maritbet girişmaritbet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 9 milyar lira oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi 9 milyar lira oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 9 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen 2014 yılı mali bütçesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının 6. birleşimi, Saraçhane'deki yerleşkede AK Parti, CHP, Saadet Partisi, MHP ve bağımsız meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Toplantıda, 2014 yılı mali bütçesi hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ulaşım, altyapı, kültür-sanat, deprem, kentsel dönüşüm, eğitim, sağlık ve spor yatırımları ile projeleri hakkında bilgi verdi.  

Özellikle ulaşım hizmetlerine değinen Topbaş, raylı sistemlerin uzunluğunu sürekli artırdıklarını, daha önce vatandaşların giderken uzun süre harcadıkları yere her geçen gün daha kısa sürede gittiklerini anlattı. Topbaş, raylı sistemleri ve toplu taşımayı kullanan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, artık neredeyse her mahallede metro hattı olacağını dile getirdi.  

Topbaş, vatandaşa ne söylüyorlarsa gereğini yaptıklarını, ne aldatan ne de aldanan olduklarını ve İstanbulluların kendilerine güvendiğini ifade etti.  

Çevre ile ilgili projelerine de değinen Topbaş, İstanbul Boğazı'ndan alınan deniz suyunun Kağıthane Deresi üzerinden Haliç'e ulaştırılması, Çırpıcı Çayırı'na yapılacak park, Ayamama Deresi'nin ıslahı gibi projeleri aktardı.  

Başkan Topbaş, engelli vatandaşlar, sosyal belediyeciliğe ilişkin projeler, afet durumlarında kullanılması öngörülen bütçe gibi farklı konularla ilgili de bilgi verdi.  

Meclisin CHP'li üyesi Mehmet Yıldız ise partisi adına yaptığı konuşmada, Topbaş'ın ulaştırma ve raylı sistem uzunluğu hakkındaki sözlerini eleştirdi. Planın gerisinde olunduğunu savunan Yıldız, siyasetin ve Topbaş'ın İstanbul'a olan aşklarının İstanbul'u mutluluğa götürmediğini söyledi.  

Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hissesi olan bazı oteller ve alışveriş merkezlerindeki paylarının kaybedildiğini öne sürerek, AK Parti politikalarının İstanbul'un sorunlarına çare olamayacağını savundu.  

Oy birliği ile kabul edildi 

Konuşmanın ardından, Büyükşehir Belediyesi'nin 9 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen bütçesinin yer aldığı komisyon raporu, oylamaya sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi. 

Kabul edilen rapora göre, 2014 yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesi 9 milyar 100 milyon lira, İSKİ ve İETT bütçeleri dahil olunca konsolide (birleştirilmiş) bütçe 15 milyar 589 milyon lira, şirket ciroları da eklenince konsolide bütçe 25 milyar 730 milyon lira olarak belirlendi.  

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...