maritbet girişmaritbet
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Kent Rehberi ile şehir artık cebinizde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mobil Kent Rehberi ile şehir artık cebinizde!

zmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya aldığı "Mobil Kent Rehberi", adres bilgilerinden toplu ulaşım güzergah ve duraklarına, nöbetçi eczanelerden eğitim kurumlarının adreslerine kadar çok sayıda yararlı bilgiyi cep telefonlarına taşıyor

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya aldığı "Mobil Kent Rehberi", adres bilgilerinden toplu ulaşım güzergah ve duraklarına, nöbetçi eczanelerden eğitim kurumlarının adreslerine kadar çok sayıda yararlı bilgiyi cep telefonlarına taşıyor.

Ücretsiz uygulama, Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini ekledi. Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında giren akıllı telefonları kapsayan "İzmir Mobil Kent Rehberi", 1 Ocak 2013 tarihinde itibaren internet üzerinden sunulmaya başlandı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yayınlanmasının üzerinden henüz 40 gün geçmesine rağmen yoğun ilgi gören mobil uygulama, 2 bin 508 kullanıcı tarafından indirildi.

Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda çalışan uygulama, beraberinde bir çok kolaylığı sunuyor. Hem sözel hem de grafik verilerin aynı anda cep telefonlarından sorgulanmasına olanak veren ücretsiz uygulamadan, İzmirlilerin yanı sıra kente gelen turistlerinde yararlanması da hedefleniyor. İzmir Mobil Kent Rehberi uygulamasıyla aynı zamanda, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan 21 ilçedeki önemli yer bilgilerine, ilçe ve kategori bilgisi seçilerek ulaşılıyor.

Neler var neler!

İnternet üzerinden her türlü güncel bilgiye ulaşılabilecek uygulamada, "Rehber" başlığı altında bulunan ve "ekrana en yakın", "bana en yakın'' seçenekleriyle; kullanıcının bulunduğu bölgedeki eczane, metro, vapur veya otobüs durakları harita üzerinde gösteriliyor. Uygulamadaki otobüs durakları ikonuna dokunulduğu zaman ise, o duraktan geçen tüm otobüs hatları görülebiliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı uygulaması, konumsal sorgulamanın yanı sıra konumsal sorgulama ile ilişkilendirilmiş otobüs, metro, vapur v.s. sefer saatlerine de güncel bilgilerle ulaşılmasına olanak veriyor.

İzmir parmaklarınızın ucunda

İzmir Mobil Kent Rehberi uygulamasıyla, aynı zamanda sağlık, eğitim, konaklama, ödeme vezneleri, nöbetçi eczane gibi pek çok sorgulamayı tek platformda buluşturuyor. Kullanıcının sorgulamak istediği veriler, uydu görüntüleriyle desteklenerek kolayca bulunabiliyor.

Adres bulmak artık çok kolay

Büyükşehir Belediyesi mobil uygulamasının sunduğu diğer bir hizmet de adres sorgulama. Kullanıcı gitmek istediği adresin bilgilerini girdiğinde, telefonun ekranında yine uydu görüntüleriyle desteklenerek ayrıntılı bilgiye ulaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mobil kent rehberi, istenirse uydu görüntüleri açılıp kapanabilir şekilde tasarlandı. Özellikle "ekrana en yakın" özelliği turistlere büyük kolaylık sağlayacak. Bu seçenek uydudan konum bilgisi alarak kullanıcının bulunduğu bölgedeki bilgileri ayrıntılarıyla listeliyor.

Tamamen ücretsiz

İzmir Mobil Kent Rehberi uygulamasının sunduğu hizmetler bununla da sınırlı kalmayıp, uygulamadaki alt menüden yararlanılarak "Haberler", "İletişim" ve "Yardım" menüleri sayesinde ihtiyaç duyulan bir çok veriye de ulaşma olanağı sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kullanıcılarına büyük kolaylık sunan becerikli uygulamasına, Android Market'ten "İzmir Mobil Kent Rehber" adıyla erişiliyor.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor
  • 03.06.2022 17:11

İzmirli depremzedeler yıl sonuna kadar süre istiyor

İzmir'de, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde binaları has ...

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı
  • 03.06.2014 17:03

Suphi Şahin, İzmir kentsel dönüşüm projelerini anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Suphi Şahin, yapılan ...

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!
  • 14.01.2021 12:00

Panasonic Life'tan aşk temalı priz serisi!

Panasonic Life Solutions Türkiye, Karre Style serisinin aşk temalı tasarımı ile ...

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!
  • 28.11.2020 15:59

Ferah salon dekorasyonu için yeni trendler!

Evlerde en çok zaman geçirilen mekanların başında salonlar geliyor. Yeni nesil t ...

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak
  • 14.09.2020 11:20

Çiğli Tramvay Projesi'nin ihalesi 20 Ekim’de yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilome ...

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor
  • 11.09.2020 15:52

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri 2020 başlıyor

YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kat ...