maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş Sancaktepe Kültür Merkezi’nin temelini attı!

Kadir Topbaş Sancaktepe Kültür Merkezi’nin temelini attı!

Sancaktepe'ye yapılan yatırım ve hizmetlerin temel atma ve açılış töreninde konuşan Başkan Topbaş, “Bu yürüyüş sayın Başbakanımızın başlattığı hizmet kervanının bir yürüyüşüdür” dedi

Sancaktepe'ye yapılan yatırım ve hizmetlerin temel atma ve açılış töreninde konuşan Başkan Topbaş, “Bu yürüyüş sayın Başbakanımızın başlattığı hizmet kervanının bir yürüyüşüdür” dedi.

Sancaktepe'ye yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım temel atma ve açılış töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla Yenidoğan Kapalı Spor Salonu bahçesinde gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama telgrafı gönderdiği törenine Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile AK Parti Milletvekileri Bilal Macit, Osman Boyraz, Mehmet Domaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, çok önemli bir açılış ve temel atma töreninde daha İstanbullularla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bu yürüyüş sayın Başbakanımızın başlattığı hizmet kervanının bir yürüyüşü. Bu yürüyüş milletimizin yeniden kendine geliş yürüyüşüdür” dedi.

Medeniyetin ve teknolojinin bu kadar geliştiği 21. Yüzyılda Ortadoğu'da yaşanan acılara dünyanın seyirci kaldığını vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, ''Suriye ve Mısır kanayan bir yara ve bir ateş yumağına dönmüştür. Malesef vicdanlar suskun. Nasıl bir zaman diliminde yaşıyoruz ki insanlık bununla ilgili haykırışta bulunmuyor?” diye konuştu.

İBB dünyanın her yerinde hizmette…

Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun sadece din kardeşlerinin değil tüm mazlumların zulümden kurtulması için mücadele eden ecdadın mensupları olduklarını vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Bugün Mozambik Başbakanı ile birlikteydik. Akşam saatlerinde de Güney Afrika Gautena Eyaleti Başbakanı ile yemekli bir toplantıda bir araya geleceğiz. Bu Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye ve İstanbul sadece kendi kabuğu içinde değil. Dünyanın birçok şehrine model oluyoruz ve kalkınmasına destek veriyoruz. Görüştüğümüz ülke ve şehirlerin yöneticilerine, ‘Biz bu noktaya gelmek için ciddi bedeller ödedik. Dostlarımızın ve ezilen insanların bedel ödemesini istemiyoruz. Bunun için her türlü bilgi ve deneyimi paylaşırız. El uzatırız' diyoruz.”

“İBB olarak dünyanın hangi noktasında sıkıntı varsa gücümüz yettiğince orada olduk” diyen Başkan Topbaş, “Endonezya Açe'deki tsunaminin ardından, Pakistan'daki sel felaketinde ve depreminde, Afganistan depreminde, Japonya'daki radyasyon yayılmasına neden olan sızıntıda oradaydık. Somali'de, Senegal'de, Etiyopya'da, Afrika'nın birçok sıkıntısında oradaydık. Hatta Haiti'ye bile gittik. Dünyadaki herhangi bir sıkıntıdan bigane kalamayan bir anlayışın mensuplarıyız. Yerel yönetimlerde bizlere verdiğiniz desteğin yansımalarını bu tür hizmetlerin açılışlarında görüyorsunuz. Sizlerin yansıması olarak bizler geleceğimizi inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sancaktepe'ye 3 ayrı metro hattı…

Sancaktepe'de yaptıkları yatırımların 400 milyon TL'yi aştığını belirten Topbaş, bu yatırımların devam edeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sancaktepe'ye metro getireceklerini, İstanbul'da eksiklikleri, sıkıntıları giderme, düzeni yeni kurma işi bize düştü. Her noktada hizmetkar olmanın erdeminin bilincindeyiz. İstanbul'a yaptığımız yatırımlar bu yılsonuna vardığımızda 60 milyar TL'yi bulacak. Sancaktepe'ye de 400 milyon TL'yi aşkın yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Temel atmayı bir tarafa bırakın, açılışlara dahi yetişemiyoruz. İstanbul'da açılışı bekleyen 286 büyük yatırım var.”

Sancaktepe'ye 3 ayrı metro hattının geleceğini müjdeleyen Topbaş, şunları kaydetti, “Buraya sadece Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu gelmeyecek. Sultanbeyli'den ve Kadıköy'den gelecek iki ayrı metro hattı daha buradan geçecek. Bu, metroyla İstanbul'un her yerine hatta Çin ve Londra'ya kadar gidebileceğiniz anlamına geliyor. 14 kilometrelik Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının 2018'de tamamlanmasını hedefliyoruz. 11 kilometrelik Kadıköy-Ataşehir-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nın hazırlıkları da devam ediyor. 2004'te göreve geldiğimizde raylı sistemlerin toplam uzunluğu tramvaylar dahil 45 kilometreydi. Birçok metro hattını İstanbul'a kazandırdık ve toplamda tam 708 kilometre metro yapmayı planlıyoruz. İstanbul'da yaşayan herkesin burada yaşamanın gururunu hissetsin, mutlu olsun istiyoruz.”

Törende konuşmaların ardından Kadir Topbaş, Aziz Babuşçu ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte butona basarak Sancaktepe Meydan Parkı açılışı ve Yenidoğan Kültür Merkezi'nin temel atma törenini gerçekleştirildi.

40 dönümlük alan üzerine kurulan Sancaktepe Meydan Parkı'nın 2 milyon TL'ye mal oldu. Vatandaşların nefes alacağı yeşil alanların yanı sıra, spor ve çocuk oyun parklarından oluşan parka 527 ağaç çiçek dikildi. Temeli atılan Sancaktepe Kültür Kompleksi de 11 milyon 503 bin TL'ye mal olacak. İlçenin ve İstanbul'un kültür hayatına büyük katkılar sağlayacak 9 bin metrekarelik kültür kompleksi toplam 7 kattan oluşacak. Kompleks içerisinde 650 kişilik çok amaçlı konferans salonu bulunacak.

İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...