maritbet girişmaritbet
İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri raporu!

İstanbul Anadolu Yakası konut projeleri raporu!

Anadolu Yakası, gittikçe sıkışan Avrupa Yakası'na adeta bir alternatif olmaya başladı. İstanbul Anadolu Yakası'nda yaşamayı düşünenler, İstanbul'da yaşayıp ev değiştirmek isteyenler veya İstanbul'da yatırım amaçlı bir gayrimenkulüm olsun diyenler için biten ve bitmek üzere olan büyük inşaat projeleri...

İstanbul yüz yıllardır devam eden büyük bir dünya şehri olma özelliğini hiç kaybetmedi. Sürekli genişleyerek yoluna devam eden çok hareketli bir metropol. İçinde tarihi, iktisadi, kültürel pekçok zenginlik barındıran bu şehir birçok dev inşaat projesi sayesinde tarihi mimari zenginliğine ek olarak yeni mimari harikalara da ev sahipliği yapmaya başladı. Özellikle çok katlı konut projeleri İstanbul'u Amerikan filmlerinde gördüğümüz şehirlere benzetmeye başladı. Artık yeni çağ insanın ihtiyaçlarına uygun hem de alışkanlıklarını yıkacak kadar farklı tasarımlara sahip mimari yapılar ardı sıra yükseliyor.
Pekçok büyük projesi tamamlandı. Yenileri ise yolda...


Anadolu Yakası da gittikçe sıkışan Avrupa Yakası'na adeta bir alternatif olmaya başladı. Bu durum, İstanbul emlak piyasasını da sürekli canlı tutmaktadır. Burada Sabiha Gökçen Havaalanı'nın açılması ve buranın giderek daha yoğun kullanılan bir havaalanı olması da Anadolu Yakası'nı özellikle iş çevrelerinin tercihi haline getirmiştir.


Pendik'teki Yatırımlar

Pendik, dev projeleri barındıran ve fazlası ile gelecek vaat eden bir bölge olarak çok dikkat çekmektedir. Sabiha Göken'e olan yakınlığı, şehir karmaşasından uzaklığı ile pekçok çok uluslu ve ulusal şirketin de tercih ettiği bir bölge olmuştur.


Burada oluşan iş çevresi ortamı büyük otel zincirlerini de bu bölgeye çekmiştir. İnşası Ömerler Mimarlık tarafından 2009'da tamamlanan Büyük Divan Oteli Projesi bunlardan biridir.
Otel 25 katlı, farklı, çağdaş mimarisi ile Divan Otellerinin en büyüğüdür. Pendik'e ayrı bir hava kalmanın ötesinde bu ve diğer projeler bölgeye yeni istihdam alanı oluşturmaktadır.


Bunun dışında Pendik'te tamamlanan diğer bir büyük proje de The Gren Park Pendik Oteli'dir. Dünyanın en büyük kongre oteli olarak nitelenen Otel, Aralık 2009'da açılmış ve 1000 kişi istihdam sağlamıştır. Bu dev yapı Pendik'e epey değer katmıştır. Bunların yanı sıra Pendik'te kongre sarayı inşası, büyük alışveriş merkezi inşası, yeni konut inşası gibi projeler de ardı sıra gelmiştir. NeoMarin Pendik AVM yine Pendik'te tamamlanmış büyük bir projedir. Pendik Marina Ve Kongre Merkezi Projesi Pendik Marina Life Residence gibi büyük bir inşaatı da beraberinde getirmiştir. Grup İnşaat tarafından yapılan inşaat 10 bin metre karelik bir alanda 4 blok olarak devam ediyor. Bu yılın sonunda tamamlanacak olan inşaat 188 konuttan oluşuyor. 180 Bin TL'den başlayan konut fiyatları 700 Bin TL'ye kadar çıkıyor. Hak İnşaat'in yapıp bitirdiği 2 bloklu Gözdağ Evleri, fiyatı 180 Bin ile 260 Bin TL arasında değişen Atria Evleri, 100 Bin ile 264 Bin TL arasında bol seçenekli fiyatları ile Mozaik Park Evleri gibi konut projeleri de Pendik'te değerli gayrimenkul yatırımlarıdır.


Pendik'te dikkat çeken diğer bir büyük proje de Bayraktar Grup'un yatırımı olan VIA/Port AVM'dir. Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken yeri olarak nitelenen AVM, 250 bin metrekarelik bir alanda inşa edilmiştir.


Lüks Konut Cenneti: Kartal

Büyük projelere ev sahipliği yapan bölgelerden biri de Kartal'dır. Burada Teknik Yapı'nın Uplife Park, Uprise Elite, Upcity, Teras Evler ve son olarak Uptwins Deluxe Residence projeleri dikkat çekmektedir. Uptwins Deluxe Residence, 80 bin metrekare alanda 20 katlı 2 rezidansın olduğu bu proje ve 70 milyon TL'lik bir yatırım olarak Kartal'ın gelişim sürecine katkıda bulunuyor. Yapının 2011 'de tamamlanması planlanıyor. Yine bu bölgede mimari tasarımı ile dikkat çeken bir diğer proje DAP Yapı tarafından hayata geçirilen Dragos Royal Towers'dır. Manzarası ile meşhur olan bu proje. Eylül 2010'da tamamlanacak. Dairelerinin çoğu satılmış durumda olan yapının, 88 metrekarelik I + l daireleri 412bin TL'den, 99 metrekare ile 134 metrekare arasında değişen 2+1 daireleri 461 bin TL ile 622 bin TL'den başlayan fiyatlardan satışa sunuluyor.

