maritbet girişmaritbet
Kristal Şehir metrobüs durağına isim olsun!

Kristal Şehir metrobüs durağına isim olsun!

Kristal Şehir projesi, uzatma çalışmaları devam eden metrobüse durak ismi olabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'ın dikkatine;

Bizler, İstanbul Beylikdüzü-Esenyurt-Hadımköy kavşağında, TÜYAP Fuar Alanı karşısında inşaatı devam etmekte olan 5 bin konutluk Kristalşehir Sitesi'nden daire aldık.

Proje tamamlandığında bu sitede 20 binden fazla kişinin ikamet edeceği belirtiliyor.

Metrobüs hattını TÜYAP Fuar Alanına kadar uzatarak, büyük bir hizmet yaptınız. Bununla trafiği rahatlatarak, vatandaşın seyahat etmesine büyük kolaylık getiriyorsunuz. Bunun için çok teşekkür ediyoruz.

İnşaatı devam etmekte olan Metrobüs hattının son durağı olan TÜYAP'tan bir önceki durak tam olarak Kristalşehir Sitesi'nin önüne denk gelmektedir. Bu durağın ismi “Kristalşehir Durağı” olursa çok seviniriz. Bu isteğimizin, ileride bu sitede ikamet edecek olan 20 bin kişinin ortak isteği olacağından emin olabilirsiniz.

Dilekçeyle müracaatta bulunan

57 kişi adına Ömer Eryılmaz

Dar gelirli emeklileri biraz rahatlatın

Sayın Başbakan'ın dikkatine;

Ben, düşük maaş alan emekli bir vatandaşım. Bu yaşımızda geçim sıkıntısı çekmek, başkalarına muhtaç duruma düşmek çok ağırıma gidiyor.

Sizi ve ekibinizi hep destekledik, başarılarınız için dua ettik. Siz de bu beklentileri boşa çıkarmadınız, güzel işler yaptınız, güzel ülkemizi projelerle ayağa kaldırdınız, yeni eserlerle donattınız.

Dünya krizle boğuşurken, sizin ve ekibinizin dirayetli yönetimiyle ülkemizin yıldızı daha da parladı. Büyüme, ihracat, bütçe rakamları memnun edici seviyelerde süreklilik kazandı. Milli gelir arttı...

Bu güzellikler bizi hep mutlu etti. Ne var ki, bu iyileştirmelerin, biz dar gelirli emeklilere yeterince yansıtılmadığını düşünüyoruz. Son olarak maaşlarımıza sadece 30 liralık artış yapılması bizi çok üzdü...

Birçok hizmetin ve malın fiyatı, kur ve başka gerekçeler ileri sürülerek, bayağı arttırıldı. Maaşımıza bu ölçüde zam yapılmadı. Artık birçok zaruri ihtiyacımızı bile karşılayamayacak durumdayız.

Elbette sizin de haklı gerekçeleriniz var, ama bazı kesimlere verilen zamlar da ortada, demek ki istenince olabiliyor. Biz çok şey istemiyoruz, sadece geçinmek, ahir ömrümüzde başkasına el açmamak istiyoruz. Bu ülkenin yaşlıları olarak çok şey mi istiyoruz? Fatma Arınç-BORNOVA

Hafızlara haksızlık yapılıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı'na;

Bizler, Diyanet dışındaki kamu kuruluşlarında görev yapan hafız, imam hatip lisesi ve ilahiyat mezunlarıyız. Diyanet'in açtığı yeterlilik imtihanını kazandık. Talep ettiğimiz göreve başlamamız için, Diyanet'in KPSS Sınavını şart koşmasını anlayamıyoruz, biz zaten asaleti tasdik olmuş kamu personeliyiz.

Sırf hafızlığımızı, öğrendiğimiz bilgileri unutmamak ve başkalarıyla paylaşmak için gerçek yuvamıza, Diyanet'e geçmek istiyoruz. Çoğu kişinin Diyanet'ten kaçmak için çalıştığı, Diyanet'in de bunların bir kısmına izin verdiği bilinirken; neden bizler mağdur ediliyoruz, bize resmen çifte standart uygulanıyor? Çoğu kurum açıktan atamalarının belli bir oranını kurumlar arası geçiş için ayırıp uygularken, neden bize zorluk çıkarılıyor? Diyanet'ten kaçmak isteyene izin verilirken, bu işi gönülden yapmak isteyenlere neden zorluk çıkarılıyor?

