maritbet girişmaritbet
İstanbullular Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne evet dedi!

İstanbullular Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne evet dedi!

Türkiye’nin ‘lojistik’ temalı ilk yükseköğretim kurumu olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun, ‘Üçüncü köprü trafik sorununa çözüm olur mu?’ temasına yönelik yaptığı araştırma sonuçlandı. Ankete katılanların yüzde 68’i “Üçüncü köprü trafik sorununa çözüm olur mu?” sorusuna “Evet” cevabını verirken yüzde 32’si “Hayır” dedi

Türkiye'nin ‘lojistik' temalı ilk yükseköğretim kurumu olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'nun, ‘Üçüncü köprü trafik sorununa çözüm olur mu?' temasına yönelik yaptığı araştırma sonuçlandı. Ankete katılanların yüzde 68'i “Üçüncü köprü trafik sorununa çözüm olur mu?” sorusuna “Evet” cevabını verirken yüzde 32'si “Hayır” dedi.

Beykoz Lojistik MYO Lojistik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi tarafından, Bülent Tanla danışmanlığında ve Prof. Dr. Okan Tuna koordinatörlüğünde ‘Üçüncü köprü trafik sorununa çözüm olur mu?' algı anketi yapıldı. 26 Ağustos-3 Eylül 2013 tarihlerinde, tüm İstanbul'u temsil eden bir örneklem ile 39 ilçe merkezinde toplam 1200 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen çalışmada katılımcıların yüzde 68'i üçüncü köprüye “Evet” dedi.

İstanbul'da sürekli olarak artan trafik sorununun çözümüne önemli derecede katkıda bulunacağı öngörülen üçüncü köprünün (Yavuz Sultan Selim) trafik sorununa çözümü kapsamında İstanbul'da yaşayanlar tarafından nasıl algılandığını ortaya koymak üzere yapılan çalışma 18 yaş üstü nüfusla yapıldı.

Üçüncü Köprü'nün trafik sorununa çözüm olması bekleniyor

2015 yılında tamamlanacak olan üçüncü köprünün; “Trafik sorununa çözüm olur mu? Belli bir plan/hesaplama dahilinde yapılmış mı?” sorularına yönelik algı ve değerlendirmelerini ortaya çıkarmak için tasarlanan ve uygulanan ankette, erkeklerin yüzde 70'i üçüncü köprünün trafik sorununu çözeceği yönünde oy kullanırken bu oran kadınlarda yüzde 66 oldu.

Diğer yandan üçüncü köprünün yapımına İstanbul Avrupa Yakası'nda “Evet” yanıtını verenlerin oranı yüzde 69 iken, Anadolu Yakası'nda bu oranın yüzde 67 olduğu görüldü. Anket değerlendirmesine alınan 18-24 yaş aralığındaki kişilerin, yapılacak olan köprünün trafiği olumlu etkileyeceğini düşünen kesiminin oranı yüzde 66 oldu. Bu oran 25-34 yaş aralığında yüzde 71'e kadar çıkarken 35-44 yaş aralığında ise yüzde 70 oldu. 45-54 yaş aralığındaki ankete katılanların, yüzde 66 oranında üçüncü köprünün trafik sorununu çözeceğine inandığı ortaya çıktı.

Ankete katılanlara sorulan ikinci soru ise “Sizce üçüncü köprü bir hesaplama dahilinde mi yapılacak?” oldu. Bu soruya yüzde 64'lük bir oran “Evet” yanıtı alındı. İstanbul Anadolu Yakası'nın yüzde 70'i köprünün hesaplama dahilinde yapılacağını düşünürken Avrupa Yakası'nda bu oran yüzde 66.

18-24 yaş aralığındaki dilimde yüzde 70'lik bir oranda köprünün hesaplama dahilinde yapılacağı sonucu ortaya çıkarken, 25-34 yaş aralığında yüzde 65, 35-44 yaş aralığında yüzde 71, 45-54 yaş aralığında yüzde 67'lik bir oranla “Evet” cevabı alındı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!
  • 26.08.2022 16:49

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 6 yaşında!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, mega projelerden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ...

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı
  • 02.07.2022 11:17

İstanbul’un köprüleri Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için aydınlatıldı

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Denizcilik ve K ...

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti
  • 18.06.2022 09:41

İstanbul’un köprüleri skolyoz hastalığına dikkati çekti

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri, skolyoz hastalı ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı
  • 18.05.2022 11:23

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Münih Teknik Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Münih Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri Yavuz Sultan Selim Köp ...

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı
  • 05.04.2022 10:34

FSM ve YSS köprüleri "Polis Haftası" için kırmızı ve maviyle ışıklandırıldı

İstanbul'un simge noktalarından Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Yavuz Sultan Selim ...