maritbet girişmaritbet
Halkalı konut projeleriyle değerleniyor!

Halkalı konut projeleriyle değerleniyor!

Yıllar önce İstanbul'un çöplüğü olarak anılan Halkalı, bugün modern bir kente dönüşüyor

 

Yıllar önce İstanbul'un çöplüğü olarak anılan Halkalı, bugün modern bir kente dönüşüyor. Son yıllarda TOKİ, Emlak Konut GYO ve özel sektörün çabasıyla kentsel dönüşüm projeleriyle yüzünü yenilemeye başlayan Halkalı, İstanbul'un en fazla değerlenen bölgelerinden birisi haline geldi. İlk etapta TOKİ'nin toplu konutlarıyla hareketlenmeye başlayan, ardından hasılat paylaşımlı ihalelerle özel sektörün de yöneldiği Halkalı'da şimdi hem ulaşım hem de şehirleşme açısından önemli projeler gerçekleştiriliyor. 
 
10 bin TL'yi görecek
2000'li yılların başında metrekare fiyatlarının 500-600 TL civarında olduğu Halkalı'da şu anda gerçekleştirilen projelerde metrekare fiyatları 4 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. 
 
Projelerin prim oranları ise yüzde 70-80'i bulabiliyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bölgeyle ilgili ulaşım ve konut projelerinin tamamlanmasıyla metrekare fiyatlarının 10 bin TL'yi görebileceğini açıklanmıştı.
 
Halkalı, sond önemde İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri oldu. Şu anda 15 bin konutun bulunduğu bölgeye özel sektörün de hasılat paylaşımlı projelerle ilginin artması, metrekare fiyatlarının 4 bin liraya kadar gelmesini sağladı. Temapark ve ulaşım projeleriyle bölgenin değerinin daha da artması bgekleniyor. 
 
Halkalı'nın İstanbul'un yeni yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Nimetullah Kaya, "Biz Şua İnşaat olarak her zaman yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyoruz. İlk aklıma gelen ve tüketici açısından önemli olan yeşil alan ve sosyal donatı alanlarımızı tüm projelerimizde net olarak yüzde 85'in üzerinde tutuyoruz. Bu projelerimizde açık otopark ve site içinde geniş araç yollarına yer vermediğimizden tüm alanların site sakinlerine ve çocuklarına ait olması demek" dedi.
 
En son teknoloji 
Elite City projesindeki farklılıkları anlatan Nimetullah Kaya, şunları söyledi: "Özellikle estetik ve teknik anlamda çok büyük avantaj sağlayan porselen dış cephe sisteminin öncü firmalanndanız şu anda inşası devam eden 2 projemizde uyguluyoruz. Yine Rehau pencere sisteminin dünyadaki en son teknolojiyle üretüen modelini Türkiye'de ilk defa Elite City'de uyguluyoruz. Bundan somaki projelerde çalışmalarını yaptığımız yeniliklerle tüketicinin karşısına çıkmayı planlıyoruz. Ayrıca Elite City Çarşı'da ailelerin ihtiyaç duyacağı pek çok şeyi bulunabiliyor. Eczane, market, kuru temizleme, pastane mağazalarla günlük ihtiyaçlar kolaylıkla karşılanabilecek. Elite City'de çocuklar için kreş hizmeti de bulunuyor.
 
" Yeni çalışmalar var 
Sosyal tesislerin de önemli olduğunun altım çizen Nimetullah Kaya, şöyle konuştu: "Elite City'de bisikldurmuş yaşar, dyo türkiye, dyo ustası, İzmir Çiğli ve Gebze  fabrikaları, dyo, dyo macerası, dyolog, yaşar grubu, Yaşar Grubu'nun kurucusu Selçuk Yaşar, et parkuru, tenis kortu, basketbol sahası, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, çarşı, dinlenme alanları, renk bahçeleri, kapalı yüzme havuzu, fitness, sauna, buhar odası, kreş, süs havuzu, yürüyüş parkuru bulunuyor. Projenin sakinleri tüm boş vakitlerini kendi sitelerinin içerisinde keyifle geçirebilecekler. Elite City'nin yoğun talep görmesi bizi oldukça heyecanlandırdı. Yeni bir proje geliştirmeyi düşünüyoruz. İyi lokasyonda arsa arayışımız devam ediyor. Halkalı bölgesi İstanbul'un yeni yaşam merkezi olmaya en büyük aday. Bölgede çarpık yapılaşma yok. Ayrıca lokasyonu itibariyle her ihtiyaca yakınlığı ve yaşayan kitle olarak son derece elit bir semt. Bu bölgede arsa stoku bitti diyebiliriz ve bundan soma mevcut yapılar değerini katlayacaktır.
 
" 240 milyon lira ŞUA İnşaat olarak bölgedeki ilk projelerinin Elite City olduğunu dile getiren Nimetullah Kaya, "Emlak Konut GYO ile hâsüat paylaşımı yöntemiyle inşa ediyoruz. Elite City yaklaşık 240 müyon liralık bir değer. Bölgedeki konut algısını değiştireceğine inandığımız ve bu anlamda çok yoğun talep gören bir proje oldu. Halkalı bölgesi İstanbul'un yeni yaşam merkezi olmaya en büyük aday" dedi.
 
Terrace Tema'ya 100 milyon lira yatırım yaptı
Son dönemlerde İstanbul2un çekim merkezi olarak öne çıkan Halkalı'ya İnanlar İnşaat 100 milyon liralık yatırım yaptı. İstanbul2un birçok noktasında sürdürdükleri Terrace KOnpepti'ni, Terrace Tema projesi ile Halkalı2ya taşıyan İnanlar, bölgetin tek butik projesini hayata geçiriyor.
 
416 daire bulunuyor
360 derece göl, deniz ve park manzarası bulunan 30 ve 40 katlı iki lüks kuleden Terrace Tema'da toplam 416 daire yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 tipteki daire seçenekleri ile her yaşam tarzı için ideal çözümler sunan Terrace Tema'da daireler 3 metre tavan yüksekliği ile de ayrıcalıklı bir hal kazanıyor. Projede 30 dönüm arazi içinde, 26 bin 500 metrekaresinin tamamen sakinlerin kullanımında olan bir yaşam kurgulandı. Terrace Tema sakinlerin her anını dolu dolu yaşayacakları zengin sosyal donatılara sahip bir proje. Terrace Tema açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, tenis cortları, koşu yolları, basketbol sahası, streetbool alanı, mini futbol sahası gibi yerler de projeye değer katıyor.
 
Nitelikli konut talebi artırıyor
Bölgenin gösterdiği bu hızlı gelişim, beraberinde artan nitelikli konut talebini de getiriyor. Bölgedeki metrekare fiyatları 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında. Birkaç yıl içinde metrekare fiyatlarının bu değerlerin çok daha üstüne çıkması bekleniyor. Hastane, üniversite, havaalanı, alışveriş merkezi gibi alanlara yakınlığı ile ulaşım kolaylığı sağlaması gibi birçok avantajı barındırıyor.
 
Meltem Kara / Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"
  • 12.07.2023 15:36

Bakan Uraloğlu: "Halkalı-Kapıkule hattında çok önemli bir aşamayı daha hayata geçiriyoruz"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Pro ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...