 

125 metrekare ile 174 metrekare arasında değişen büyüklüklerde bulunan 3+1 Merin fiyatları 581 bin TL ile 1 milyon TL'den değişirken, 1 milyon 631 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılan 270 metrekarelik 4+1 daireler şimdiden tükenmiş durumda. Kartal'da devam eden diğer bir proje Fuzul İnşaat'a ait Sera Park Evleridir. 6 bloktan oluşan proje 9 Bin 500 metrekarelik bir alana sahip. 1+1,2+13+1 şeklinde oda alternatifi bulunan evlerin fiyatları 105 Bin TL'den 350 Bin TL'ye kadar değişmektedir. Kartal'da dikkat çeken bir diğer proje Mayıs 2010'da bilen Selective Kartal Evleridir.

5,380 metrekare alan üzerine kurulu Selective Evleri 18 katlı 2 bloktan oluşmakladır. Alper inşaat tarafından yapılan konut projesinde fiyatlar 138 bin TL'den başlıyor. Kartal'da dikkat çeken bir diğer proje de Adanus Park'tır. Burası. Marmara Denizi ve Adalar manzaralı lüks bir konut projesidir. Adanus Park, 3 bloktan oluşmakta ve 2011 Mart ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır. Yine Kartal'da iddialı bir konut projesi de Sinpaş Lagün Evleridir. Bu projede farklı tasarımda, çok lüks müstakil evler bulunmaktadır. Proje zaten kendini Anadolu'nun en lüks doğal yaşam alanı olarak tanımlamaktadır.
Yükselen değerlerden biri olan Tuzla mevkiinde ise dikkat çeken en önemli proje Fİ Yaka Tuzla Evleri'dir. Ağırlıklı olarak 2+1 dairelerin olduğu proje tamamlandı ve anahtar teslimi başladı. Paradise Park ise Tuzla da 16 bin metrekarelik alanı ile büyük bir projedir. Mart 2009'da anahtar teslimi yapılan konutların fiyatları 145 Bin TL'den başlamaktadır.


Tuzla'da bir diğer proje de Arkcon Evleridir. Yapı Konut 'a ait olan projede ev fiyatları 265 Bin Euro'dan başlayıp 485 Euro'ya kadar çıkıyor. Akfırat Evleri, Kiptaş Tuzla Evleri, Kafkale Evleri, Gizli Bahçe Konaklari , Gizli Bahçe Akdeniz Evleri, Galatown Ekşioğlu Gümüş Evleri, Ekonutsa Banş Sitesi Tuzla'daki diğer projelerdir.


Gittikçe Değerlenen Merkezler: Üsküdar, Kadıköy, Maltepe

İstanbul Anadolu Yakası'nın büyük projelere ev sahipliği yapan bir diğer noktası da Üsküdar'dır. Bu mevkii de gayrimenkul değeri açısından artış göstermektedir. Ağaoğlu İnşaat'ın My Dream projesi, villa tipi bahçeli konutlanyla dikkat çekmektedir. Bölgenin diğer konut projeleri Altunizade Hilal Konaklan, Akasya Evleri, Atlas Group, Altunizade Villaları, Bilgen Konudan, Çam Konaklar Altunizade, Çamlıca İkiz Konaklar, Çamlıca Koru Evleri, Dumankaya Çamlıca Evleri, Eston Kandilli Evleri, Kiptaş Üsküdar Ünalan Konudan, Çengelköy Villalan'dır.
İstanbul'da Anadolu Yakası'nın merkezi diyebileceğimiz Kaddcöy de nice büyük projeye ev sahipliği yapmaktadır.


Atlas Group Emko Konutlan, Anfora Konudan, Atapark Residence, Ataşehir, Ataşehir Atasel 6 Konutlan, Almondhill, Caddebostan Selimoğlu Residence, Dream Towers Residence, Dumankaya Bostancı Konudan, Dumankaya Kozyatağı Evleri Göztepe Residence, Green Garden, My Towerland, My Prestige Ataşehir, Palladium Residence, Perek Residence, Sky Residence , Suadiye Konaklan, Uphill Towers Residence Uphill Court Ataşehir bunlardan bazdandır. Plaza, rezidans olarak tanımlayabileceğimiz kondominyumlann arüşı Kadıköy, Ataşehir'de dikkat çekmektedir.
Anadolu yakasının diğer önemli bir bölgesi de Maltepe'dir.
Burada da Alice Nest Konutlan Alice İnşaat'ın projesi olarak karşımıza çıkıyor. Pekçok projesi bulunan Dumankaya bu bölgeyi de unutmayarak Dragos Drive 34 projesi geliştirdi.
Maltepe Kiptaş Konutlan 2 ayrı proje ile karşımıza çdcıyor.
Maltepe Altayçeşmc Konudan, Tepe İnşaat'ın Nar City'si de diğer büyük projeler arasındadır.
Ümraniye de çok sayıda konut projesinin yer aldığı bir bölgedir.
Ada Park, Ağaoğlu My City, Antrium Residence, Aqua Manors Konutlan, Ardcnia Park, Corner Town, Eltes Gold Residence, Sinpaş Aqua City dikkati çeken yatırımlardır.

Kaynak: Miliyet Ankara

  • Etiketler:

Yorum Yaz