maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Metrobüs Silivri'ye kadar uzatılmayacak, Silivri'ye metro gelecek!

Kadir Topbaş: Metrobüs Silivri'ye kadar uzatılmayacak, Silivri'ye metro gelecek!

Boğluca Deresi Islah Çalışmaları için Silivri’ye giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Hayaldi Gerçek Oldu, Boğluca Deresi Islah Oldu” pankartlarıyla karşılandı

 

Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Topbaş'a öğrenciler ve yöre halkı çiçek verdi. Vatandaşların yoğun ilgisine ayrı ayrı cevap veren Başkan Topbaş, “Silivri'ye ne zaman gelsem halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Topbaş karşılama merasiminin ardından yaptığı konuşmada, dünyanın çok hızlı bir değişime ve dönüşüme uğradığını ifade ederek, İstanbul'un ve Türkiye'nin her alanda bu değişime ve gelişime ayak uydurduğunu söyledi. 2 Ay önce Financial Times'da çıkan haberi hatırlatan Başkan Topbaş, “ Yabancı ülkeler Türkiye'deki hızlı gelişimi gıpta ile izliyorlar. Financial Times ‘Türkiye acaba başka bir gezegende mi?' diye başlık atarak haber yaptı. Bu büyük bir başarıdır. Bizler bu başarıya tanıklık ederken birileri bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor. Nifak çıkarmak ülkeyi kaosa sürüklemek ve başarımıza gölge düşürmek isteyenler var. Bu oyunlara gelmezsek, birbirimizle daha çok pekişirsek ve tutarsak dünyada çok farklı bir noktaya geliriz” şeklinde konuştu.
 
SİLİVRİ'YE METRO
Hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Topbaş,  Silivri'ye metronun gelmesi ile Silivri'de yaşayan vatandaşların kent merkezlerine çok rahat ulaşabileceklerini kaydetti. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Dedik ki bu bölgeler kent merkezi ile yakın ilişkiler kurabilmeli. Metro devreye girdiği zaman Silivri'de ki bir vatandaşımız metro ile Taksim, Kartal, Sabiha Gökçen havalimanına her yere rahatlıkla gidebilecek. 2016 yılında çok fazla insan toplu taşıma kullanacak. Bizler göreve geldiğimizde ulaşım master planlarımızı buna göre yaptık.”
 
İSKİ 10 MİLYAR YATIRIM YAPTI
Geçmişte çek karnesi bile alamayan İSKİ'nin şimdilerde 10 Milyar yatırım yapar hale geldiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “ İSKİ geçmişte ciddi sıkıntılar yaşamış kurumumuz.  Kredisi bitmiş bir İSKİ'ydi. Çek karnesi alamayacak durumda olan İSKİ dönemimizde 10 Milyar atırım yapar hale geldi. Sayın Başbakanımızın döneminden bugüne kadar yaptığı yatırımlar ise 17 Milyar'dır. Yatırım maaş bütçe demiyorum. Yatırım olarak yaptığımız iş bu” dedi.
 
Yakın zaman içersinde yerin 30 metre altına atık su tünellerinin inşa edileceğinin de müjdesini veren Başkan Topbaş, “22 Km uzunluğunda yerin 30 metre altında atık su tünelleri yapıyoruz. Celali, Kumburgaz, Kamiloba bütün bu sahilleri kapsayan bölgede ki atık sular gelecek ve Selimpaşa ileri seviyede biyolojik arıtmadan geçerek tertemiz hale gelecek.  Bütün evlerin sanayinin atık suları tertemiz hale gelecek. Dün Başbakanımızın gösterdiği gibi tertemiz su haline getireceğiz.” dedi.
 
Göreve geldikleri günden bu güne Silivri'ye yaptıkları yatırımlar toplamının 810 Milyon olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “ Harcaması bütçe olarak baktığımızda zor bir rakamdan bahsediyorum” dedi. Başkan Topbaş şöyle devam etti:  “Düşünün Silivri'ye doğalgaz hayaldir denmişti. 2004'te Silivri'yi ziyaret ettiğimde sanayicilerden bir tanesi bana şöyle demişti, ‘Sayın Başkanım eğer Silivri'ye doğalgaz getirirseniz, çalışmalara başlayacağım. İhracata başlayacağım. İşçi alacağım. Yurt dışıyla rekabet edeceğim.'  Bizde 45 gün sonra sanayiye 18km'den doğalgaz getirdik. 4,5 ay içersinde köylere kadar doğalgaz getirdik. Sıcak asfalt ilk defa dönemimizde ortaya çıktı.”
 
Dere ıslah çalışmalarına da değinen Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: "Artık hiçbir gram atık su  buraya gelmeyecek. Sadece yağmur suyu taşıyacak. İnşallah tarihi köprü olan aşağıda ki köprüyü de yayalaştırıp yaya yürüme alanları elde edeceğiz. Bu alanlarda beraber olmamız gerekiyor. Batı da bu meydanlara demokrasi alanları diyorlar. Eğer o meydanları kullanırsak beraber paylaşırsak bu milletin 75 milyonluk ailenin fertleri olduğunu hissederiz. İnşallah arada ki gerginlikler kavgalar kaoslar ortadan kalkar. Birbirimize düşürmek isteyenlerin oyunları bozulur. Bu kardeşliği beraber başaracağımıza inanıyoruz. Çanakkale'de yazdığımız destan gibi bizimde yine destanlar yazacağımızı biliyorum."
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...