maritbet girişmaritbet
Lokman Çağırıcı Bağcılar halkına kentsel dönüşüm projesiyle ilgili detaylar aktardı!

Lokman Çağırıcı Bağcılar halkına kentsel dönüşüm projesiyle ilgili detaylar aktardı!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yılki üçüncü “Halk Meclisi” toplantısını Yavuz Selim Mahallesi’nde yaptı. Bağcılarlıların hizmetine sunulan tesislerle hayata geçirilecek olan projeleri fotoğraflarla anlatan Çağırıcı, Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi

Yavuz Selim Mahallesi'ndeki “Halk Meclisi”nde konuşan Başkan Çağırıcı, hizmete açılan tesisleri, hazırlanan projeleri ve Kentsel Dönüşüm Projesi'ni anlattı. Mahalle sakinlerinin sıkça beğenilerini ifade ettiği Kestane Bahçesi'nin önceki halini de hatırlatan Çağırıcı, “Yağmur yağdığında burada su birikiyor, sokaklara taşıyordu. Kimsesizlerin girip çıktığı bir yerdi. Toprak döküm alanıydı, çöp yığını oluşmuştu. Oysa şimdiki halini görüyorsunuz. Orada inceleme yaparken, mahalle sakini bir kadın, ‘Belediye buraya bir park yapsın gözleme yapıp bütün mahalleye dağıtacağım' demişti. Oysa şimdi bakın parkımız yemyeşil.” dedi.   

“SOSYAL MEKANLARI BİRLİKTE DÜŞÜNÜYORUZ

Her toplantıda olduğu gibi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili Bağcılarlıları bilgilendiren Çağırıcı, “Başbakanımızın son yapmış olduğu düzenlemeyle kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu konuyla ilgili tüm işlemleri Bağcılar Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Bütün işlemleri 1,5 ay içerisinde sonuçlandırıyoruz. Hedefimiz bu işlemleri 15 gün içerisinde bitirmektir.” dedi.  İşin ticaret yönüne bakmadıklarını vurgulayan Çağırıcı, devletin her daire ve dükkan başına 10 bin 800 lira karşılıksız yardım ödediğini söyledi. Çağırıcı şöyle konuştu:

“Kredi çekmek istiyorum' diyene devlet vade farkının 4 puanını ödüyor. Diyelim bir kişi 50 bin liralık kredi çektiğinde 10 yıl vadeli 60 bin lira olarak geri ödeyecek.  İsterseniz bundan faydalanırsınız, isterseniz daire başına 10 bin 800 lirayı alırsınız” Kentsel dönüşümü sosyal mekanlarıyla birlikte düşündüklerini vurgulayan Çağırıcı, şehre ruh kattıklarını ifade etti. Çağırıcı, Belediye'nin görevi olmamasına rağmen okul, cami ve karakol  binaları inşa ettiklerini hatırlattı.

“PROJELERİ FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

Projelerle ilgili bilgi veren Çağırıcı, hizmete giren bilgi evlerinde 20 bin çocuğun boş vakitlerinde değişik dallarda eğitim aldığını hatırlattı. Okullar açıldığında Yavuz Selim Mahallesi'nin de bilgi evine kavuşacağını müjdeleyen Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kendilerinin bilgi vermesi üzerine Yavuz Selim Mahallesi'nde ‘viyadüklü metro' hattı yapmaktan vazgeçtiğini anlatan Çağırıcı, “İlk projede metro viyadükle bu mahallenin üzerinden geçiyordu. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız  Kadir Topbaş'a, ‘bunun sıkıntıya sebep olacağını' söyledim. Allah razı olsun onun da isteğiyle metroyu yerin altına aldık. Fakat Bağcılar Meydanı'nın derinliği 56 metreye indi. Ancak, burada görselliği bozmadık. O açıdan metro gecikti. Avrupa'nın en derin metrosu olacak. “ dedi.

