maritbet girişmaritbet
Kemal Kılıçdaroğlu Onaltı Dokuz İstanbul’u eleştirdi!

Kemal Kılıçdaroğlu Onaltı Dokuz İstanbul’u eleştirdi!

Kılıçdaroğlu, “Zeytinburnu’nda tarihi İstanbul surlarının yakınında yapılan 3 gökdelen, kentin Sultanahmet Camii ile özdeşleşmiş tarihi silüetinin içine bir kama gibi girmiştir. Bu çirkin tablonun sorumluları kim?” dedi

Kılıçdaroğlu, “Zeytinburnu'nda tarihi İstanbul surlarının yakınında yapılan 3 gökdelen, kentin Sultanahmet Camii ile özdeşleşmiş tarihi silüetinin içine bir kama gibi girmiştir. Bu çirkin tablonun sorumluları kim?” dedi.

İSTANBUL Silivri'de CHP'nin 81 il başkanı, nüfusu 100 binin üzerindeki CHP'li belediyelerin başkanları ve CHP MYK üyelerinin katılımıyla “Yerel Yönetimler Strateji Belgesi ve Eylem Planı Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden bu yana 3 yıldan fazla zaman geçtiğini ve en geç 2014 Mart ayı içerisinde yeni bir yerel seçim sürecinin daha yaşanacağını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, toplantıda ‘tarihi silüet' ve ‘sanatçı' eleştirisinde bulundu. Zeytinburnu'nda tarihi İstanbul surlarının yakınında yapılan gökdelenlere de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

KAMA GİBİ GİRMİŞ: Zeytinburnu'nda tarihi İstanbul surlarının yakınında yapılan 3 gökdelen, kentin Sultanahmet Camii ile özdeşleşmiş tarihi silüetinin içine bir kama gibi girmiştir. Bu çirkin tablonun sorumluları kim? İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi. İstanbul 4 numaralı Koruma Bölge Kurulu, bu inşaatın doğru olmadığını saptıyor ve Kültür Bakanlığı'na bildiriyor. '3 büyük imparatorluğa başkentlik etmiş kentin silüetini ranta teslim edemezsiniz' diyor ve Kültür Bakanlığı 11 Ağustos 2011'de yine yazı yazıyor, 'Bunu yapamazsınız, durdurun' diyor. Ne oldu? İnşaatlar bitti, satış devam ediyor. Şimdi merak ediyorum, eğer bunu bir CHP'li belediye yapsaydı, şimdi o büyükşehir belediye başkanı bilmem kaç bin yıl hapisle yargılanırdı, belediyesinde yüzlerce müfettiş aynı anda görev yapardı ve belediye başkanını toplum olarak tümümüz linç ederdik. Peki bunu yapan belediye başkanları ne yapıyor? Hiçbir şey, koltuklarında oturuyorlar. Bu tarihi silüeti bozmayı, İstanbul'u bu hale getirmeyi hangi yurttaşın vicdanı kabul eder acaba? Bunu yapan bir insanda mercimek kadar kent kültürü var mıdır acaba? Bunu yapan insanda İstanbul sevgisi var mıdır acaba? Hiçbir şey yoktur. Bunu yapan insanın kafasında sadece ve sadede yandaşa para kazandırmak vardır. Bu kent kültürü anlayışını şiddetle kınıyoruz. İstanbul'u teslim aldığımız, AKP'nin rant anlayışından teslim aldığımız zaman bu ucubeyi temizlemek inşallah CHP'li Ana Şehir Belediye Başkanlığına nasip olacak. Kars'a gidiyor Başbakan, bir heykele 'Ucube' diyor, heykel süratle yıkılıyor. Biniyor Sayın Başbakan helikoptere 3. Köprü'nün güzergahını belirliyor, sanki onun eğitimini almış gibi. Peki, bu ucubeyi Sayın Başbakan görmüyor mu? Her söyleminin başında 'Ecdadımız' diyor. Sayın Başbakan sizin ecdadınız mı bu hale getirdi İstanbul'u? İstanbul'a ecdadınız çok önemli katkılar yaptı, Sultanahmet Camii'ni kazandırdı. Siz o Sultanahmet Camii'ni katlediyorsunuz.

SANAT DÜŞMANI: AKP'li belediyelerin olduğu yerde ise, sanatçı, sanat düşman ilan edilmiştir. En son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bunun tipik örneğidir. Osmanlı'dan gelen bir gelenektir o tiyatro. Hani 'Ecdadımız' dediğimiz o gelenek oradan geliyor. Siz o geleneği düşman ilan ediyorsunuz. Devlette sanatçı olmazmış. Siz daha dünyayı bilmiyorsunuz. Dünyanın her tarafında, tarihin her döneminde sanat da, sanatçı da ödüllendirilmiştir.

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar: Bir ayda 60 bin konutun yıkımına başlanacak!
  • 03.08.2013 11:03

Erdoğan Bayraktar: Bir ayda 60 bin konutun yıkımına başlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm projelerinin aralı ...

Veysel Eroğlu: Diktiğimiz fidan sayısı 3 milyarı bulacak!
  • 21.06.2013 09:10

Veysel Eroğlu: Diktiğimiz fidan sayısı 3 milyarı bulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hük ...

İstanbul yeni projelerin gerçekleşmesiyle birlikte 3 şehre bölünebilir!
  • 10.05.2013 10:22

İstanbul yeni projelerin gerçekleşmesiyle birlikte 3 şehre bölünebilir!

Peş peşe devreye sokulan büyük projeler aslında yeni değil. Üçüncü köprü, Kanal ...

Mustafa Sarıgül: İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için hazırım!
  • 05.02.2013 16:32

Mustafa Sarıgül: İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için hazırım!

Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday ...

Bülent Ecevit’in adı Ataşehir’de yaşayacak!
  • 02.11.2012 11:57

Bülent Ecevit’in adı Ataşehir’de yaşayacak!

Ataşehir Belediyesi, Bülent Ecevit Parkı, Kız Öğrenci Konuk Evi, Cumhuriyet Meyd ...

Afyon'da patlamanın olduğu alanın TOKİ'ye devredileceği ortaya çıktı!
  • 13.09.2012 16:49

Afyon'da patlamanın olduğu alanın TOKİ'ye devredileceği ortaya çıktı!

Afyon'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun t ...