maritbet girişmaritbet
İstanbul’a, Ramazan’da gelen Arap turistlerin sayısı yüzde 30 arttı!

İstanbul’a, Ramazan’da gelen Arap turistlerin sayısı yüzde 30 arttı!

İstanbul’da Ramazan projesinin satışları yüzde 30 artırdığını söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Gayet güzel bir dönem geçirdik. Bu yıl, geçen yılki Ramazan ayıyla karşılaştırıldığında satışlarda yüzde 30’luk bir artış var diyebiliriz” dedi

 

İstanbul'da Ramazan projesinin satışları yüzde 30 artırdığını söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Gayet güzel bir dönem geçirdik. Bu yıl, geçen yılki Ramazan ayıyla karşılaştırıldığında satışlarda yüzde 30'luk bir artış var diyebiliriz” dedi.

Projeyle birlikte turist sayısında da artış olduğunu belirten Nane şöyle devam etti: “Bu projeyle, Ortadoğu, Orta ve Güney Avrupa, Afrika ve Balkan ülkelerinden turistlerin gelmesi hedefleniyordu. Amaç başka ülkelere gitmeleri yerine kültürel olarak daha uyumlu olacakları Türkiye'ye gelmelerini sağlamaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Çünkü, THY'den aldığımız bilgilere göre Ramazan ayında turist sayısında da yüzde 30'luk bir artış yaşandı.”

İftar sonrası alışveriş

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Yılmaz Yılmaz ise, ‘İstanbul'da Ramazan bir başka güzel' sloganı ile düzenlenen projenin alışverişlere olumlu yansıdığını belirterek, “Özellikle son bir haftada yapılan alışverişlerin yüzde 20'si iftardan sonraya kaydı” dedi.

Bayram alışverişi performansının da oldukça yüksek olduğunu ifade eden Yılmaz, “Satışlarda hemen hemen yüzde 30'luk bir artış var. Tabi kesin sonuçları BKM verileri ortaya çıktığında alacağız” diye konuştu.

Ramazan için Türkiye'ye gelen turist sayısında da artış yaşandığını belirten Yılmaz, “Özellikle Arap ülkelerinden gelen turist sayısında ciddi artış var” dedi.

23 ülkede 38 farklı şehirde tanıtım çalışması yapıldı

THY İstanbul'da Ramazan projesi kapsamında özel bir tanıtım filmi hazırlayarak, Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Avrupa ve Güney Avrupa'da hedeflenen 23 ülke ve 38 farklı şehirde tanıtım çalışmaları yürüttü.

Tanıtım çalışmaları Arapça, İngilizce, Farsça ve Türkçe olmak üzere dört farklı dilde hazırlandı. Aynı zamanda THY Ramazan ayı süresince yurtiçi ve yurt dışı noktalarında Ramazana özel münferit ve grup yolcular için indirimli fiyatlar ve ekstra bagaj imkânları ile uçuş imkânı sağladı.

10 yıl boyunca düzenlenecek

10 yıl boyunca yaz aylarına denk gelecek Ramazan ayı süresince devam etmesi planlanan ‘İstanbul'da Ramazan' projesi kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. İstanbul'u ziyaret eden yabancılar bir yandan dini vecibelerini yerine getirirken bir yandan da Türkiye'de Ramazan'ı etkinliklerle deneyimledi.

Bir festivale dönüşen proje kapsamında Sultanahmet, Feshane, Beyazıt başta olmak üzere İstanbul'un önemli turistik lokasyonlarında ektinlikler düzenlendi. Ünlü tasavvuf ve Türk sanat müziği sanatçılarının konserleri, şiir dinletileri, mehteran konseri gibi bir çok farklı organizasyon Ramazan günlerini renklendirdi.

Alışveriş merkezleri de Ramazan ayına özel etkinliklerle projeye katkı sağladı. Gece alışveriş yapmak isteyenler için bazı AVM'lerin hafta içi kapanış saatleri 23.00'e, hafta sonu ise 24.00'e kadar uzatıldı.

Eylem Türk/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul’a, Ramazan’da gelen Arap turistlerin sayısı yüzde 30 arttı!
  • 18.08.2012 08:59

İstanbul’a, Ramazan’da gelen Arap turistlerin sayısı yüzde 30 arttı!

İstanbul’da Ramazan projesinin satışları yüzde 30 artırdığını söyleyen Alışveriş ...

İstanbul’a gelen Arap turist sayısı yüzde 20 arttı!
  • 21.07.2012 07:53

İstanbul’a gelen Arap turist sayısı yüzde 20 arttı!

Geçen yıl ramazan ayında İstanbul'a gelen Arap turistlerin sayısında bir önceki ...