maritbet girişmaritbet
Hüseyin Avni Mutlu: İkitelli ve Dudullu OSB'nin taşınması gündemimizde olmayan bir konu!

Hüseyin Avni Mutlu: İkitelli ve Dudullu OSB'nin taşınması gündemimizde olmayan bir konu!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: ''(İkitelli ve Dudullu organize sanayi bölgelerinin taşınması iddiası) İki ayrı organize sanayi bölgesinin Trakya bölgesine transfer edilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmayan, konuşulmayan, gündem maddesi haline getirilmeyen şeylerdir''

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İkitelli ve Dudullu organize sanayi bölgelerinin taşınmasına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Böyle bir haberin nereden zuhur ettiği gerçekten akla ziyandır. İki ayrı organize sanayi bölgesinin Trakya bölgesine transfer edilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmayan, konuşulmayan, gündem maddesi haline getirilmeyen şeylerdir'' dedi. 
     
''Şehri dinleyin'' sloganıyla yayın hayatına başlayan İstanbul'un ilk internet radyosu Radyo İstanbul Ajansı'nın tanıtımı, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yapıldı. 
     
Toplantıda konuşan Mutlu, radyonun şehre hayırlı olmasını dileyerek, ''Bu şehri dinlememiz gerekiyor'' dedi. Mutlu, radyo ile yeni bir köprü kurarak İstanbul'u hemşehrilerine anlatmayı amaçladıklarını belirterek, radyonun kar değil, haber amacıyla kurulduğunu söyledi. Mutlu, ''Asla reklam almayacağız. Bizim radyomuz ticari bir radyo olmayacak. Sivil toplum kuruluşları üzerinden bütün Türkiye'ye vereceğimiz mesajlar olacak. Sadece İstanbul'un değil, herkesin sesi olmaya çalışacağız'' dedi. 
     
Radyoda program yapıp yapmayacağı sorulan Hüseyin Avni Mutlu, ''Davet alırsak, program da yaparız'' ifadesini kullandı. 
     
Mutlu, radyo aracılığıyla halkla irtibat halinde olmayı önemsediklerini ifade ederek, radyonun kamunun sesi değil, halkın sesi olarak hizmet vereceğini vurguladı. 
     
Mutlu daha sonra radyonun ilk programında, Gezegen Mehmet'in konuğu oldu. 
     
İstanbul'da organize sanayi bölgelerinin taşınması iddiaları
     
İstanbul Valisi Mutlu, tanıtımın ardından gazetecilerin günlemle ilgili sorularını yanıtladı.
     
Vali Mutlu, bir soru üzerine, İkitelli ve Dudullu organize sanayi bölgelerinin taşınmasına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 
     
İstanbul'la ilgili arada böyle yalan yanlış haberler çıktığını, bu haberlere fevkalade üzüldüğünü kaydeden Mutlu, şu bilgiyi verdi:''Hiçbir şekilde İstanbul'da bugüne kadar sohbetlerde dahi olsa gündeme gelmemiş, konuşulmamış, nereden zuhur ettiği hiç anlaşılmayan böyle bir haberin İstanbul'da dolaştırılması, gerçekten üzüntü vericidir. Böyle bir haberin nereden zuhur ettiği gerçekten akla ziyandır. Bu haberi nasıl yaptılar ve bunu bazı gazetelerimiz de, yapmış olduğumuz açıklamalara rağmen, kullandılar. İstanbul'daki sanayi, bu şehrin değil, ülkenin gücü, enerjisidir. 30 bine yakın iş yerinin olduğu bir yer, Dudullu'yu da sayarsak çok daha fazla, iki ayrı organize sanayi bölgesinin, Trakya bölgesine transfer edilmesi hiçbir zaman gündemimizde olmayan, konuşulmayan, gündem maddesi haline getirilmeyen şeylerdir. Haberi yapanları ve kullananların süratle düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Arayarak da bu konuyla ilgili gerekli şeyleri ifade ettim.'' 
     
Sierra cinayeti
     
Bir gazetecinin ''Sarai Sierra cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme var mı-'' sorusu üzerine Mutlu, olayla ilgili adli tahkikatın sürdüğünü söyledi. Bu süre içerisinde açıklama yapılmasının tahkikatın selameti açısından çok isabetli ve doğru olmadığını belirten Mutlu, şunları kaydetti: ''Biz, 'Mutlaka şu şahıs yaptı, faili şuydu, netleşti' diyemiyoruz. Yanında 'Farklı kişiler vardı, yoktu' gibi konularda pek çok detay hali hazırda çalışılıyor. Belirlenmiş olan hususlar var. Bunlarla ilgili aramalar var. Olaydaki fail, tahkikatın sonunda netleştirilecek olan husustur. Ama iştirak eden kişi ya da kişilerle ilgili ulaşılan birtakım bilgiler var. Bunlar da zaten medyamıza yansıdı. Şu anda takip edilmekte olan bir kişi zaten mevcut. Emniyetimiz İstanbul'un dışında da bununla ilgili arama faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Netice itibariyle bunlara ulaşıldığında tahkikatın içindeki farklı soruların cevaplarını net olarak alabilmek mümkün olacaktır. Dolayısıyla inceleme halen devam ediyor.'' 
 

 

 

     
DHKP/C operasyonları
 
     
Mutlu, terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonlara ilişkin soru üzerine, terörle kesintisiz mücadele etmenin önemine işaret etti. Mutlu, ''Türkiyemizin gündeminden terörü çıkarmak mecburiyetindeyiz. Bu konudaki toplumsal duyarlılığımızı toplum olarak güçlendirmemiz ve birliğimizi de çok iyi muhafaza etmemiz gerekiyor. Bu tür terör örgütlerinin karşısında en iyi cevap, hepimizin aynı cephede durmasıdır. Birlikte, kolkola sağlam durursak, terör örgütleriyle çok daha güçlü bir şekilde mücadele edebiliriz'' dedi. 
     
Muhabir: Lale Bildirici/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'un 25. valisi Vasip Şahin, görevine başladı
  • 25.09.2014 16:00

İstanbul'un 25. valisi Vasip Şahin, görevine başladı

İstanbul'un 25. valisi Vasip Şahin, görevi Hüseyin Avni Mutlu'dan devraldı ...

Hüseyin Avni Mutlu yaşanan depremle ilgili ne dedi?
  • 24.05.2014 17:47

Hüseyin Avni Mutlu yaşanan depremle ilgili ne dedi?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi’nde meydana gelen ve İstanbul’da ...

Hüseyin Avni Mutlu, İETT Akademi’yi hizmete açtı
  • 18.03.2014 15:55

Hüseyin Avni Mutlu, İETT Akademi’yi hizmete açtı

İstanbul'da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla sürekli bir eğitim mer ...

Hüseyin Avni Mutlu Bağcılar’da Sancaktepe Camisi’nin temelini attı
  • 28.02.2014 16:20

Hüseyin Avni Mutlu Bağcılar’da Sancaktepe Camisi’nin temelini attı

Bağcılar’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan caminin temeli atıldı ...

Ayşenur İslam 'İstanbul’a 2 Darülaceze açacağız'
  • 13.02.2014 09:02

Ayşenur İslam 'İstanbul’a 2 Darülaceze açacağız'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Okmeydanı'ndaki Darülaceze ziyar ...

Üsküdar Sultantepe Ortaokulu hizmete girdi
  • 25.12.2013 15:58

Üsküdar Sultantepe Ortaokulu hizmete girdi

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İSMEP kapsamında yıkılıp ye ...