maritbet girişmaritbet
İzmir, inşaat devlerinin yeni oyun sahası oldu!

İzmir, inşaat devlerinin yeni oyun sahası oldu!

Van depreminin ardından Türkiye'nin her bölgesinde, kentlerdeki yapıların yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Yapılandırılacak kentler arasında İzmir, ilk sıralarda yer buldu

Van depreminin ardından Türkiye'nin her bölgesinde, kentlerdeki yapıların yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Yapılandırılacak kentler arasında İzmir, ilk sıralarda yer buldu.

DEVLER GELİYOR

Gayrimenkul sektöründe İstanbul'da proje üretmekte zorlanan dev gruplar da yönünü İzmir'e çevirdi. Böylece inşaat sektörü, bölge ve kent ekonomisi için büyümenin motoru oldu.

Yeni yapılan modern ve dev inşaat yatırımları, kentin çehresini değiştirdi Yeni inşaat yatırımları Ege'nin yıldızını parlattı. Gayrimenkul sektöründe İstanbul'dan Ege'ye kayan dev gruplar, İzmir'in yıldızını parlattı.

İnşaat sektörü, yeni yatırımlarla Ege'de atağa kalktı

Van depreminin ardından Türkiye'nin her bölgesinde, her kentinde yapı stoğunun yenilenmesi için çalışma başlatıldı. Bu yeniden yapılanmanın yer aldığı kentler arasında İzmir, ilk sıralarda yer buldu. Gayrimenkul sektöründe İstanbul'da proje üretmekte zorlanan dev grupların bölgeye ilgisi artarken kamunun altyapı yatırımlarına hız vermesiyle inşaat sektörü, bölge ve kent ekonomisi için büyümenin motoru oldu.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) verilerine göre 2011'de inşaat sektörü 118 milyar liralık yatırım gerçekleştirirken kamu ve özel sektör payları dikkate alındığında bunun yaklaşık 8 milyarı İzmir ve çevresindeki projelerde gerçekleştirildi. Kentsel dönüşüm projeleri ve kamu yatırımlarının hızlanması ile birlikte İzmir'in, sektörün toplam yatırım miktarından aldığı payı da artırması bekleniyor.

İNŞAATLAR YÜKSELİYOR

Bayraklı bölgesinin "İzmir'in Manhattan'ı" olarak ilan edilmesinin ardından inşaat şirketleri şehirde daha önce aldıkları araziler üzerinde ardı ardına projeler açıklamaya başladı. Bu arada EXPO 2020'ye aday olan İzmir'de emlak değerleri yeni projelerle birlikte yükselirken EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı'nın imarı için özel kanun çıkarılması da bölgeye olan ilgiyi artırdı. İzmir'e ilk yatırım yapan inşaat şirketlerinden Saya İnşaat Folkart Tower, Akşan Yapı 35. Cadde, Kar İnşaat Port Residence projesine başladı. İmar izninin çıkmasını bekleyen diğer firmalar ise proje çalışmalarını tamamlayarak sıraya girdi.

 YENİ PROJELER HAZIR

Selim Gökdemir'e ait Sunucu Plaza, Ahmet Küçükbay'a ait Salhane İş Merkezi ile Makine Mühendisleri Odası'na ait Tepekule İş Merkezi'nin hizmete girdiği Yeni Kent Merkezi'nde Folkart Towers, Bayraklı Tower, Megapol Tower, Park 35 Bayraklı ve Atak Tower inşaatları ise devam ediyor.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Folkart Yapı, Rönesans-Tekfen Ortaklığı, Küçükbay Towers, Tariş Pamuk Birliği, Sur Yapı, Mistral Tower ve Sabancı Grupları da projelerine son şeklini vererek önümüzdeki günlerde inşaata başlamayı planlayan gruplar arasında yer alıyor. Yine İstanbul'da İstinye Park projesini hayata geçiren Orijin Grup İle Doğuş Grupları İzmir'de benzer proje hazırlıklarını devam ettiriyor.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 08.02.2018 16:15

DAP İzmir projesinin tanıtım filmi yayında!

DAP Yapı'nın İzmir'de hayata geçireceği konut projesinin tanıtım filmi emlaktaso ...