Bu haklı talebimizin bir an önce yerine getirilmesini, arzu ettiğimiz hizmete engel çıkarılmamasını istiyor ve bir an önce yeni işimize başlamak istiyoruz.

Diyanet dışında kamuda çalışan bir grup Hafız, İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Mezunu adına

Mini “Torba Yasa”ya girmek istiyoruz

Hükümetin, haziranda Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarmayı planladığı “Mini Torba Yasa”ya girmek, ilk önce bizim hakkımız.

Eski yasaya göre çalışma hayatına başlamış ve eski yasaya göre emeklilik hakkımızı istiyoruz.

Bizler emeklilik için, gereken sigortalık süresi ve prim gün sayısını tamamladık ancak emekli olmak için yaşı beklemekteyiz. Bizler, yasanın, geriye doğru, haksız bir şekilde uygulanmasıyla, ciddi mağduriyet yaşamaktayız.

İşsizliğin yüksek olduğu ülkemizde, iş bulma şansımız yok denecek kadar azdır. Ayrıca, bizler iş bulursak ve çalışırsak, bağlanacak olan emekli maaşımızdan da düşme olacaktır.

Mevcut ortamda, yaşımızdan dolayı, “yaşlısınız” deyip, işe alınmıyoruz. “Yaşınız emeklilik için genç” denip, emekli edilmiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık..

Yetkililer, ülkemizde emeklilik yaşının, gelişmiş ülkelere göre oldukça düşük olduğunu söylerken; bu ülkelerde, emekli oluncaya kadar, asgari refah seviyesinde işsizlik maaşı verildiği gerçeğine hiç değinmiyorlar.

Kademeli yaş uygulaması sonucunda, emekliliği uzayan bizlerin, emekli edilmesi halinde, yerimize, yeniden, genç istihdam sağlanacağını ve bu sayede işsizliği bir nebze azaltacağı düşüncesindeyiz.

Biz, Hükümetin, mağduriyetlere çare olduğunu bildiğimiz üzere; bu mağduriyetin de giderileceğini ümit ediyor ve ümitle bekliyoruz.

Behçet Fakioğlu/Türkiye Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kristal Şehir nerede? Son durum ne?
  • 14.11.2012 16:56

Kristal Şehir nerede? Son durum ne?

155 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen projede 4 bin 588 konut bulunuyor ...

Kristal Şehir'de dairelerin büyüklükleri 68 metrekare ile 183 değişiyor
  • 21.09.2011 15:45

Kristal Şehir'de dairelerin büyüklükleri 68 metrekare ile 183 değişiyor

Toplamda 5 bin konuttan meydana gelen Kristal Şehir'de dairelerin büyüklükleri 6 ...

Kristal Şehir Beylikdüzü fiyat listesi 2014
  • 04.02.2014 11:07

Kristal Şehir Beylikdüzü fiyat listesi 2014

Krital Şehir Konutları fiyat listesi 190 bin liradan başlıyor ...

Kristal Şehir Evleri'nde 195 bin TL'den başlayan fiyatlarla!
  • 29.08.2013 16:14

Kristal Şehir Evleri'nde 195 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

2 residence bloğunun yer aldığı Kristal Şehir'in arsa alanı 155 bin metrekare ol ...

Kristalşehir Evleri’nde 181 bin TL’ye! Zamsız son günler!
  • 23.06.2013 08:58

Kristalşehir Evleri’nde 181 bin TL’ye! Zamsız son günler!

Temmuz ayı itibariyle konut fiyatlarının zamlanacağı Kristalşehir Evleri projesi ...

Kristal Şehir'de zamsız son günler! Temmuz fiyatları!
  • 19.06.2013 16:42

Kristal Şehir'de zamsız son günler! Temmuz fiyatları!

Kristal Şehir'de 181 bin TL ile 467 TL arasında değişen 1+1 konutların fiyatları ...