maritbet girişmaritbet
Gaziemir Belediyesi hizmet binasını yeniliyor!

Gaziemir Belediyesi hizmet binasını yeniliyor!

Gaziemir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının ihalesini kazanan İnkosa İnşaat sahibi Ercan Yalçın ile Başkan Halil İbrahim Şenol arasında sözleşme imzalandı. Teknolojik, akıllı ve yeşil olarak inşa edilecek bina için yer teslimi haftaya yapılacak, inşaat 15 ayda tamamlanacak

 

Gaziemir Belediyesi yeni hizmet binasının yapımında çok önemli bir viraj daha dönüldü. Geçen ay yapılan ve 11 firmanın katıldığı ikinci ihalede, 14 milyon 480 bin lira teklif veren İnkosa İnşaat ile yapım işi sözleşmesi imzalandı. İhaleyi kazandığı kesinleşen firma sahibi Ercan Yalçın ile sözleşmeyi imzalayan Başkan Halil İbrahim Şenol, "30 yıldır vaat edilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen bu projeyi gerçekleştirecek olmanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Gaziemirimiz için hayırlı olsun" diye konuştu. 
 
İhaleyi kazanan firmaya önümüzdeki hafta yer tesliminin yapılacağını söyleyen Başkan Şenol, altında iki kat yeraltı otoparkı bulunan akıllı binanın yapım süresinin 15 ay olduğunu söyledi. Projesini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile birlikte hazırladıkları yeni hizmet binasının, son yıllardaki gelişimi ile İzmir'in 'parlayan yıldızı' haline gelen Gaziemir'e ayrı bir değer katacağını vurgulayan Şenol, şöyle devam etti: "Nüfusu yılda yaklaşık 10 bin kişi artan Gaziemir'in yapılaşmasının 5-6 yılda tamamlanacağını ve nüfusun yaklaşık 250 bin olacağını öngörüyoruz. Hizmet binamızı da buna uygun şekilde projelendirdik." Bugüne kadar TOKİ'ye 2 bin konut ile SGK'ya da 3 adet akıllı merkez binası yaptıklarını söyleyen İstanbul merkezli firmanın sahibi Yalçın da, "Yer tesliminin ardından 210 fore kazığın çakılması işine başlayacağız. Hepimiz için hayırlı olsun" dedi. 
 
İnşaat alanı 14 bin metrekare... 
 
EN son teknoloji ile inşa edilecek bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Eski binanın olduğu yerde tek bir ağaç kesmeden inşa edilecek yeni hizmet binasının inşaat alanı 14 bin metrekare olacak. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi 2 kat yeraltı otoparkından oluşuyor. Toplamda 175 araç kapasiteli otopark belediye personelinin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak. 19 adet müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmış olan müdürlükler vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş bir hizmet verebilmek adına açık ofis düzeninde düşünüldü. 
 
Ege Telgraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3S Kale Topaz Topkapı Residence satışta!
  • 05.10.2020 10:14

3S Kale Topaz Topkapı Residence satışta!

3S Kale'nin Topkapı projesi Topaz Residence'ta metrekare satış fiyatları 13.500 ...

Gaziemir Belediyesi hizmet binasını yeniliyor!
  • 13.10.2012 11:10

Gaziemir Belediyesi hizmet binasını yeniliyor!

Gaziemir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının ihalesini kazanan İnkosa İnşaat sa ...