maritbet girişmaritbet
İzmir Aliağa Belediyesi, Helvacı’da mesire alanı yapacak!

İzmir Aliağa Belediyesi, Helvacı’da mesire alanı yapacak!

2009 yılına kadar Aliağa’nın 2 beldesinden biri olan ancak kamuoyunda “Pergel Yasa” olarak bilinen 5216 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Yasası” sonrası belediye tüzel kişiliği sona erip Aliağa Belediyesi’ne bağlanan Helvacı’da yeni altyapı yatırımlarına start veriliyor

2009 yılına kadar Aliağa'nın 2 beldesinden biri olan ancak kamuoyunda “Pergel Yasa” olarak bilinen 5216 sayılı “Büyükşehir Belediyesi Yasası” sonrası belediye tüzel kişiliği sona erip Aliağa Belediyesi'ne bağlanan Helvacı'da yeni altyapı yatırımlarına start veriliyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ HELVACI'YA 10 DÖNÜMLÜK MESİRE ALANI OLUŞTURUYOR

Hem büyükşehir sınırları içine dahil olması hem de Aliağa'nın Mahallesi olması nedeniyle hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Aliağa Belediyesi'nce birçok yatırım yapılan Helvacı'ya Aliağa Belediyesi yaklaşık 10 Bin Metrekarelik mesire alanı oluşturuluyor. Hatundere Caddesi yanında yer alan yarışı ağaçlandırılmış bölgenin bir kısmını piknik alanı, bir kısmı park olacak. Mesire alanında; piknik masaları, yürüyüş yolları, açık alan spor aletleri, çocuk oyun alanları yer alacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak alan 3 ay sonra yurttaşların kullanıma hazır hale gelecek.   

HELVACI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK CADDESİ YENİLENİYOR

Aliağa Belediyesi Helvacı'nın ana arterlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nin kaldırımlarını da yeniliyor. Yoldan yüksek oluşu nedeniyle kullanışsız olmasının yanı sıra deforme olan kaldırımların yenileme işi başladı. Mustafa Kemal Atatürk caddesine Bin 200 metrekare beton kaldırım yapılacak Bin 200 metre bordür yapılacak ve cadde yenilenecek.      

İÇME SUYU ŞEBEKESİ DEĞİŞTİ, DERELER ISLAH EDİLECEK

1 Milyon 340 Bin Liraya 28 kilometrelik içime suyu hattı tamamen yenilenen Helvacı'nın dereleri de ıslah edilecek. Aliağa Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ortak çalışması ile proje hazırlandı. Proje kapsamında 2 bin 4 metrelik yeni dere açılırken, 3 bin 250 metrelik dere ıslah edilecek.

BAŞKAN OĞUZ; HELVACI'YA YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, son 3 yılda Aliağa'nın her noktasına hizmet götürdüklerini ifade ederek, “Aliağa'da 3 yıl önce başlattığımız yatırım hamlemiz, önümüzdeki günlerde Çok amaçlı Sosyal Kompleks ile sürecek. Neredeyse Tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ekiplerimiz çalışıyor. Bu kapsamda Helvacı'da cadde ve sokakları yeniden düzenliyoruz. Bozulan kaldırımları yenileyip vatandaşlarımızın rahat kullanımına sunacağız. 10 bin m2'lik mesire alanının çalışmalarına başladık. 3 ay sonra Helvacı'nın yeni bir yaşam alanı ortaya çıkacak.” dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Aliağa Belediyesi, Helvacı’da mesire alanı yapacak!
  • 11.07.2012 15:29

İzmir Aliağa Belediyesi, Helvacı’da mesire alanı yapacak!

2009 yılına kadar Aliağa’nın 2 beldesinden biri olan ancak kamuoyunda “Pergel Ya ...