maritbet girişmaritbet
Kartal'ı kentsel dönüşüm Kurtköy'ü havaalanı ihya etti

Kartal'ı kentsel dönüşüm Kurtköy'ü havaalanı ihya etti

Anadolu Yakası'nın 3 önemli lokasyonu, Kartal, Pendik ve Kurtköy, hem konut alıcılarının hem yatırımcıların hem de konut üreticilerinin odak noktası oldu. Son 5 yılda Kurtköy Sabiha Gökçen Havaalanı ve Kartal Kentsel Dönüşüm projesiyle hareketlenen ve en az yüzde 20-30 oranında değer kazanan bu bölgenin prim potansiyeli, Dumankaya'dan Teknik Yapı'ya pek çok firmayı farklı projeler geliştirmeye yöneltiyor

Son 5 yılda yatırımcısına en az yüzde 20-30 kazandıran Kartal, Pendik ve Kurtköy bölgesi, hem ya onmalar hem de oturma amaçlı ev alacak kişilerin Anadolu Yakası'nda en çok tercih ettiği bölgeler olarak dikkati çekiyor. Markalı konut projelerinin birbiri ardına yükseldiği bu bölgeler, özellikle son birkaç yılda İstanbul'un en hızlı gelişen ve değerlenen semtlerinden oldu.

Formula 1 pisti, beş yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri, eğitim kampüsleri ve sağlık kuruluşlarıyla birlikte öne çıkan Kurtköy, yıllık kapasitesi 25 milyon yolcuyu bulan Sabiha Gökçen Havaalanı ile bir çekim merkezi yaratırken, havaalanının hemen yanında hayata geçirilecek İleri Endüstri Teknoloji Parkı, Silikon Vadisi projeleri de yoğun bir nüfus hareketi başlattı.


Bu yıl bahar aylarında başlanması planlanan ve 555 hektarlık alanda çevresiyle birlikte 4.5 milyon insan barındıracak Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ise beraberinde yat limanı, marina, restoran, oteller ile eğitim, sağlık tesisleri gibi kurumlarla birlikte konut ihtiyacım da ortaya çıkarması Kartal'ı önde gelen inşaat firmalarının odak noktası yaptı.


Simge projeler planlanıyor

Kartal, Pendik ve Kurtköy bölgesi, Soyak'tan Teknik Yapı'ya, Eczacıbaşı'dan Rönesans'a, Dumankaya'dan Çukurova Gayrimenkul'e, Demirli Yapı, Mutlutürk, Başarır ve Ataman İnşaat gibi pek çok firmayı proje ve arsa geliştirmeye yöneltti.
Ortalama metrekare fiyatlarının 3 bin lira olduğu Kartal prim yapacak ilçeler arasında ilk sıralarda yer alırken, metrekare fiyatları ortalama 1800 lira düzeyinde olan Kurtköy'de de fiyatların 2 sene içinde ikiye katlanması bekleniyor.


Eczacıbaşı Topluluğu, Kartal Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 400 dönümlük bir arazide 700-800 bin metrekarelik kapalı alanı olan ve tamamlandığında Levent Kanyon projesi gibi İstanbul'un önemli simgelerinden biri olacak yeni bir proje hazırlıyor. Atapol İnşaat, Kartal'da Adliye'nin yakınında bir ofis projesi inşa ermeyi planlarken, Fer Yapı, Kartal'da E-5 üzerindeki 20 dönümlük bir arazide kentsel dönüşüm proje alanına yakın bir lokasyonda 300 konutluk yeni bir projenin hazırlıklarını yapıyor. Rönesans İnşaat, ilk kez İstanbul'da Kartal'da arkası Aydos Ormanı, önü Marmara Denizi manzaralı net 14 dönümlük bir arsada 240 daireli bir projeye başlıyor. Ekonomiye yön veren sanayi şirketlerinden pek çoğunun bu bölgede arazisinin olduğu biliniyor. Siemens ve Doğuş Gayrimenkul'ün yanı sıra, Kibar Holding, Mutlu Akü, Metal Holding, Sunta Tahta, Gözütoklar Yapı, Exsa Export ve Valf sel Arma tür'ün Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi içinde arazileri bulunuyor.

Kaynak: Nihal Yuvacan / Vatan Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz