maritbet girişmaritbet
Mersin’de 2017 Akdeniz Oyunları’na adaylık süreci

Mersin’de 2017 Akdeniz Oyunları’na adaylık süreci

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 Akdeniz Oyunları’nda belirledikleri hedefe ulaşamadıklarını ifade ederek, "Ancak 2017 Akdeniz Oyunlarına adaylığımızın sürdürülmesi adına önemli mesafeler aldık" dedi.

 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 2013 Akdeniz Oyunları'nda belirledikleri hedefe ulaşamadıklarını ifade ederek, "Ancak 2017 Akdeniz Oyunlarına adaylığımızın sürdürülmesi adına önemli mesafeler aldık" dedi.
Valilik Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) toplantısı, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MESİAD) yapıldı.
 
Vali Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, MEKİK Genel Sekreteri Hasan Gökbel, odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kentin önemli sorunlarını MEKİK bünyesinde ele alarak, ortak çözüm üretmeye çalıştıklarını belirtti.
2013 Akdeniz Oyunları'nda 3 aday kentten biri olan Mersin'in belirlenen hedefe ulaşamadığını hatırlatan Aksoy, şunları kaydetti:
 
"Mersin, 2013'de yapılan adaylık sürecini benimserken, kentin bütün dinamikleri bu olaya sahip çıkmış, ciddi çalışmalar yapılmıştı. Hedeflediğimiz sonuca ulaşamadık. Ancak 2017 Akdeniz Oyunlarına yine adaylığımızın sürdürülmesi adına önemli mesafeler aldık. Bu konuda Milli Olimpiyat Komitesi'nin kentimizin adaylığına yaklaşımının daha iyi noktaya taşınması adına bizzat İstanbul'a giderek komite başkanı ile görüştüm. Mersin'in konuda isteklerini ve beklentilerini aktararak adaylık için desteklerini istedim ve önemli destekler verildi.
 
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz tarafından 14 Nisanda garanti mektubu imzalandı. Bu mektup, adaylık müracaatımızla birlikte Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne 27 Nisan'da ulaştırıldı."
 
YENİ STAT PROJESİ
Kentte yeni bir stadyum yapılması konusunda da değinen Aksoy, şöyle devam etti:
"İmarla ilgili çalışmalar tamamlanarak Yenişehir ilçesinde 75 dönümlük bir alan stat yapımı için belirlendi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın TOKİ'ye devredilerek oradan elde edilecek gelirle yeni bir stadyum yapılması konusunda TOKİ ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz daha önce de olmuştu. Bu konuda Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ arasında bir protokolün yapılması gerekiyor. TOKİ'den uzman arkadaşımız ilimizde inceleme yapıyor. Bu arsanın üretilmesi ve bu noktaya gelmesi yaklaşık 2 yıllık bir çalışma. Bu, kentimiz adına gerçekten önemli bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
  • Etiketler:

Yorum Yaz