maritbet girişmaritbet
Mehmet Akis Ersoy Müzesi Bağcılar’da açılıyor!

Mehmet Akis Ersoy Müzesi Bağcılar’da açılıyor!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi'ni inşa etti. Müze, 14 Mart’ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıalcak

Bağcılar Belediyesi, Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi'ni inşa etti. 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesinin ardından harekete geçen Bağcılar Belediyesi, kısa bir sürede projesini hazırlayarak Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi inşa etti. Merkez, 14 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açılacak.

Kazımkarabekir Mahallesi'nde inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi; Kültür Merkezi ve Müze olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Toplam 2 bin 225 metrekare kullanım alanına sahip olan Merkez, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşuyor. Ankara'daki Tacettin Dergahı'nın prototipi esas alınarak inşa edilen Müze bölümünde, Akif'in eşyaları, eserleri ve hakkında yazılan kitaplar sergilenecek. Çok amaçlı bir salon, seminer odaları ve kütüphanenin bulunduğu Kültür Merkezi'nde ise sosyal ve kültürel etkinlikler ile Mehmet Akif Ersoy Atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy üzerine en kapsamlı çalışmaları yapan isimlerden biri olan Araştırmacı-Yazar M. Ertuğrul Düzdağ eşliğinde Safahat okumaları da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Kütüphanelerinden birini Bağcılar'a kazandırdıklarından dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Çok kısa bir sürede Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzemizi tamamladık. Merkez içerisinde Tacettin Dergahı'nı da aslına uygun olarak inşa ettik. Türkiye'de Akif üzerine en zengin müzelerden birinin artık Bağcılar'da olduğunu söyleyebiliriz. İstiklal Marşı Şairimiz üzerine araştırma yapacak olan herkezi merkezimize bekliyoruz" dedi.

(CİHAN)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmet Akis Ersoy Müzesi Bağcılar’da açılıyor!
  • 13.03.2012 17:54

Mehmet Akis Ersoy Müzesi Bağcılar’da açılıyor!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye'nin en zengin Mehmet Akif Ersoy Müzesi'ni inşa etti ...