maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Taksim Meydanı'na bolca ağaç dikeceğiz!

Kadir Topbaş: Taksim Meydanı'na bolca ağaç dikeceğiz!

Başkan Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetlisi olarak BM Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere New York'a hareket etti

New York'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetlisi olarak BM Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere New York'a gideceğini söyledi.

“BM Genel Kurul Toplantısı'na, Genel Sekreter Ban Ki Moon'un davetlisi olarak katılacağım. Bu münasebetle bugün yola çıkıyorum. 24 Eylül Salı sabahı toplantıya bende katılmış olacağım” diyen Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle üstün düzey panelist olarak yerel yönetimler dünya başkanı olarak tüm yerel yönetimleri temsilen orada olacağım. Önemli bir toplantı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Milletimin adına katılacağım bu toplantıdan dolayı memnuniyeti de özellikle söylemek isterim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da 24 Eylül sabahı oturumdaki konuşmasında ben de genel kurulda bulunacağım. Arkasından sürdürülebilir kentler özel oturumunda panelist olarak orada olacağım. Panelist olduğum toplantıda konuşmam olacak.”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kadir Topbaş, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın açıkladığı yerel seçimler ile ilgili seçim anketini şu cümlelerle değerlendirdi; “Ben özellikle kamuoyu yoklamalarında kanaat belirten İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bize karşı olan takdirlere yine teşekkür ediyorum. Tabi bizim siyasi partimizin özellikle aday tespiti sırasında kamuoyu çok önemsenmekte ve buna göre değerlendirme yapılmaktadır. İstanbul'da benim için yüzde 66 gibi bir beğeni  çıkmış olması tabi ki memnuniyet verici. Ben biraz da diğer tarafa bakarım. Diğer bölümdeki insanların da desteklerini ve gücünü almam için ne yapmam lazım? Daha mı çok çalışmak gerekir? Benim için bu önemlidir. Ama tabii ki takdir siyasetindir ve milletimizdir. Milletimiz ve İstanbullular adına bu görevi yapmaktayız. Onurlıu bir görevdir.”

Taksim Meydanı ile ilgili bir soru üzerine, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili son dönemlerde çıkan farklı fikirlerin hepsini takip ettiğini ifade eden Başkan Topbaş, “Sosyal medyayı da takip ediyorum. Direk ben yazmasam da arkadaşlarım bunu değerlendiriyorlar. Takipte gördüğüm akdarıyla İstanbul Taksim meydanında ağaç beklentisi var. Gerçekten istenildiği kadar bolca ağaç dikeceğiz. Zaten bununla ilgili projelendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere Taksim Meydan düzenlemesi henüz bitmedi. Ama şunu özellikle ifade etmeliyim ki alt geçti, tünel dediğimiz bölüm çok takdir topladı” ifadelerini kullandı.

İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi
  • 20.09.2022 11:38

Emine-Recep Tayyip Erdoğan çifti Türkevi'nde açılan atık sergisini gezdi

Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...

Türkiye, 10 Kasım'da Paris Anlaşması'nın tarafı olacak
  • 15.10.2021 11:50

Türkiye, 10 Kasım'da Paris Anlaşması'nın tarafı olacak

Türkiye, 10 Kasım 2021 itibarıyla Paris Anlaşması'nın tarafı haline gelecek. ...

"Paris İklim Anlaşması'nı Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz"
  • 22.09.2021 09:24

"Paris İklim Anlaşması'nı Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ...

Taksim Camii inşaatında son durum
  • 01.08.2019 10:40

Taksim Camii inşaatında son durum

Yıl sonunda açılması planlanan Taksim Camii'nin büyük bölümü tamamlandı. Yapılan ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...