maritbet girişmaritbet
İstanbul Golf Kulübü kapanıyor!

İstanbul Golf Kulübü kapanıyor!

Türkiye’nin ilk golf kulübü olma özelliğini taşıyan İstanbul Golf Kulübü kapılarını kapatıyor. 200 dönümlük araziye Gümüşsuyu Askeri Hastanesi taşınabilir

İstanbul Levent'te Harp Akademileri arazisinde faaliyet gösteren İstanbul Golf Kulübü kapılarını kapatıyor.

Kulübün arazisinin bağlı oldu Milli Savunma Bakanlığı, kira protokolünü yenilemedi. 200 dönümlük araziye Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin taşınması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk golf kulübü olarak bilinen ve İstanbul'da Harp Akademileri içinde 60 yıldır faaliyet gösteren İstanbul Golf Kulübü, kapandı. Milli Savunma Bakanlığı'na ait 200 dönümlük arazide faaliyet gösteren kulüp, Milli Savunma Bakanlığı'nın bu yıl kira sözleşmesini yenilememesi üzerine faaliyetlerini durdurdu. Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldığımız bilgilere göre, 31 Aralık 2011'de sözleşmenin bitmesi üzerine yeni bir sözleşme yapılmadı. Bakanlık tarafından tesislerin boşaltılması istendi. Bunun üzerine kulüp, golf alanının sınırlı kullanımı ve tahliye işlemleri için bakanlıktan ek süre istedi. Bakanlık ise bu talebi değerlendirmeye aldı ve “Değerlendirme sonucuna kadar kulübü kullanmanız mümkün değil” yanıtını verdi. Tahliye işlemleri sırasında sınırlı kullanım için kararın birkaç gün içinde verileceği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, söz konusu 200 dönümlük arazinin ‘askeri tesis' olarak kullanılacağını söyledi ancak detaylı bilgi verilmedi. Konuya yakın kaynaklara göre ise söz konusu araziye Taksim'de bulunan Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin taşınması planlanıyor. Hatta kapasitesi artırılarak tam teşekküllü hastane olarak hizmet verecek. Gümüşsuyu'nda boşalan tesise Kocaeli Derince'de bulunan askeri hastane taşınacak.

‘Golf kimseye yaranamadı'

800 üyesi bulunan ve kapılarını kapatmak üzere olan İstanbul Golf Kulübü hakkında VATAN'a konuşan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu, arazide hastane yapılacağını duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kulübün kira sözleşmesi yer gösterilmeden nihayete erdirildi. Ülkede hiçbir spor federasyonu bir tesisinin kapanmasını istemez. Golf, bu ülkede hiçbir tarafa yaranamadı. Burjuva sporu, artisrokrat sporu dendi. Oysa insanlar kalkıp eğer bugün Türkiye Golf Federasyonu'nda lisanslı sporcu sayısına ve sporcuların profiline baksalardı, bu kişilerin yüzde 60'a yakınının dar gelirli ailelerin 18 yaş altındaki çocukları olduğunu görecekti. Ama bakmak ve görmek istemiyorlar. İstanbul 2020 Yaz Olimpiyatlarına aday. Bu nedenle İstanbul'da 2 golf sahası yapma zorunluluğu var. Kulüp kapandı ama olimpiyatlar imdadımıza yetişti.”

Türkiye'de 1895 yılından bu yana oynanan golf sporunda sahası olan toplam 15 kulüp bulunuyor.

117 yıllık kulüp 60 yıldır bu arazideydi

Türkiye'nin en önemli golf kulüplerinden İstanbul Golf Kulübü'nün Başkanlığını Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yürütüyor. Yaklaşık 60 yılı Harp Akademileri arazisinde geçen 117 yıllık kulüp, ilk olarak 1895'te Okmeydanı'nda kuruldu. Kulübü, İngiliz Büyük Elçisi dönemin Osmanlı Padişahı'ndan izin alarak açtı. Kulüp, 1950'li yılların ortalarında ise Harp Akademileri'nin bulunduğu araziye taşındı.

 

Vatan

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar’da 17 dönümlük arsanın imar planı askıda!
  • 25.08.2015 11:47

Üsküdar’da 17 dönümlük arsanın imar planı askıda!

İstanbul Golf Kulübü'nün yanındaki arsa E5 Karayolu'na yakınlığıyla dikkat çekiy ...

Koç Yapı Golf  Turnuvası’na ana sponsor oldu!
  • 23.08.2013 16:03

Koç Yapı Golf Turnuvası’na ana sponsor oldu!

Koç Yapı A.Ş., İstanbul Golf Kulübü’nün 30 Ağustos –1 Eylül 2013 tarihleri arası ...

İstanbul Golf Kulübü, 90 yıldır kiracı olduğu Maslak'taki araziden tahliye edildi!
  • 07.11.2012 11:46

İstanbul Golf Kulübü, 90 yıldır kiracı olduğu Maslak'taki araziden tahliye edildi!

Yaklaşık 700 üyesi bulunan İstanbul Golf Kulübü, 90 yıldır kiracı olduğu Maslak' ...

Mustafa Koç, İstanbul Golf Kulübü’nü Yapı Kredi’nin Nakkaştepe’deki korusuna taşıyor!
  • 30.10.2012 10:13

Mustafa Koç, İstanbul Golf Kulübü’nü Yapı Kredi’nin Nakkaştepe’deki korusuna taşıyor!

Kısa süre içerisinde kapısına kilit vurulacak olan İstanbul Golf Kulübü ile ilgi ...

İstanbul Golf Kulübü kapanıyor!
  • 25.04.2012 16:00

İstanbul Golf Kulübü kapanıyor!

Türkiye’nin ilk golf kulübü olma özelliğini taşıyan İstanbul Golf Kulübü kapılar ...