maritbet girişmaritbet
Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik, kentsel dönüşümde yer alacak!

Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik, kentsel dönüşümde yer alacak!

Gıdadan lojistiğe, temizlikten beton üretimine kadar birçok sektörde üretim ve pazarlama hizmeti veren Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik, konut çalışmalarını da hızla sürdürüyor

Gıdadan lojistiğe, temizlikten beton üretimine kadar birçok sektörde üretim ve pazarlama hizmeti veren Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik, konut çalışmalarını da hızla sürdürüyor. Son yıllarda inşaat alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Esenlik, başkanımızın başlatmış olduğu 'Şehri Modernize Etme ve Dönüşüm' projelerinde aktif olarak yer aldı ve başarılı çalışmalar ortaya koydu.' Birçok proje bitirilerek belediyemize teslim edildi. Toplu konut alanındaki çalışmamız da sonuçlandı. Yeşiltepe'de 'Yeşilkent Konutları' adıyla, toplam altı kat ve altı bloktan oluşan 144 dairelerimizin satışları başladı. 24'er dairelik altı blokta toplam 144 konut yapacağız. Zemin+beş kattan oluşan daireler 158 ve 148 metrekare olacak" şeklinde konuştu.

Ayrıca yine kente soluk veren doğal dokulardan biri olan Horata Vadisinde çarpık yapılaşmayı önlemek, kentin Konak yönünde gelişmesini sağlamak ve bölgenin rekreasyon alanı gereksinimini karşılamak amacıyla Horata Vadisi Projesi'nin hayata geçeceği bilgisini veren Boyraz, Konak Mahallesinde bulunan ve Horata Çayı'nın kaynağından başlayarak İsmet Paşa Caddesi'ne kadar uzanan, aralarında Meyvecilik Araştırma Enstitüsünün de bulunduğu bin 500 dönümlük alanda yapılacak projede Esenlik'in aktif rol alacağını aktardı. Boyraz, "Yine şirketimiz tarafından 6.1 milyon TL'ye satın alınan 14 dönüm alana sahip Kömür Tevzi alanına konut ağırlıklı olmak üzere Malatya'ya yakışan çalışmalar Esenlik güvencesi ile yapılacak" açıklamasını yaptı. Esenlik'in, bin 400'ü aşan çalışanı, 200 milyon TL'yi aşan cirosu ile Malatya'nın lokomotif kuruluşlarından biri haline geldiğini vurgulayan Hulusi Boyraz, "Anadolu'nun büyüyen gücü" olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. Firmanın 28 süpermarket şubesiyle de Malatya'nın ve bölgenin en çok tercih edilen markası konumuna geldiğini kaydeden Boyraz, "Esenlik, müşterisine hizmeti şiar edinmiş, kaliteyi en uygun fiyata hizmete sunmanın gayreti içinde olmuştur. Sadece kârlılığı hedefine koymamış, kazandığını müşterisi ile paylaşmayı bir vazife olarak bilmiştir. Üretime de destek vererek, ilimize büyük katkılar sağlamıştır. Esenlik süpermarketler 'bölgesel açılım' ile bölge lideri olma yolunda hedef büyütmüştür" dedi.

"Beton üretimiyle alt ve üst yapı çalışmalarına katkı sağlıyoruz" Beton üretimlerine de değinen Hulusi Boyraz, üretimleriyle bölgenin ve şehrin alt ve üst yapısı çalışmalarına çok önemli katkı sağladıklarının altım çizdi. Esenlik bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Beton Elemanları şirketinin, bölgeye hitap ettiğini dile getiren Boyraz, 50 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikanın, bölgenin en büyük tesisi konumuna geldiğini söyledi. Boyraz, Esenlik Beton Elemanlan'nın bünyesinde, beton boru, karo, kompozit, kilit taşı ve kumlama olmak üzere beş fabrika bulunduğundan bahsetti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün de yine Esenlik bünyesinde faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Boyraz, modern ekipmanları ve personelleriyle Malatya Belediyesi mücavir alanında bulunan tüm bölgenin süpürülerek temizlenmesi, belirlenen program dahilinde çöplerin toplanarak çöp depolama ve ayrıştırma sahasına götürülmesi, ana cadde ve arterler ile pazar yerlerinin yıkanması ve yaz aylan boyunca tüm şehrin ilaçlanması görevlerini yürüttüğünü bildirdi.

İşletmesini yaptıkları bir diğer kurumun ise Canlı Hayvan Pazarı olduğunu hatırlatan Hulusi Boyraz, "Canlı Hayvan Pazarı, kurban ve adak kesimi gibi kesim işlemlerinin şehir merkezinden uzakta çevre sağlığını ve temizliğini tehdit etmeyecek bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

İçinde Malatya Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler, Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı hayvan sağlığı veterineri ve teknisyeni de görev yapıyor" diye konuştu.

Et Entegre ve Üretim Tesisleri'nde Esenlik süpermarket şubelerinde satılacak et ve et ürünlerinin hijyenik ortamlarda işleneceği et işleme ünitesinin mevcut oldğunu aktaran Boyraz, "Esenlik marketlerde satışa sunulan Esenlik ve Nergis markalı sucuk, tereyağı ve kavurmanın üretilip işlendiği entegre tesisi içinde, Malatya halkına hizmet edecek olan soğuk hava depoları da bulunmaktadır" dedi. Boyraz, yemek fabrikalarının da günlük 5 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Malatya’da TOKİ bölgesine bin tonluk su deposu
  • 07.11.2013 08:40

Malatya’da TOKİ bölgesine bin tonluk su deposu

Malatya Belediyesi tarafından Beydağı'nın üst yamaçları ve kentsel dönüşüm alanl ...

TOKİ Malatya’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 14 bin konut inşa ediyor!
  • 13.07.2013 10:14

TOKİ Malatya’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 14 bin konut inşa ediyor!

Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden biri Malatya’da hayata geç ...

Malatya Belediyesi akaryakıt istasyonu arsası satıyor!
  • 13.05.2013 09:51

Malatya Belediyesi akaryakıt istasyonu arsası satıyor!

Malatya Belediyesi Tecde Mahallesi’nde bulunan arsasını satmak üzere hareket geç ...

Malatya Belediyesi oto pazarında 11 arsa satıyor! 2.2 milyon liraya!
  • 04.01.2013 09:29

Malatya Belediyesi oto pazarında 11 arsa satıyor! 2.2 milyon liraya!

Malatya Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü kendisine ait olan Yaka Köyü açık ...

Malatya Belediyesi 19 bin metrekarelik arsayı 2.2 milyon liraya satıyor!
  • 19.11.2012 08:52

Malatya Belediyesi 19 bin metrekarelik arsayı 2.2 milyon liraya satıyor!

Malatya Belediyesi Destek Hizmetler müdürlüğü, 19 bin 813 metrekarelik açık oto ...

TOKİ Malatya'da 220 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapacak!
  • 04.10.2012 11:30

TOKİ Malatya'da 220 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye’nin en kapsamlı kentse ...