maritbet girişmaritbet
İbrahim Karaosmanoğlu, İpekböceği'nin ikinci test sürüşüne katıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İpekböceği'nin ikinci test sürüşüne katıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üretilen ve raya indirilen ikinci ipekböceğinin test sürüşüne katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sadece Bursa değil, Türkiye adına gurur duydum” dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ikinci ipekböceğinin test sürüşlerinin de başladığını belirterek Kurban Bayramı öncesinde Bursalıların ipekböceği ile yolculuk yapabileceğinin müjdesini verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi Heykel'deki tarihi binada ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, imalat aşamasında da incelediği Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'nin test sürüşüne katıldı. Kültürpark içindeki şantiye binasında raylara indirilen ikinci ipekböceğini inceleyen Karaosmanoğlu, Başkan Altepe ve Yerli Tramvay Proje Danışmanı Taha Aydın'dan aracın kapasitesi ve teknik özellikleri hakkında bilgiler aldı. Daha sonra aracın ilk test sürüşüne katılan iki başkan, Stadyum Caddesi, Altıparmak, Atatürk Caddesi, İnönü ve Uluyol Caddelerini geçtikten sonra Kent Meydanı'nda şehir turunu noktaladı.

“Türkiye adına gurur duydum”
Bursa'nın 20 – 30 yıl önceki halini de çok iyi bildiğini ancak son 10 yılda büyük bir değişim yaşandığına dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bursa caddeleri ve yeşil alanları ile mükemmel bir hale geldi. Binalar şehrin ruhuna uygun estetik bir görünüm aldı. Gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyeleri hükümetimizin de önderliğinde tarihi mirası sahiplenme noktasında büyük çaba harcıyor. Bursa'nın geçmişe göre daha canlı, daha diri, yaşanabilir, sağlıklı bir kent olduğunu gördüm ve bir belediye başkanı olarak mutlu oldum, onur duydum. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Ayrıca bugün test sürüşünü yaptığımız yerli tramvay konusunda da sadece Bursa değil, Türkiye adına gurur duydum. Bizim için de büyük moral oldu. Bu konuda Bursa ile çalışacağız. Bu gelişimi Kocaeli'ne taşımak istiyoruz” dedi.

Seferler başlıyor 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de kaynakların yurt içinde kalması ve bu tür araçların yerli olarak üretilmesinin tüm belediye başkanlarının ortak hedefi olduğunu hatırlatarak, Başkan Karaosmanoğlu'nun daha imalat aşamasında fabrikaya gelerek yerli tramvayı incelediğini hatırlattı. Raylara inen ikinci aracın testini de Karaosmanoğlu ile birlikte yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah bayram öncesinde halkımız da bu araçlarla seyahat etme imkanı bulacak. Dünya standartlarında üretilen, her türlü konfora sahip olan araçlarımız şimdiden Bursa'mıza hayırlı olsun. Projeyi dikkatle takip eden ve test sürüşünde de bize eşlik eden Kocaeli Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...