maritbet girişmaritbet
Esenyurt Belediyesi, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini açtı!

Esenyurt Belediyesi, hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini açtı!

Esenyurt Belediyesi, 12 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezini hizmete sundu

 

Yaklaşık 12 bin m² arsa üzerine inşa edilen hayvan bakım merkezinin 3/4'ü park-bahçe alanı olarak ayrılmış, zemini çimlendirilerek ağaçlandırılmıştır. Hayvanların kabinlerde kapalı tutulması düşüncesi aksine serbest olarak gezinip bir arada yaşamaları temin edilmiştir.

Bakım merkezinin 1/4'lük kısmı kapalı alan olarak dizayn edilmiş olup, büyük bir bölümü köpekler için,   kalanı da kedi evi olarak ayrılmıştır. Hayvanlarımızın kaldığı kabinlerin hemen bitişiğine bakım ve ameliyat üniteleri yanında ve çalışan personelin hizmet odaları da eklenmiştir.

Merkezimizde hayvanların beslenmesi kuru mamalar ile yapılmaktadır. Bu uygulama hem hayvanların dengeli beslenmesine imkân vermekte, hem de yaşam alanlarının temiz kalıp devamına olanak tanımaktadır. Yani çok yaygın olduğu gibi, hayvanlarımıza yemek artıkları vs. gibi niteliksiz beslenme değil, son derece modern bir yöntem izlenmektedir. Kabinlerde ve serbest alanlarda suluk ve yemlikler olarak kullanılan malzemeler hijyenik olarak, sık sık değişim ve temizlikleri deneyimli uzman ve teknisyenlerin becerileri ile belli bir periyot içerisinde yapılmaktadır.

Beş yıldızlı otel gibi

Kabin ve bahçelerdeki hayvan dışkılarının temizliğinde de çok titiz davranılarak, her yarım saatte bir kabin zeminleri ve bahçe temizlenip kurulanmaktadır. Bu hizmet sürekli kayıt altına alınarak hizmetin aksamadan devamı sağlanmaktadır.

Kabinlerin zemini tahta ve beton karışık inşa edilmiş olup, temizliği sağlayan kanallar ve su tesisatı, kurulamaya yarayan hava tertibatı ile örnek bir mekân haline getirilmiştir. Rüzgarın hâkim olduğu yönlerde, dikkate alınarak yapılan kapalı mekân alanları sürekli temiz hava sirkülasyonu ile son derece sağlıklı bir ortam yaratılmıştır.

Karantina kabinleri, yeni doğum ve yavru alanları ayrı ayrı dizayn edilmiş, ayrıca çok özel bir yüzme havuzu hayvanlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Yeterli personel sayısına erişilerek hizmetin sürekli ve örnek şekilde verilmesine devam edilmektedir.

Modern sosyal alanlarda var

Bakım merkezimize gelip hayvanlarımızla iç içe olarak ailece, çocuklarımızla hoş bir gün geçirebilmeye imkân veren kamelyalar yapılmış, bahçe içerisinde, çok ideal bir ortamda bir arada olma imkânı sağlanmıştır.

Rehabilitasyon alanı içerisinde oluşturulan modern hizmet binasında ve kafeteryasında halkımızın veterinerlik hizmetini almasına imkân tanınmıştır. Çalışan hekimlerimiz hem tesislerdeki hayvanlarımıza, hem de vatandaşlarımızın evlerinden ve işyerlerinden getirdikleri hayvanlarımıza veterinerlik hizmeti vermektedirler.

Özetleyecek olursak; yukarıda kısaca özelliklerini arz ettiğimiz hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezimizde sorumlu olduğumuz alanda hayvanlarımıza hizmet vermek bir yana en önemlisi de tüm Türkiye'ye örnek olacak bir tesis inşa ederek hizmete sunduk. Bu tesisin tanıtılması, bu alana ilgi duyan, olumsuzluklardan ötürü üzüntü duyan hayvan severlerimize adeta ferahlatacak bir gelişmeyi duyurmak, gelerek, gezerek, bize misafir olarak, söylediklerimizin yaptıklarımızın hak ettiği yansımayı temin amacıyla vatandaşlarımızın bize destek olmasını bekliyoruz. Bunun dışında kimseden başkaca beklentimiz yoktur. Yardım istemek, destek istemekteki tek kastımız bu tesisin görülmesi, duyurulması başka yerlerdeki hayvanlarımızın da en az Esenyurt'taki standartlara ulaşması içindir.

Tesisimizin görsel tanıtımları belediyemizin “www.esenyurt.bel.tr ” internet sitesinden takip edebilir, ulaşım için tarif haritamızda bu sitede mevcuttur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor
  • 25.06.2020 10:21

Esenyurt’ta sel felaketinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede şiddetli yağış sonrası meydana gelen selden etkilene ...

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak
  • 17.04.2018 09:38

Esenyurt'ta tüm yollar artık sadece 'tek yön'den akacak

Esenyurt'ta yürürlüğe koyulacak olan bir uygulama ile tüm cadde ve sokaklardaki ...

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!
  • 14.04.2018 15:28

Esenyurt’taki tüm inşaatlar 1 Aralık'a kadar bitecek!

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ”2018 yılı 1 Aralık itibarıyla bir ...

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’
  • 15.12.2015 09:54

‘Makrom Yapı’nın içi boşaltıldı’

Esenyurt’ta yüzlerce kişiyi mağdur ettiği iddia edilen Makrom Yapı ile ilgili id ...

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!
  • 10.01.2015 10:28

Esenyurt’taki tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de!

İstanbul’da bakımsız, derme çatma barakalarda satışı yapılan ve kesilen kurbanlı ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...