maritbet girişmaritbet
Melih Gökçek: ODTÜ yolu Aralık’ta bitecek

Melih Gökçek: ODTÜ yolu Aralık’ta bitecek

Ankara trafiğini rahatlatacak olan ve Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu'nu birbirine bağlayacak ODTÜ yolunun Aralık ayında bitirilmesi planlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ yolundaki çalışmaların tamamlanması için özellikle seçimlerden önceki 6 ayı beklediğini söyledi. Bunu, insan hafızasının kısa sürede yaşanan gelişmeleri unutması şeklinde açıklayan Gökçek, ODTÜ arazisinden geçecek yolun aralık ayı içinde biteceğini söyledi. Gökçek, bu projenin, Murat Karayalçın döneminde hazırlandığını, kendisinin de üniversite yönetimi ile görüşerek hayata geçirdiğini dile getirdi.

Gökçek, "ODTÜ'den geçen yol trafiğe önemli katkı sağlayacak. Tıkanıklığı ortadan kaldıracak. 27 tane proje yaptırdı ODTÜ. Fakülteler arasında ihtilaf çıktı. Her çalışmaya muhalif gösteren gruplar direndi ama halkın desteği olmadığı için fazla bir şey yapamadılar. Önemli bir kısmı tamamlandı. İnşallah aralık başında tamamlanmış olacak." dedi.

Tema Park Çalışması

Gökçek, programda, şu ana kadar yaptığı çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi verdi. Gökçek'in anlattığı, yapımı tamamlanan ve devam eden projelerden bazıları şöyle: "Tema Park Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında, çadırlarda toplam kapalı alan 10 bin metrekare olacak. Mart başında çadırlardan bazıları açılacak. Ankara'da turizm oldukça zayıf. Gelen turist sayısı 2 milyon. Tema Park tamamlandığında, toplam 10 milyon turisti çekeceği öngörüyoruz. Ankara Uluslararası Fuarcılık Kongre Merkezi de önemli bir proje. Önümüzdeki ay içerisinde ihalesi yapılacak ve seçimlerden 3 ay sonra açılacak İnanç ve Tarih Müzesi de Ankara turizmine büyük yararı olacak. Kızılay Yenileme Projesi olarak başlattığımız proje var. Burada bir hayli müşkülat çekiyoruz. Vatandaşları iknada biraz zorlanıyoruz. Bu proje kapsamında Kızılay'ı reklam panolarından arındıracağız. Aynı uygulamayı siteler için yapacağız. Ankara'daki bütün oto galerilerini bir araya toplayan proje de hayata geçecek. Yeni Mahalle-Şentepe teleferik projesi de seçimlerden önce bitecek. İhalesi yapılan 5 giriş kapısı var. Esenboğa, İstanbul, Konya, Samsun, Eskişehir giriş kapılarının yükseklikleri 27 metre. Ankara'nın değişik yerlerine meydan havuzları yapıldı. Kentsel değişim projeleri devam ediyor. Güney Park Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'ne, bazı grupların eylemleri dolayısıyla başlayamadık. Seçimden sonra inşallah hemen başlayacağız. Alt, üst geçitler için söz vermiştik. Toplam 66 tane yaptık. Yol çalışmalarına önem verdik. Sincan Metrosu 1 Aralık itibarı ile açılacak. Onu Çayyolu Metrosu izleyecek. Keçiören Metrosu da önümüzdeki sene açılacak."

TokiHaber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor
  • 28.10.2017 09:28

ODTÜ'den geçecek yol ağaçlandırılıyor

ODTÜ arazisinin yanından geçirilecek yol için kaldırılan ağaçların karşılığı ola ...

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak
  • 01.10.2017 16:10

ODTÜ arazisine "Orman Müzesi" kurulacak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, ODTÜ a ...

Ankara Siteler’de binalar Selçuklu motifleriyle yenileniyor
  • 21.05.2014 11:49

Ankara Siteler’de binalar Selçuklu motifleriyle yenileniyor

Başkent Ankara’nın mobilya üretim ve satış merkezi Siteler’de bulunan binaların ...

"ODTÜ Yolu"ndaki köprü ile geçitlere hükümdar isimleri verildi
  • 23.02.2014 14:59

"ODTÜ Yolu"ndaki köprü ile geçitlere hükümdar isimleri verildi

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki köprü, alt ...

Ankara’da ODTÜ Yolu olarak bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı 25 Şubat’ta açılıyor
  • 20.02.2014 14:06

Ankara’da ODTÜ Yolu olarak bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı 25 Şubat’ta açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ Yolu olarak bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı'nı ...

ODTÜ yoluna 1071 Malazgirt Bulvarı ismi verildi
  • 15.02.2014 12:38

ODTÜ yoluna 1071 Malazgirt Bulvarı ismi verildi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu ayın sonunda açılması planlanan ODTÜ yolu ...