maritbet girişmaritbet
Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ Yozgat Osman Durmaz Lisesi'nin açılışına katıldı!

Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ Yozgat Osman Durmaz Lisesi'nin açılışına katıldı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere 2 Kasım Cuma günü Yozgat’a geldi

 

Çekerek İlçesinde Hayırsever İşadamı Osman Durmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 Kişilik Kız Öğrenci Pansiyonu, 9 Derslikli Fakıdağ İlkokulu ile 15 Derslikli Sağlık Meslek Lisesi, 7 derslikli Gökdere İlkokulu, SGK Merkez Müdürlüğü ve Halk Bankası Şubesinin toplu açılış töreni TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.
 
Vali Abdulkadir Yazıcı burada yaptığı konuşmada, "Bugün sadece Hayırsever İşadamı Osman Durmaz tarafından yaptırılan 24 derslikli Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 Kişilik Kız Öğrenci Pansiyonu değil pek çok eserin açılışının yapılacağını belirterek, Çekerek bugün birçok güzelliğin, değişimin ve kabuk değiştirmenin arifesindedir. Bir taraftan Çekerek Barajı birçok nostaljik hatırayı bağrına gömse de Çekerek'in tarihini değiştirip ilçemizi kartpostallara nakşedecek güzellikler getirecektir. Diğer taraftan iklim değişikliği ve tabii güzellikleriyle beraber sosyal aktivitelere büründürecektir. Ama asıl güzellik Çekerek İlçemizin son yıllarda eğitim alanındaki yatırım ve atılımlarının meyvesinin 2-3 yıl içerisinde kendini daha iyi göstermeye başlayacak olmasıdır. Bugün ilçemizde devletimizin açtığı, hayırseverlerimizin yaptırdığı okullarda kaliteli eğitim verilmektedir. Bir yandan din ilimlerinin ve fen ilimlerinin verildiği, şimdilik 500 adet pırlanta gibi kız ve erkek öğrencimizin yetiştiği İmam Hatip Lisemiz var. Bu okulumuz devletin bekası, bayrağı, dirlik ve düzenine aşık, milli ve manevi değerlerine aşık evlatlar yetiştirmektedir" dedi.
 
Konuşmasının devamında şunları söyleyen Vali Abdulkadir Yazıcı, "İlçemizdeki 350 kişilik Endüstri Meslek Lisesinde okuyan öğrencilerimiz sanat öğrenmekte, Çok Programlı Lisede 275 öğrencimiz, Sağlık Meslek Lisesinde şimdilik 100 öğrencimiz iş garantili hemşirelik eğimi almakta ve Anadolu Lisemizde de 230 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu okulumuzdan ilk mezun olan 45 öğrencinin 27'si üniversiteye yerleşmiştir. Anadolu Öğretmen Lisemiz şimdilik 163 öğrencisiyle tedrisata başlamıştır. Bir diğer güzellik ise ilçemizde hemen hemen ihtiyacı karşılayacak kadar öğrenci yurdumuzun bulunmasıdır. Yine bir başka güzellik de okullarımız birbirleriyle yardımlaşmakta ve ihtiyaca göre devletin imkanlarını paylaşmaktadırlar. Tüm bu güzelliklerin tacı, tahtı ve saltanatı ise Çekerek'in gökyüzüne en yakın köylerinden biri olan Fakıdağ'da dünyaya gelip belki de dünya zevki namına hiçbir şey görmeden ırgatlık yaparak bir yerlere gelmiş ve varlıklı biri olarak ilçesine dönmüş olan Osman Durmaz hemşerimizdir. Daha önce yaşamadığı güzellikleri şimdi binlerce çocukla beraber yaşayacak kadar Mevla kendisine himmet duygusu ve ömür vermiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise konuşmasına Hayırsever İş Adamı Osman Durmaz'a teşekkür ederek başladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşmasının devamında, vermenin, hayır yapmanın kolay olmadığını belirterek, 'Var ki veriyor demeyin. Zira nice zenginler ve imkan sahibi olanlar var ama eli ile cebinin arasında kilometreler var. Eli yetişmiyor. Kazandıklarını insanların hizmetine sunan hayırseverlerle Türkiye daha güçlü olacaktır. Vermek kolay değil zordur. Sayın Durmaz bu zoru başarmıştır. Gönül hazinesinden Yozgat'ımıza önemli bir yatırım yapmıştır. Yeni Osman Durmaz'ların Türkiye'mizin her yerinde çoğalması bizim dileğimizdir" dedi.
 
Çekerek halkının yoğun sevgi gösterileri arasında mikrofona gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise burada yaptığı konuşmada, eğitim konusunun tüm ülkelerin en önemli ve en öncelikli konusu olduğunu söyledi.
 
