maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş: Metrobüs hattını, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var!

Kadir Topbaş: Metrobüs hattını, metro hattına dönüştürme çalışmalarımız var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı ve alınan tedbirler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi

 

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) basın mensuplarına bilgi veren Başkan Topbaş, “Ekipman olarak teçhizatımız yeterli derecede. Sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet ve anlayış için de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Başkan Topbaş, kar yağışının aniden bastırdığını ifade ederek "Dün (perşembe) sabah  itibariyle İstanbul kar yağışıyla uyandı. İstanbul'un kuzey bölgeleri Beykoz, Sarıyer,  Beylikdüzü, Arnavutköy istikametinde kar yağışı aldı. Hava sıcaklığı 13 derece düşmesi buzlanmaya yol açtı. Bu süre içinde 344 kaza meydana geldi. 24 saat görevlerinin başında olan ekiplerimiz ciddi çalışmalar yaptı” şeklinde konuştu. 
 
Kar yağışının en etkili olduğu bölgenin Sarıyer Kilyos istikameti olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “40 santimetre kalınlığında kar kalınlığının olduğu bu bölgede ciddi sıkıntılar yaşandı” dedi.
 
Sabaha kadar 250 araç 1200 personelle İstanbul'da karla mücadele edildiğinin altını çizen Başkan Topbaş açıklamasına şöyle devam etti: “Bugün itibariyle hiçbir noktada sıkıntı yok. Köy yolları açık. Cuma itibariyle İstanbul'da hiçbir ulaşım problemi yaşanmıyor. Aslında kar yağışı Cuma itibariyle bekleniyordu. Aniden bastıran kar yağışı ve hava sıcaklığındaki düşüş bazı sıkıntıların yaşanmasına sebep oldu. Bize destek olan İstanbullara teşekkür ediyorum. 305 evsiz vatandaşımız Metin Oktay Spor Tesisleri'nde misafir ettik. 19 ağaç devrildi. Beykoz, Riva'ya 40 cm, Kemerburgaz, Arnavutköy, Başakşehir'de kar kalınlığı 30 cm oldu. Tır ve kamyon kazalarının getirdiği yoğunluklar yaşandı.” 
 
Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde 4-5 derece artacağının bilgisini veren Başkan Topbaş, “Kar beklenmiyor. Ama biz ekiplerimizi hazır tutuyoruz. Ayrıca sayın valimize teşekkür ediyorum, hem trafikte bir rahatlama hissettik hem de çocuklarımız sıkıntı yaşamadı” dedi.
 
Başkan Topbaş, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dün metrobüs hattında seferlerin aksaması ve vatandaşların yaşadığı mağduriyetin sorulması üzerine Başkan Topbaş, metrobüs hattının kapasitesinin üzerine çıktığını söyledi. Hattın metroya dönüştürülme çalışmasının sürdüğüne dikkat çeken Başkan Topbaş şöyle devam etti: "40 dakikalık problemden dolayı sıkıntı yaşandı. 40 dakika değil 10 dakika bile olmaması lazım. E-5 hattı üzerinde yaptığımız bu düzenleme bir şerit gidiş bir şerit gidiş olarak planlandı. Çünkü başka imkanımız yok. Aslında metrobüsün çok daha sağlıklı hizmet vermesi için iki şerit gidiş iki şerit geliş olmalı. Problem yaşandığı zaman diğeri rahatlıkla seferler yapılabilsin. Şu haliyle ufak bir kaza yaşandığında sistemde sıkıntı yaşanıyor. Bunun çözümü metro."
 
Karla mücadele çalışmalarında İBB'nin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirilere ise Başkan Topbaş şöyle cevap verdi: “İstanbul'da beklediğimiz kar yağışı cuma itibariyleydi. Ancak 13 derece birden sıcaklık düştü. 05.45 itibariyle köprü üzerinde buzlanmalar yaşandı ve kazalar meydana geldi. Yağışın başlaması ile birlikte bizim ekiplerimiz hemen çalışmayla başladı. Ekiplerimizi bir yerde beklemiyorlar. Dün çok yoğun ve hızlı bir şekilde kar yağdı. Dünkü yağış mevsim normallerinin üstünde yaşandı. İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşanmaz.”
 
Tuzlama çalışmaları yetersiz mi, sorusuna ise Başkan Topbaş, “Yoğun kar yağışıyla birlikte Zekeriyaköy, Sarıyer'in üst köylerine doğru trafik yoğunlaştı. Bizim araçlarımızın da ulaşımı zorlaştı. Başka alternatif yollar olmadığı için orada konuşlandırılmış araçlar yeterli olmadı. Yoldaki trafik kazaları nedeniyle ekiplerimizin oraya ulaşması zorlaştı” şeklinde cevap verdi.
 
Önceki gün yaşanan kazaların trafiği kilitlediğini ifade eden Başkan Topbaş, "Özel araçlarda da kış lastiği zorunlu olmalı. Bunun üzerinde ilk duranlardan biriyim. Aracın kışlık bakımı yapılmalı. Bu hassasiyet gösterilmezse 344 kaza olur yolları kilitler. Kazaların vatandaşa smsle aktarılmasını istiyorum çünkü orada bir kaza haberini alır istikametini değiştirir. Zaten emniyet şeritleri de her türlü ikaza rağmen istismar edildi. Buraları kullanılınca da erişim zorlanıyor. Bize İstanbullular destek verdiği ölçekte başarılı olabiliriz. Daha etkin mücadele için İstanbulluların bize destek olması, toplu taşıma kullanması gerekiyor." dedi.
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu
  • 09.03.2023 15:50

Bakan Soylu, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu

"(e-Devlet'teki bina hasar tespiti) Eğer vatandaşımız, hasar durumunu görmüyorsa ...

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı
  • 10.09.2022 10:03

İstanbul Avcılar'da 4 metrobüs çarpıştı: 99 yaralı

Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazada 99 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Avru ...

İstanbullular metrobüslerdeki yoğunluğa tepki gösterdi
  • 26.04.2022 16:40

İstanbullular metrobüslerdeki yoğunluğa tepki gösterdi

İstanbul'da Acıbadem metrobüs durağında sabah saatlerinde yaşanan yoğunluk sıras ...

Mustafa Kemal Paşa Metrobüs durağı fırtınaya teslim!
  • 29.11.2021 16:41

Mustafa Kemal Paşa Metrobüs durağı fırtınaya teslim!

İstanbul’da meydana gelen şiddetli fırtına hayatı felç etti. Mustafa Kemal Paşa ...

İstanbul’a 160 yeni metrobüs için imzalar atıldı
  • 15.09.2021 17:33

İstanbul’a 160 yeni metrobüs için imzalar atıldı

İstanbul’da metrobüs filosunun yenilenmesi için 160 yeni metrobüs aracının alım ...

Bakan Kurum: "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler"
  • 06.11.2020 13:58

Bakan Kurum: "Binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de Afet Koordinasyon Merkezinde aç ...