580 kişinin çalıştığını söyledi

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Haziran ayında gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları için inşa edilen stadyum için 2 bin 580 kişinin çalıştığını söyledi.

Bakan Kılıç, Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış töreninin yapılacağı stadyum inşaatında incelemelerde bulundu. Stadyum inşaatını gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Kılıç, Mersin'e bir çok kez gelip gittiğini, ancak bu ziyaretler içerisindeki en mutlu anını bu şantiyede yaşadığını söyledi.

"Gerek şantiyeden gelen sesler gerekse şantiyeden gelen çalışma yoğunluğunun 1 buçuk ay önceki gelişim ile bu günkü gelişim arasındaki imalatta ortaya çıkan büyük farklılık bu mutluluğumun yegane kaynağıdır" diyen Kılıç, "31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yüklenici firma Mersin Stadyumunu Bakanlığımıza teslim edecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, şöyle devam etti: "Akdeniz Oyunları hem Mersin için hem de 2020 İstanbul Olimpiyat Oyunları adaylığımız sürecinde en önemli vitrin organizasyonlardan biri. Mersin'deki tesislerimizin neredeyse tamamı bitmek üzere, bir kısmı bitti ve teslimleri yapılmak üzere. Kaygılar stadyum noktasında odaklanmıştı. Bununla ilgili kaygılarında bu gün ortadan kalktığını yerinde görebiliyoruz."

Şu anda inşaat sahasında 750, şantiye alanı dışında da değişik noktalarda bin 830 olmak üzere toplam 2 bin 580 kişinin bu stadyumu 31 Mayıs'ta kendilerine teslim edilmesi için hummalı bir şekilde çalıştığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi: "Bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Stadyumun yol bağlantılarını sağlamak üzere 27 milyon bedelle Ulaştırma Bakanlığımıza teşekkür ederim. Mersin bir olimpiyat kenti haline geliyor. 20 - 30 Haziran tarihlerinde Akdeniz oyunlarını gerçekleştireceğiz. 1 Temmuz'da itibarın bu tesisler Mersin'de Olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak olimpik kültürümüze ve olimpik mirasımıza katılan üniteler olacak. Mersin Olimpiyat eğitim merkezi haline gelecek."

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin’de Akdeniz Oyunları için yapılan stadyumda 2 bin 850 kişi çalışıyor!
  • 03.03.2013 08:37

Mersin’de Akdeniz Oyunları için yapılan stadyumda 2 bin 850 kişi çalışıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Haziran ayında gerçekleştirilecek 2013 Akdeni ...