Bütün ülkelerin en çok değer verdiği ve en çok kaynak ayırdığı alanın eğitim olduğuna dikkati çeken TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şöyle devam etti; 'Türkiye olarak biz de olabildiğince bütçe imkanları içerisinde eğitime destek vermeye, eğitim gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama devletin imkanları yetmiyor. Onun için hayırsever insanların desteğine ihtiyaç var. Bugün, eğitim çağında ilköğretimden üniversiteye varıncaya kadar 20 milyon insanımız var. Bunun bir devlet için, bir millet için ne kadar önemli bir değer, kaynak ve ne kadar şükredilmesi gereken bir husus olduğunu bilmemiz gerekiyor. Dünyadaki 193 devletten belki üçte birinden fazlasının nüfusu, bizim gençlerimiz, çocuklarımız kadar bile değil. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına gelindiğinde dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına girebilecek bir ülkenin böylesine bir kaynağa, imkana sahip olması şükredilecek bir husustur. Çünkü bizim bundan başka çıkar yolumuz yok, en doğru yol bu, insanımızı iyi eğitmektir. Bizim öyle toprağı kazıp altından çıkaracağımız petrolümüz, doğalgazımız yok, avanta gelir kaynaklarımız yok. İnce iğne ile kuyu kazıp bu coğrafyada varlığımızı sürdüreceğiz. Bundan başka da çaremiz yok. Onun için insanlarımızı iyi eğitmemiz gerekiyor.'
 
Konuşmasının devamında, Türkiye'de karşılaşılan sıkıntı ve zorlukların temelinde eğitim sorunu olduğunu anlatan TMM Başkanı Cemil Çiçek, şunları kaydetti: 'Sorunların temelinde ya eğitimsizlik ya da yanlış eğitim yatıyor. Öyle olduğu içindir ki bu alandaki boşluğu Meclis olarak kanun çıkartarak doldurmaya çalışıyoruz ama sorunu tümüyle ortadan kaldıramıyoruz. Sebebi, insanları yeteri kadar eğitememiş olmamızdan dolayıdır. Onun için 20 milyon gencimizi, çocuklarımızı iyi eğitebilirsek, çağın şartlarına uygun, ülkemizin ihtiyaçlarına uygun, bilgiyle, beceriyle, kültürle, ahlakla donatabilirsek bu Türkiye'nin en büyük güç ve kuvvet kaynağı olacaktır. Bunun başka yolu da yoktur.'
 
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kestiler.
 
Osman Durmaz Anadolu Öğretmen Lisesinde bir sınıfı ziyaret eden TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı ve beraberindekiler 200 Kişilik Kız Öğrenci Pansiyonunun açılış kurdelesini de kestikten sonra ilçeden ayrıldılar.
 
Valilik Ziyareti ve 1'inci Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması; TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Çekerek İlçesinde düzenlenen tören sonrasında Yozgat'a gelişlerinde Yozgat Valiliği'ni ziyaret ettiler.
 
Valilik Şeref Defterini imzalayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Vali Abdulkadir Yazıcı'ya hayırlı olsun dileklerini ileterek çalışmalarında başarılar diledi.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal saat 14:00'da yapılan "1'inci Uluslararası Kardeş Topluluklar Buluşması" programına katıldılar.
 
Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende Yozgat Valiliği Bozok Mehter Takımının gösterisinin ardından fidan dikimi ve Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç ile Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un büstlerinin açılışı yapıldı.
 
Salon Programında ise Kırgızistan'ın Osh ve Bosna Hersek'in İlijas şehirleri ile kardeş şehir protokolü imzalandı.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak
  • 27.05.2018 17:56

Yozgat Havaalanı'nın temeli 3 Haziran'da atılacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Yozgat Havaalanı'nın temelinin 3 ...

'Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor'
  • 03.09.2017 09:40

'Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor'

Sorgun Belediyesi Konferans Salonu'ndaki bayramlaşma programına katılan Başbakan ...

TOKİ Yozgat Sorgun'da 2. etabın yapımına başlandı
  • 29.09.2015 11:00

TOKİ Yozgat Sorgun'da 2. etabın yapımına başlandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta Sorgun ilçesinin Karşıyaka Ma ...

Cemil Çiçek İran'da İran Meclisi Kütüphane, Müze ve Arşiv Merkezi’ni gezdi
  • 18.02.2014 11:25

Cemil Çiçek İran'da İran Meclisi Kütüphane, Müze ve Arşiv Merkezi’ni gezdi

Cemil Çiçek, İran Meclisi Kütüphane, Müze ve Arşiv Merkezi’ndeki “arşiv belgeler ...

Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı
  • 26.12.2013 08:19

Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ...

Gençlerin umudu, yaş 25 bedel 15 bin TL
  • 27.11.2013 14:50

Gençlerin umudu, yaş 25 bedel 15 bin TL

Bu defa hem yaş sınırında hem de ödenecek miktarda indirim olabilir ...