“BAĞCILAR İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MEYDANI'NA KAVUŞACAK”

Bağcılar'ın İstanbul'un en büyük meydanına kavuşacağını da hatırlatan Çağırıcı, “Taksim Meydanı'ndan 5 bin metrekare daha büyük oluyor. İnşaat biraz daha sürecek ancak oradan metroya bineceğiz. Meydanın altına da katlı otopark yapacağız” diye konuştu. Kestane Bahçesi'nin üst köşesine bir cami yapılacağını ifade eden Çağırıcı, isminin de Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi olacağını söyledi. Yavuz Selim Camisi'nin de komple yenileceğini belirten Çağırıcı, yanına şadırvanlar ve üstüne de kütüphane yaptıracağını belirtti. Çağırıcı, mahalleye bir de öğretmen evi lokali yapılacağı müjdesini verdi.  Tavukçu Deresi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü ve bu yaz sonuna bitirmeyi planladıklarını kaydeden Çağırıcı, “Yaklaşık 4 kilometrelik bir alana sahip. Orta alanı çiçeklerle süsleyeceğiz, kemer ve aydınlatma lambaları konulacak.” dedi.  Mahalledeki bir fabrika alanını satın aldıklarını da ifade eden Çağırıcı, o arsaya da kaymakamlık binası inşa edeceklerini kaydetti. Her yıl bu toplantılarla halkın karşısına çıktığını hatırlatan Çağırıcı, “Sözünü tutmayanlar bir daha bu mecliste halkın önüne çıkamaz” dedi.Konuşmasının ardından hemşehrilerinin sorularını da cevaplayan Çağırıcı, dile getirilen şikayetleri not alarak sıkıntılarını çözüme kavuşturma sözü verdi. 

“BU BİR CESARET İŞİ”

Çağırıcı'nın konuşmasının ardından söz alan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise genellikle siyasilerin halkın karşısına çıkmaktan çekindiklerini ifade etti. Toplantıyı twitter'daki hesabından duyururken, ‘bu bir cesaret işidir' diye yazdığın hatırlatan Albayrak, “Burada insan faktörünün öne çıktığını gördüm. Kutluyorum. Bence Türkiye'de en büyük problem bir araya gelip konuşamamak. Burada çok farklı bir uygulamaya şahit oldum. “ diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, “Okul inşa etmenin Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Özel İdaresi'nin işi olduğunu hatırlatarak, “Buradaki soruların bir çoğu belediye başkanımıza iletiliyor. Ancak, okul alanı oluşturmak belediyenin işi değil. Ancak, bütün okullarımızla Sayın Başkan Çağırıcı yakından ilgileniyor.“ dedi. Toplantıya misafir olarak katılan Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca ise, hadisi şeriflerle süslediği konuşmasında, yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. İnsanların bir sarmaşık gibi olmasını tavsiye eden Balkanlıoğlu, “Birisinin bir sıkıntısını giderdiğin vakit yetmiş büyük günahın af olur” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lokman Çağırıcı, ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anlattı
  • 03.11.2014 14:53

Lokman Çağırıcı, ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anlattı

Başkan Lokman Çağırıcı üniversitelilere ‘Belediyecilikte Bağcılar Modeli’ni anl ...

Bağcılar hizmette sınır tanımadı, sertifikaya layık görüldü
  • 01.11.2014 13:16

Bağcılar hizmette sınır tanımadı, sertifikaya layık görüldü

Bağcılar Belediyesi, “Entegre Kalite Yönetim Sistemleri” sertifikalarına sahip o ...

Bağcılarlı öğrenciler helikopterle İstanbul turu yaptı
  • 23.04.2014 17:04

Bağcılarlı öğrenciler helikopterle İstanbul turu yaptı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcıla ...

Bağcılar Belediyesi 86 bin lale fidanı dikti
  • 05.04.2014 13:46

Bağcılar Belediyesi 86 bin lale fidanı dikti

Selçukoğulları ve Osmanoğulları'nın naz ile büyüttükleri laleler şimdi Bağcılar’ ...

Ayşegül İslam Engelliler Sarayı’na tam not verdi
  • 25.02.2014 15:45

Ayşegül İslam Engelliler Sarayı’na tam not verdi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam Bağcılar Belediyesi Eng ...

Bağcılar’da pazar yerleri otoparka kavuşuyor
  • 15.02.2014 14:06

Bağcılar’da pazar yerleri otoparka kavuşuyor

Bağcılar’da hizmet veren pazarcı esnafı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nd ...